تاریخ: ۱۷ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۰۴
بازدید: ۳۴۸
کد خبر: ۲۸۷۲۱۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان خبر داد:

جزئیات تفاهم‌نامه‌های ذوب آهن در «جشنواره ملی فولاد» برای ۶۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در کشور

جزئیات تفاهم‌نامه‌های ذوب آهن در «جشنواره ملی فولاد» برای ۶۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در کشور
‌می‌متالز - مرتضی شیرین پرور مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان خبر داد: ذوب آهن اصفهان در چهارمین جشنواره و نمایشگاه فولاد ایران، شش تفاهم نامه را با شرکت‌های مختلف مبادله می‌نماید که در مجموع قریب به ۵۰ میلیون دلار برای کارخانه و در مقیاس بزرگتر حدود ۶۰۰ میلیون دلار برای کشور صرفه جویی ارزی دارد که این میزان صرفه جویی با در نظر گرفتن تولید محصول دانش بنیان سوزن ریل و عدم وابستگی کشور به این محصول راهبردی در صنعت ریلی می‌باشد.

به گزارش می‌متالز، ذوب آهن اصفهان با بیش از نیم قرن فعالیت در صنعت فولاد کشور و نقش آفرینی در ساخت و بهره برداری از صنایع فولادی در اقصی نقاط ایران، با دارا بودن نیروی انسانی توانمند و کارگاه‌های ساخت مجهز، بومی سازی قطعات و تجهیزات را از طریق تعامل با دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و سازندگان قطعات و تجهیزات در سراسر کشور یکی از رسالت‌های اصلی خود قرار داده است.

در این راستا ذوب آهن اصفهان در چهارمین جشنواره و نمایشگاه فولاد ایران، شش تفاهم نامه را با شرکت‌های مختلف مبادله می‌نماید که در مجموع قریب به ۵۰ میلیون دلار برای کارخانه و در مقیاس بزرگتر حدود ۶۰۰ میلیون دلار برای کشور صرفه جویی ارزی دارد که این میزان صرفه جویی با در نظر گرفتن تولید محصول دانش بنیان سوزن ریل و عدم وابستگی کشور به این محصول راهبردی در صنعت ریلی‌ می‌باشد.

مرتضی شیرین پرور مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان به تشریح مفاد این تفاهم نامه‌ها پرداخته است.

مرتضی شیرین پرور گفت: ذوب آهن اصفهان، سالیانه ۱۰۰۰ عدد سوزن ریل را ساخته و به راه آهن جمهوری اسلامی ایران تحویل می‌دهد. محصولی استراتژیک که به همت تلاشگران ذوب آهن اصفهان  واردات آن به بوته فراموشی سپرده می‌شود.

وی افزود: در راستای اهداف راهبردی شرکت و تکمیل سبد ریلی به دنبال تولید ریل زبانه سوزن، ذوب آهن به منظور تدوین و انتقال دانش فنی ساخت سوزن ریل مطابق آخرین فن‌آوری‌های روز دنیا و با جوش فلش بات قطعه مرکزی به ریل، تفاهم نامه‌ای را با شرکت دانش بنیان نیک سرام رازی در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران مبادله می‌نماید که از این محل، سالیانه بالغ بر معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی ارزی به همراه دارد.

مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: در این کارخانه بر اساس فعالیت‌های پژوهشی، اقدامات بسیار خوبی برای بازیابی پسماند‌ها در بخش‌های مختلف انجام گرفته است؛ بدین منظور و در این جشنواره، تفاهم نامه‌ای با شرکت دانش بنیان صدرفردا زیر مجموعه هلدینگ صدرتامین با موضوع استحصال مواد با ارزش از سرباره کنوتور فولادسازی مبادله می‌شود که بر این اساس سالیانه حدود ۵۰ هزار تن مواد با ارزش اقتصادی بالغ بر یک میلیون دلار حاصل می‌شود. از جمله این مواد که با خلوص بالا تولید می‌شوند می‌توان به پنتا اکسید وانادیوم، کربنات کلسیم، اکسید منگنز و  اکسید آهن، میکرو سیلس و… اشاره کرد که در صنایع شیمیایی کاربرد فراوانی دارند.

این مقام مسوول خاطر نشان کرد: محصول میلگرد برای صادرات به صورت شاخه شمار و با شاخه‌های مشخص عرضه می‌شود لذا برای اولین مرتبه و بر اساس دانش بومی تفاهم نامه‌ای با هدف تدوین دانش فنی و ساخت شاخه‌شمار میلگرد با شرکت آریان پژوه به ارزش حدود ۱۵۰ هزار یورو مبادله می‌شود.

شیرین پرور اظهار داشت: به دنبال بومی سازی موفقیت آمیز چرخ و محور و گریبکس لوکوموتیو‌های آلمانی که در سال گذشته این تجهیز در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد نیز ارایه گردید، طی تبادل تفاهم نامه‌ای با شرکت پویش بازرگان از جمله شرکت‌های تابعه ذوب آهن اصفهان، ساخت ۲۰ عدد چرخ ومحور و گریبکس لوکوموتیو‌های TGM-۶ روسی به ارزش تقریبی ۳۰ میلیارد تومان  به امضا می‌رسد که سالیانه از این محل از خروج حدود دو میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌گردد.

مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان به تبادل تفاهم نامه با شرکت مهندسی و پویش ساخت ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی دیگر از شرکت‌های توانمند این کارخانه برای ساخت قفسه شش کارگاه نورد ۶۵۰ اشاره کرد و گفت: به منظور تولید پایدار در کارگاه نورد ۶۵۰ این تفاهم نامه با شرکت مهندسی و پویش ساخت در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران به امضا می‌رسد که از این محل سالیانه از خروج سه میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: با هدف کاهش ارز بری صنعت فولاد و تولید پایدار مفتول‌های فولادی در کشور، تفاهم نامه‌ای با شرکت بهتام روانکار برای بومی سازی روغن گردشی موبیل واکالاین به ارزش یکصد میلیارد ریال نیز مبادله می‌شود که شایان ذکر است این روغن منبع روانکاری متنوع برای تجهیزات صنعتی به شمار می‌رود و به صورت گسترده در صنعت و به ویژه در مونوبلوک‌های تولید کلاف گرم نورد دیده کاربرد دارد و شرکت‌های فولادی این روانکار را از طریق واردات تامین می‌نمایند. با تدوین دانش فنی این روغن از خروج حداقل سالانه ده میلیون دلار از کشور جلوگیری می‌شود.

وی در بخش ارتباط با مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و دانش بنیان  نیز اظهار داشت: طراحی و ساخت موقعیت یاب ماشین‌های باتری شماره یک کک سازی با هدف ارتقاء اتوماسیون و هوشمندسازی با همکاری شرکت دانش بنیان آژمان صنعت و همکاران در بخش اتوماسیون شرکت انجام گرفت.

شیرین پرور اضافه کرد: بومی سازی اندازه گیری لیزری ابعاد و اندازه‌های پروفیل محصولات فولادی در حالت گرم در کارگاه نورد ۵۰۰ که از پیشرفت ۷۰ درصدی برخوردار است نیز توسط جهاد دانشگاهی صنعتی شریف در حال انجام می‌باشد و گفتنی است این دو همکاری اثربخش برای اولین مرتبه در کشور در حال انجام هستند و از قابلیت توسعه به سایر شرکت‌های مشابه نیز برخوردار می‌باشند. قرارداد با جهاد دانشگاهی صنعتی شریف برای بومی سازی اندازه گیری لیزری در افتتاحیه سال گذشته جشنواره فولاد مبادله گردید.

وی گفت: بومی سازی پنل‌های لمسی HMI زیمنس برای اولین بار در کشور با همکاری شرکت‌های دانش بنیان پردازش منطقی پارس و همکاران در بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی و اتوماسیون شرکت نیز از جمله سایر دستاورد‌ها است و لذا ذوب آهن اصفهان در این خصوص هیچ گونه وابستگی به واردات نداشته و سالانه می‌تواند از خروج  قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری نماید.

مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان خاطر نشان کرد: همکاری دیگر مربوط به تدوین دانش فنی و بومی سازی دیسک هات استمپ جهت حک علائم در حالت گرم بر روی جان ریل در کارگاه نورد ۶۵۰ کارخانه است که با شرکت دانش بنیان پویا گستر آرمین می‌باشد؛ با بومی سازی این تجهیز علاوه بر عدم وابستگی به واردات این مکانیزم بهینه سازی و توسعه این گونه تجهیزات نیز در کشور امکان پذیر گردید.

وی بیان کرد: بازیابی و استفاده مجدد از غبار کنوتور در بخش آگلومراسیون به عنوان مواد آهن دار با صرفه جویی بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان در سال و نتایج زیست محیطی منحصربفرد نیز با تکیه بر توان داخلی با همت کارشناسان و متخصصان  مدیریت‌های تحقیق و توسعه و بخش آگلومراسیون انجام گرفت.

این مقام مسوول در بخش ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی نیز ادامه داد: در سال گذشته و به منظور حفظ محیط زیست و کاهش قیمت تمام شده، برای بازیابی بالغ بر ۳ هزار لیتر روغن ترانس ضایعاتی، تفاهم نامه‌ای با دانشگاه اصفهان مبادله شد که از این محل روغن با کیفیت و قیمتی حدود  ۲۵ درصد قیمت روغن اصلی حاصل می‌شود و در خط تولید کارخانه مورد استفاده قرار گرفت که در این زمینه متعاقباً اطلاع رسانی می‌گردد.

منبع: چیلان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده