تاریخ: ۲۹ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۲۰
بازدید: ۱۲۲
کد خبر: ۲۸۳۹۴۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران تشریح کرد:

امضای ۱۰ سند گمرکی با گمرکات دنیا در سال جاری/ توسعه دیپلماسی گمرکی با کشور‌های همسایه در دستور کار گمرک

‌می‌متالز - گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست‌های توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورها، نشست‌ها و مذاکرات دوجانبه و سه جانبه‌ای با کشور‌های دنیا به ویژه همسایگان را در دستور کار قرار داد.

به گزارش می‌متالز، حسین کاخکی مدیر کل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران اظهار داشت: در سال جاری ۱۰ سند همکاری‌های گمرکی با گمرکات دیگر کشور‌ها امضا شده است، که شامل امضای سند برنامه مشترک همکاری با گمرک آذربایجان در سال ۲۰۲۲ -۲۰۲۳، یادداشت تفاهم تبادل الکترونیکی اطلاعات و یادداشت تفاهم اجرای تیر الکترونیک با ازبکستان، سند همکاری مشترک در جهت مبارزه با تخلفات گمرکی و سند تفاهم نامه همکاری‌های آموزشی با روسیه، پروتکل تبادل اطلاعات با ترکمنستان، سند یادداشت تفاهم همکاری‌های سه جانبه ترانزیتی ایران، آذربایجان و روسیه، سند برنامه ترتیبات اجرایی برنامه فعالان اقتصادی با چین، سند یادداشت تفاهم همکاری‌های گمرکی با تایلند و سند موافقت نامه فعالان اقتصادی با بولیواری ونزوئلا بوده است.

مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران با اشاره به اهمیت اسناد گمرکی امضا شده در زمینه تسهیل تجارت گفت: امضای سند گمرکی فعالان اقتصادی ایران با روسیه که در جریان سفر رئیس کل گمرک ایران و هیئت همراه به این کشور امضا شد، این امکان را فراهم کرد تا کریدور تسهیل شده گمرکی راه اندازی شود.
وی تشریح کرد: کریدور جدید گمرکی ایران و روسیه ابتدا برای ۳ ردیف تعرفه گمرکی تعریف شد و سپس توسعه پیدا کرد که براساس آخرین گزارش دریافتی از گمرک روسیه تجارت بین دو کشور در قالب این کریدور افزایش یافته است.

وی امضای سند یادداشت تفاهم سه جانبه ترانزیتی ایران، روسیه و آذربایجان را با اهمیت دانست و تشریح کرد: امضای سند یادداشت تفاهم سه جانبه ترانزیتی، زمینه تسهیل ترانزیت از مبدا جمهوری اسلامی ایران به مقصد روسیه را فراهم می‌کند که سبب توسعه تجارت خارجی ایران با روسیه خواهد شد.

مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک در خصوص اهمیت امضای اسناد یادداشت تفاهم گمرکی با دیگر کشور‌ها گفت: امضای اسناد گمرکی با دیگر کشور‌ها علاوه بر توسعه دیپلماسی و برقراری ارتباط نزدیک با گمرکات کشورها، باعث می‌شود همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف گمرکی، تبادل اطلاعات، مکاتبات و استعلامات گمرکی ارتقاء یابد.

منبع: خبرگزاری گمرک جمهوری اسلامی ایران

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده