به گزارش میمتالز، «علی رسولیان» در جریان سفر به استان گیلان ضمن دیدار با استاندار در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید این استان در شهرستان تالش حضور یافت.
وی همچنین به همراه «حسن محمدیاری» نماینده مردم شهرستانهای تالش و رضوانشهر در مجلس از ناحیه صنعتی سکام رضوانشهر، شهرک صنعتی ماسال و شرکت سبز دشت دامان، تولید کننده انواع پالتهای چوبی بازدید به عمل آورد و به همراه «گودرزوند چگینی» نماینده مردم شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی مدول اول اجرای پروژه تصفیه خانه شهرک صنعتی لوشان و واحد تولیدی فرآوری زیتون و روغن زیتون در شهرک صنعتی لوشان را مورد بازدید قرار داد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان تالش، افزود: برای ایجاد رفاه باید تولید ایجاد نمود آنهم تولید پایدار و این ظرفیت در مردم ما وجود دارد.
رسولیان، اضافه کرد: زمانی که تولید ما پایدار شود، اشتغال نیز پایدار خواهد بود.
وی با بیان اینکه منابع ما متکی به فعالین اقتصادی است، یادآور شد: ۸۵ درصد از منابع ما صرف هزینههای زیر ساختی میشود، ما در سال گذشته منابع داخلی را دو برابر کردیم، اما هنوز کسری زیرساخت داریم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: نهضت کارگاه سازی در سطح کشور راه اندازی شده است و تصمیم داریم در استان گیلان نیز این کار را بررسی و شروع کنیم، ظرفیت شهرستان تالش نیز جهت انجام این کار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم شهرستانهای تالش و رضوانشهر نیز در ادامه با بیان اینکه ما باید جلوی بیکاری را بگیریم، گفت: امروز مشکل تغییر تولید پالت چوبی به پلاستیکی برای تولید کنندگان منطقه تبدیل به یک معضل شده است.
محمدیاری همچنین از ضرورت توسعه شهرک سکام رضوانشهر خبر داد و خواستار پیگیری احداث شهرک صنعتی شماره ۲ ماسال شد.
وی، یادآور شد: انتظار میرود راه دسترسی شهرک و واحدهای راکد شهرکها تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم شهرستانهای تالش و رضوانشهرخاطر نشان کرد: انتظار ما این است که شهرک صنعتی تخصصی سلولوزی در منطقه ایجاد شود و در شهرستان تالش منطقه آزاد داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گیلان نیز گفت: شهرستان تالش به لحاظ اقلیمی دارای اراضی حاصلخیز است و به عنوان قطب کشاورزی در صنعت تولید کیوی به شمار میرود.
محبوبی افزود: یکی از مشکلات تولیدکنندگان به خاطر مشکلات کشور روسیه میباشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی به صورت مجزا اقدام به صادرات کیوی میکنند، اضافه کرد: برای رفع این مشکل با متخصصان بخش صادرات نشستهایی برگزار شده و تصمیم گرفتیم خوشه صنعتی ایجاد کنیم.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان یادآور شد: در نظر داریم بازاری مجزا از بازار روسیه در هندوستان ایجاد نماییم.
وی همچنین از کمبود عرصه صنعتی در شهرستان تالش خبر داد و گفت: برای ۲۶۰ واحد صنعتی اخطار فسخ را صادر کردیم.
فرماندار تالش نیز با بیان اینکه شهرستان تالش به لحاظ زیبایی هایش مانند نگینی میدرخشد و قابلیتهای بسیار زیادی دارد، افزود: در صورت برطرف شدن مشکلات، وجود پتانسیلهای تالش میتواند جوابگوی بسیاری از نیازها باشد.
وی همچنین از مشکل آب شرب در شهرک صنعتی تالش خبر داد و خواستار رفع این مشکل شد.
آشوری همچنین افزود: سرمایه در گردش هم مورد نیاز واحدهای صنعتی میباشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در دیدار با استاندار گیلان، گفت: طرح توازن سرمایه گذاری صنعتی در نقاط مختلف کشور برای برقراری عدالت و توزیع سهم یکسان از سرمایه گذاری در شهرهای بزرگ و کوچک از سوی این وزارتخانه به جد دنبال میشود و در مناطقی که کمتر مورد توجه قرار گرفته، تمرکز ویژهای بر حوزه صنعت شده است.
رسولیان افزود: نگاه استاندار گیلان برای تسهیل، رفع موانع و تسریع در فعالیتهای تولید و اشتغال و سرمایه گذاری مجدانه است.
وی با بیان اینکه توسعه زیرساختها و حمایت از بنگاههای کوچک در دستور کار وزارت صمت است، اضافه کرد: بخش تولید کشور طی سال جاری از رشد مناسبی برخوردار بوده و از ابتدای سال تاکنون هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور بهره برداری شده که نوید دهنده رشد تولید است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه استان گیلان دارای ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی با ۹۳۳ واحد بهره بردار است، یادآور شد: در زمان حاضر ۱۶ هزار و ۸۰۳ نفر در این تعداد واحد بهره بردار (طبق پروانه) اشتغال دارند.
رسولیان، تصریح کرد: با توجه به تاکیدات رئیس جمهوری و پیگیریهای استاندار گیلان و تخصیص اعتبارات مناسب در سفر دولت سیزدهم به این استان، شاهد توسعه فعالیتهای شهرکها و نواحی صنعتی گیلان باشیم.
استاندار گیلان نیز در دیدار معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار کرد: توجه به توسعه سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی، احیای واحدهای تعطیل و افزایش ظرفیت تولید ضروری است.
اسدالله عباسی، با بیان اینکه نگاه و عزم رییس محترم جمهوری در حمایت از تولید و اشتغال جدی است، افزود: توجه به توسعه سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی، احیای واحدهای تعطیل و افزایش ظرفیت تولید، با ایجاد زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی ضروری است.
وی، با بر شمردن ظرفیتهای فراوان استان گیلان در حوزه صنعت بویژه تولیدات دانش بنیان، اضافه کرد: در سفر پر خیر و برکت آیت الله دکتر رئیسی به استان گیلان، توسعه سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی و احیای واحدهای تعطیل و افزایش ظرفیت تولید مورد توجه ویژهای قرار گرفت و تلاش همه جانبه برای توسعه فضای سرمایه گذاری است.
استاندار گیلان یادآور شد: تعیین تکلیف واحدهای غیرفعال و نیز واحدهای نیمه کاره فاقد تجهیزات، مشخص شدن وضعیت واحدهای تحت تملک بانکها در جهت حرکت به سمت تولید، تسهیل در امور و ایجاد فضای سرمایه گذاری، توجه به توسعه شهرکهای صنعتی گیلان از جمله ارائه بستههای ویژه سرمایه گذاری در قالب نحوه واگذاری زمین، ایجاد شهرکهای صنعتی و حمایتها از مناطق مختلف و احداث تصفیه خانه فاضلابها را از جمله مواردی است که باید با جدیت دنبال شود.
عباسی، خواستار شتاب بیشتر در حمایت از تولید و اشتغال در شهرکهای صنعتی استان شده و گفت: با استقرار دولت سیزدهم ۱۸۱ طرح تولیدی با ایجاد اشتغال مستقیم برای ۴۹۵ نفر در شهرکهای صنعتی گیلان مجدد راه اندازی شده که نقش موثری در تولید و اشتغال دارد.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۴۰ ناحیه صنعتی و ۵ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰ هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم نموده است.
منبع: شاتانیوز