به گزارش میمتالز، اتحادیه اروپا به کرواسی چراغ سبز نشان داد تا از سال آینده استفاده از یورو و پیوستن به منطقه شنگن را آغاز کند. این کشور به ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا که از این ارز استفاده میکنند، ملحق خواهد شد.
یورو از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی به ارز رایج کرواسی تبدیل خواهد شد، به این ترتیب کرواسی نخستین کشوری است که بعد از سال ۲۰۱۵ و ورود لیتوانی به منطقه یورو، این ارز را جایگزین پول رایج خود میکند.
کرواسی تا ژانویه سال آینده به استفاده از واحد پولی خود یعنی کونا ادامه خواهد داد. در حال حاضر، یک کونا کرواسی حدود ۰.۱۳ یورو ارزش دارد.
برای پذیرش یورو، یک کشور باید مجموعهای از شرایط اقتصادی از جمله داشتن نرخ ارز ثابت و تورم پایین را برآورده کند.
با پذیرش یورو، این کشور اروپای شرقی امیدوار است تا امنیت مالی بیشتری به دست آورد و استانداردهای زندگی شهروندان خود را بهبود بخشد.
کرواسی همچنین از نظر اقتصادی از پیوندهای مالی نزدیکتر با سایر اعضای منطقه ارز واحد و بانک مرکزی اروپا سود خواهد برد. برای گردشگران کرواسی که به کشورهای منطقه یورو سفر میکنند، این به معنای عدم نیاز به مبادله پول نیز خواهد بود.
کرواسی بیستمین کشور اتحادیه اروپا است که یورو را پذیرفته، اما هنوز تعدادی از اعضای این اتحادیه از یورو به عنوان پول رسمی کشور استفاده نمیکنند. در مجموع، هفت کشور عضو اتحادیه اروپا از یورو استفاده نمیکنند: بلغارستان، جمهوری چک، دانمارک، مجارستان، لهستان، رومانی و سوئد
در این کشورها، بازدیدکنندگان از منطقه یورو هنوز نیاز به مبادله پول قبل از سفر دارند.
در ادامه فهرستی از ارزهایی که این کشورها استفاده میکنند و اطلاعات بیشتری در مورد آنها آمده است.
دانمارک کوچکترین کشور اسکاندیناوی با غذاهای لذیذ و فرهنگی غنی است. دانمارک مکان مناسبی برای تعطیلات متمرکز بر سلامتی است. سفر به خط ساحلی وسیع آن راهی عالی برای استراحت و بازیابی انرژی است. توریستهایی که به این کشور سفر میکنند باید پول خود را با کرون دانمارک مبادله کنند.
سوئد با نزدیک به صد هزار دریاچه خیره کننده، رشته کوههای ناهموار و جنگل، مقصدی عالی برای دوستداران طبیعت است. این کشور مقصدی عالی برای تماشای یکی از بزرگترین مناظر طبیعت، شفق شمالی، یا آفتاب نیمه شب است. سوئد پس از رفراندوم سال ۲۰۰۳ میلادی که در آن مردم به عدم پذیرش یورو رأی دادند، از کرون سوئد استفاده میکند.
بلغارستان با ارائه سواحل خیره کننده و رشته کوههای دیدنی با دریاچههای یخ زده به عنوان یک مقصد تعطیلات مقرون به صرفه و جذاب شهرت پیدا کرده است. این کشور همچنین مملو از آثار تاریخی جذاب از جمله صومعه و قلعه است. بلغارستان در حال حاضر از «لو» به عنوان پول رایج کشور استفاده میکند، البته این کشور قصد دارد در صورت تحقق شرایط مورد نیاز، به یورو روی بیاورد.
رومانی با ترکیب دهکدههای قرون وسطایی و قلعههای تاریخی یکی از چشمگیرترین مناظر طبیعی را در اروپا دارد. دلتای دانوب یکی از بهترین مناطق حفاظت شده در قاره اروپا و یخچال دیدنی اسکاریشوارا (Scărişoara) دومین یخچال بزرگ زیرزمینی اروپا در این کشور قرار دارد. پول رایج این کشور «لیو» است البته رومانی مانند بلغارستان امیدوار است در آینده یورو را به کار گیرد.
لهستان با قلعههای قرون وسطایی فراوان، مقصدی عالی برای علاقهمندان به تاریخ است. همچنین میتوانید تاریخ جنگ جهانی دوم اروپا را در موزه آشویتس-بیرکناو، موزه قیام ورشو و موزه تاریخ یهودیان لهستانی ببینید. لهستان از «زلوتی» به عنوان واحد پول محلی خود استفاده میکند.
مجارستان غذاهای محلی دلچسبی مانند «گولاش»، یک خورش گوشت با چاشنی پاپریکا ولانگوس (langos) یک نان تخت سرخ شده دارد. این کشور همچنین به خاطر حمامهای حرارتی شکوه و عظمت معماری خود مشهور است. دریاچه هویز (Héviz) بزرگترین دریاچه آبگرم جهان که میتوان در آن شنا کرد نیز از جاذبههای مهم این کشور است. گردشگران در مجارستان باید پول خود را با «فورینت» تغییر دهند.
جمهوری چک با بیشترین تراکم قلعه در اروپا، بهشتی برای عاشقان معماری و تاریخ است. قدمت برخی از این ساختمانها به حدود سال ۱۳۰۰ میلادی برمی گردد. پراگ به عنوان پایتخت این کشور بزرگترین مجموعه قلعه جهان را در خود جای داده است. این کشور همچنین به خاطر سنت دم کردن آبجو که از اوایل سال ۹۹۳ پس از میلاد آغاز شد نیز مشهور است. واحد پول محلی جمهوری چک «کرون» است.
منبع: خبرگزاری انتخاب