تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۱:۰۶
بازدید: ۱۱۵
کد خبر: ۲۸۶۹۰۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کاهش ۵۴‌درصدی صادرات بخش‌خصوصی استان کرمان

کاهش ۵۴‌درصدی صادرات بخش‌خصوصی استان کرمان
‌می‌متالز - رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان می‌گوید: در هشت ماهه امسال میزان صادرات بخش‌خصوصی این استان نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته خود ۵۴‌درصد کاهش داشته و فقط در محصول پسته سه‌برابر کمتر از سال‌گذشته بوده و در محصول خرما نیز همین‌گونه است.

به گزارش می‌متالز، مهدی طبیب‌زاده در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه‌تجارت ایران گفت: نظام صادراتی یک مقوله درهم‌پیچیده است که همه بخش‌های مربوطه با هماهنگی و متصل با یکدیگر در این حوزه باید کار کنند. او با انتقاد از محدودیت‌های مربوط به صادرات می‌گوید: مگر می‌شود با این همه امکانات و تولید کالا در کشور، صادرات محدودی را شاهد باشیم. رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان این مطلب که سهم ما در بخش صادرات کالا‌های دانش‌بنیان ناچیز است، عنوان کرد: می‌گویند صادرات افزایش پیدا کرده‌است؛ اگر صادرات مواد پتروشیمی، معدنی، شرکت‌های دولتی و خصولتی را از صادرات جدا کنید، آیا بازهم مدعی افزایش صادرات می‌توانیم باشیم؟

او با طرح این سوال که کدام‌یک از محصولات ما قابلیت رقابت‌پذیری در بازار‌های جهانی را دارد؟ در ادامه به مقایسه میزان صادرات استان کرمان پرداخت و اظهار کرد: در هشت ماهه امسال میزان صادرات بخش‌خصوصی این استان نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته خود ۵۴‌درصد کاهش داشته است و فقط در محصول پسته سه‌برابر کمتر از سال‌گذشته بوده و در محصول خرما نیز همین‌گونه است. طبق اعلام رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان، اقلام صادراتی استان کرمان در بخش‌خصوصی کاهش داشته است. به توصیه طبیب‌زاده، مسوولان دغدغه‌های صادرکنندگان واقعی را بشنوند، تا از میان این سخنان راهکار‌هایی برای توسعه صادرات پیدا کنند.

محسن جلال‌پور فعال اقتصادی نیز در این جلسه می‌گوید: صادرات ویترین و پنجره تنفسی کشور است و اگر به این مقوله بپردازیم، می‌توانیم رشد اقتصادی کشور را رقم بزنیم. به اعتقاد او، مقوله صادرات امری درازمدت است و نیازمند به برنامه‌ریزی بلندمدت دارد و از امروز باید برای نسل آینده برنامه‌ریزی لازم را داشته باشیم و سازمان توسعه‌تجارت مهم‌ترین جایگاه برای این مهم است. رئیس سابق اتاق ایران، بیان کرد: اگر در دهه آخر قرن گذشته پسته اولین محصول صادراتی استان بود، در قرن جدید این‌گونه نیست و باید محصولات گلخانه‌ای را جایگزین آن کرد و سه دهه آینده می‌تواند جایگزین پسته باشد. به اعتقاد این فعال اقتصادی، سازمان توسعه‌تجارت تنها امید برای توسعه صادرات کشور در آینده است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده