تاریخ: ۲۰ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۱۸
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۸۳۸۴۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

دلیل بی توجهی شرکت‌های دولتی به خرید بیمه نامه مشخص شد

دلیل بی توجهی شرکت‌های دولتی به خرید بیمه نامه مشخص شد
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت بیمه تجارت‌نو اظهارداشت: شاخص توانگری مالی که درآن تمام شرکت‌های بیمه‌ای در رتبه یک توانگری مالی قرار می‌گیرند، نگاه دقیقی به دست نمی‌دهد.

به گزارش می‌متالز، "نیما نوراللهی"، درپاسخ به پرسش چابک آنلاین مبنی براینکه" چرا برخی از شرکت‌های بیمه‌ای با وجود شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت، دارای رتبه توانگری مالی یک هستند، گفت: قطعا باید روی شاخص‌های توانگری مالی کار شده و شاخص‌های دیگری هم برای آن تعریف شود و پس از تجمیع شاخص ها، ملاک ارزیابی‌ها اعلام شود.

وی، درواکنش به پرسشی درخصوص کم بیمه‌گی ویا فقدان پوشش بیمه در شرکت‌های دولتی، گفت: به طور معمول نقدینگی و شرایط مالی این شرکت‌ها باعث می‌شود که تهیه بیمه نامه مناسب با وجود ضروری بودن، چندان جدی نباشد.

نوراللهی، توضیح داد:به عنوان مثال شرکت‌های دولتی باید هزینه تامین اجتماعی و حقوق کارکنان را پرداخت کنند تا جریمه نشوند، بنابراین روزمرگی باعث شده تا به موضوع بیمه توجهی نداشته باشند.

مدیر عامل شرکت بیمه تجارت نو، اذعان داشت که صنعت بیمه هم دراین کم بیمه گی شرکت‌های دولتی سهم دارد وکمتر، جلساتی برای تبیین بیمه نامه تشکیل شده، یعنی هم در سطح بنگاه‌ها و هم در سطح بیمه مرکزی بابت این مساله کمتر کار شده هرچند که وزارت اقتصاد می‌تواند در بخشنامه‌های توصیه‌ای و اجباری، خرید بیمه نامه را جدی‌تر کند.

نوراللهی در پاسخ به پرسش چابک آنلاین در رابطه با دلیل کاهش قابل توجه سود سرمایه گذاری شرکت‌های بیمه در شش ماهه نخست سالجاری گفت:شرکت‌های بیمه منابع حاصل از فروش خود را در دو حوزه املاک و مستغلات وبازار سرمایه به خصوص در سال‌های اخیر سرمایه گذاری کرده اند.

وی افزود:شاید بخش عمده دارایی‌های شرکت‌های بیمه قدیمی‌تر حاصل املاک و مستغلاتی باشد که یا برای شعب خود خریده اند و یا برای سرمایه گذاری و این به صورت سنتی جزو سبد سرمایه گذاری شرکت‌های بیمه به حساب می‌آید.

مدیرعامل شرکت بیمه تجارت‌نو، اظهار داشت: در سال‌های اخیر با توجه به رشد خوبی که بازار سرمایه داشت، توجه شرکت‌های بیمه به خصوص در سال ۹۸- ۹۹ و اوایل ۱۴۰۰ به سمت بازار سرمایه بیشتر جلب شد و به همین دلیل رشد‌های خوبی هم نشان دادند.

نوراللهی، دلیل کسب سود خوب شرکت‌های بیمه از بازار سرمایه در سال‌های گذشته را ناشی از حضور مدیران و کارشناسان سرمایه گذاری توانمند دانست وگفت: شرکت‌های بیمه‌ای از فرصت بازارسرمایه بهره‌مند شدند و توانستند سود‌های خوبی را هم در آن سال‌ها نشان دهند، البته تعدادی از شرکت‌ها هم از این فرصت استفاده نکردند.

وی، ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ بازار سرمایه آن جنب و جوش و تحول و رشدی که در دوسال قبل از آن وجود داشت را نشان نداد.

مدیرعامل شرکت بیمه تجارت‌نو در رابطه با ایرادات آیین نامه سرمایه گذاری هم گفت: پس از اصلاحاتی که در این آیین نامه انجام شد ظرفیت‌های خوبی به وجود آمد، اما گاهی یکسری بخشنامه‌هایی وجود دارد که از نظر اقتصادی به سود شرکت‌های بیمه‌ای نیست.

نوراللهی توضیح داد: به عنوان مثال اجبار به خرید اوراق قرضه، شاید برای حوزه اقتصادی و سیاست اقتصادی کشور کار درستی باشد، اما در سطح بنگاه کار درستی نیست، زیرا اگر جای دیگری سرمایه گذاری شود قطعا بیش از ۲۰ درصدی اوراق سود خواهیم کرد.

نوراللهی، تصریح کرد که سرمایه گذاری در حوزه دارایی‌های ثابت و املاک و مستغلات مانند سهام نیست که سود آن در همان سال، شناسایی شود، اما با خرید آن‌ها قطعا توان شرکت‌ها تقویت شده و سود آن در سال‌های بعد شناسایی می‌شود، بنابراین اگر مدیری به آینده شرکت فکر می‌کند باید اینگونه تصمیم بگیرد یعنی کاری کند که توان شرکت بالابرود.

منبع: چابک آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده