به گزارش میمتالز، تلاش برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی، راه اندازی سامانه رهتاب برای ساماندهی بازار مرغ و کسب مقام دوم کشور در جذب اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۰ از دیگر نکات برجسته در کارنامه اقتصادی دولتمردان در استان فارس است.
استان فارس که طی سالهای اخیر عرصه ایجاد بخشهای مختلف زنجیره تولید فولاد بوده است، در ماههای گذشته با تلاشهای دولت سیزدهم در مسیر تکمیل این زنجیره گام برداشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در خصوص اقدامات در جهت تکمیل زنجیره فولاد به ایرنا گفت: به منظور تکمیل و افزایش تولید محصولات و تکمیل زنجیره تولید محصولات فولادی طرح توسعهای متعددی در دست اجرا است.
حمیدرضا ایزدی افزود: از جمله این طرحها میتوان به کنسانتره آهن و گندله آهن با ظرفیت تولید سالانه هر کدام هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن، ورق نورد گرم فولاد زنگ نزن با ظرفیت ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار تن، میله و میگرد از جنس فولاد آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن ۵۰۰ هزار تن و ورق فولادی با پوشش روی (برق گالوانیزه) ۱۰۰ هزار تن اشاره کرد.
به گفته رئیس صمت فارس، تولید سالانه لوله بدون درز از فولادی به جز فولادی زنگ نزن ۳۰۰ هزار تن، اسلب فولادی آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن (حاصل از فرآیند ذوب) ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن، آهن اسفنجی خام به روش گرم سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن، سیم و مفتول فنری از جنس فولادی آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن ۷۰۰ هزار تن از دیگر طرحهای این حوزه است.
ایزدی افزود: استان فارس با ورود به عرصه تولید سیم و مفتول غیر فنری از جنس فولادی آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن سالانه ۹۵۰ هزار تن، ورق فولادی رنگی سالانه ۶۵۰ هزار تن، الکترود جوشکاری ۲۰۰ هزار تن، پیچ فولادی آلیاژی ۱۵۰ هزار تن، انواع مهره فولادی آلیاژی ۵۰ هزار تن، لوله حفاری سالانه ۲۰۰ هزار تن در مسیر تکمیل زنجیره فولاد گام برداشته است. جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی
یکی از رویکردهای دولت سیزدهم جلوگیری از خام فروشی محصولات و مواد معدنی است که این موضوع از سوی رئیس جمهور نیز مورد تاکید واقع شده است.
این مساله مورد تاکید استاندار فارس نیز قرار دارد و وی در یکی از جلسات شورای معادن استان، محمدهادی ایمانیه استاندار فارس تاکید کرد که اجازه نخواهیم داد مواد معدنی به شکل خام از استان خارج شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این خصوص گفت: هرچند عمده مواد معدنی استان در صنایع مصرف کننده استان و کشور مورد استفاده قرار میگیرد، اما صادرات مواد خام معدنی از جمله سنگهای تزئینی از نقاط ضعف این بخش محسوب میشود.
حمید رضا ایزدی افزود: خام فروشی منابع معدنی به نوعی هدر رفت ثروت ملی است و هرچند که این مساله در کوتاه مدت درآمد خوبی را نصیب کشور خواهد کرد، اما این یک درآمدها پایدار نیست و روزی به پایان خواهد رسید و فرصت طلایی ایجاد ارزش افزوده و رشد درآمدهای عمومی را نیز از اقتصاد کشور خواهد گرفت. وی ادامه داد: در استان فارس نیز جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی از سیاستهای اصلی سازمان صنعت، معدن و تجارت است و با این هدف، ایجاد واحدهای صنایع معدنی، توسعه فعالیتهای صنایع فعلی، ایجاد زیرساخت برای معادن از جمله پروژههای برق رسانی به معادن سنگ آهن شمال استان، آسفالت جاده معادن خاک نسوز و صنعتی شمال استان و همکاری و هماهنگی با واحد دانش بنیان در حال انجام است.
او اضافه کرد: احداث واحدهای کاشی و سرامیک در شمال استان نیز با هدف ایجاد ارزش افزوده در خاکهای نسوز و صنعتی شمال استان انجام میشود. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس بیان کرد: با وجود تصمیم بر کاهش صادرات مواد خام در مقابل دیگر بخشها شاهد افزایش صادرات هستیم به گونهای امسال میزان صادرات در بخش معادن و صنایع معدنی به میزان ۲۵۸ میلیون تن با ارزش ۳۷۲ میلیون دلار ۱۲۸ درصد نیز افزایش داشت و طی ماههای اخیر گامهای بسیار بزرگی جهت جلوگیری از خام فروش مواد معدنی استان برای ایجاد صنایع معدنی برداشته شده است.
همچنین بنا بر گزارشهای رسمی، استان فارس در جذب اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۰، عنوان دوم کشور را کسب کرده است.
این موفقیت فارس میتواند در ارتقای شاخصهای مربوط به تقویت اشتغال و تولید بنگاههای اقتصادی، تأمین نقدینگی و جلوگیری از راکد یا بحرانی شدن واحدهای تولیدی اثرگذار باشد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) فارس