به گزارش میمتالز، پرهام رضایی در نود و سومین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخشخصوصی استان البرز، افزود: به دلیل افزایش نرخ ارز و به تبع آن هزینههای سفرهای خارجی، متاسفانه فعالان اقتصادی نسبت به گذشته کمتر میتوانند در نمایشگاههای بینالمللی دیگر کشورها حضور یابند، انتظار داریم که با همکاری استاندار البرز، حمایت لازم از فعالان اقتصادی برای تسهیل فرآیندهای سفرهای خارجی تجاری صورت گیرد.
رئیس اتاق کرج در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به محدودیتهای ایجادشده برای مصرف گاز در حوزه صنعت و اعمال سیاستهای کلان در این مورد، اظهار کرد: چندی پیش نشستی بدین منظور با حضور نمایندگانی از استانداری، ادارهکل اطلاعات استان، شرکت گاز و پخش فرآوردههای نفتی، سازمان صمت و دیگر دستگاههای اجرایی مسوول در این بخش و جمعی از مدیران واحدهای صنعتی به میزبانی اتاق کرج برگزار شد. رضایی ادامه داد: در نشست هم اندیشی ویژه مدیریت مصرف گاز در صنایع استان پس از بحث و بررسی در مورد محدودیت مصرف در این بخش تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد که قطعی گاز به صورت شهرستانی و یک بار در هفته عملیاتی شود که در این مورد کنترلهای لازم توسط فرمانداران، مدیران سازمان صمت استان در شهرستانها و دیگر مسوولان اجرایی مربوطه در این بخش اعمال میشود.
وی افزود: با توجه به مصوبات نشست ویژه مدیریت مصرف گاز در صنایع استان مقررشد که نماینده اتاق کرج در جلسات ویژه اعمال محدودیتها در این زمینه حضور داشته باشد، از سویی پیشنهاد شد که در صورت موافقت استاندار البرز به منظور مدیریت مصرف گاز، ادارات دولتی در روزهای پنجشنبه تعطیل و سیستم گرمایش ساختمان این نهادها از بعدازظهر روز چهارشنبه هر هفته تا شنبه هفته بعد از آن خاموش شود. رئیس اتاق کرج گفت: مجموعه اتاق کرج در اواخر دی ماه سالجاری میزبان اولین جلسه هم اندیشی رابطین کمیته بینالمللی اتاقهای بازرگانی سراسر کشور است و در این جلسه قوانین و مقررات بحث و بررسی میشود. رضایی اظهار کرد: جشنواره تقدیر از فعالان بخشخصوصی اقتصادی موثر در مسوولیتهای اجتماعی توسط اتاق کرج و با همکاری ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با همکاری جهاد دانشگاهی و بنیاد نخبگان و حمایت بیش از ۴۰ نهاد علمی و اقتصادی از دیگر برنامههایی است که مقرر شده در هفتههای آتی برگزار شود.
در ادامه این جلسه مجتبی عبداللهی استاندار البرز با اشاره به اهمیت توجه به توسعه صادرات از استان و رفع موانع در این زمینه اظهار کرد: نیاز است که آمار صادرات استان در سالجاری و دو سالگذشته و تصمیمات اتخاذی در این قالب با هم قیاس و مشخص شود که جلسات برگزارشده استانی در این رابطه چه میزان موجب پیشرفتهای آماری آن شدهاست. وی ادامه داد: برای صادرات موفق باید برنامه ریزی کرد، در این رابطه نشست فعالان اقتصادی استان با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد و خواستار رفع موانع پیشروی صنعتگران از وزیر مربوطه شدیم، اما در سطح استان نیز باید نهاد تصمیمگیرنده و تصمیم ساز از جمله کارگروه تخصصی در حوزه رفع موانع صادراتی در اتاق کرج شکل گیرد و به صورت جهادی برای حل مشکلات این حوزه کار شود. استاندار البرز با اشاره به اهمیت توسعه مراودات بینالمللی استان گفت: بر اساس آخرین آمارهای منتشرشده کشور روسیه سالانه بالغ بر ۲۸۰میلیارد دلار واردات دارد و این در حالی است که سهم مبادلات تجاری ایران با روسیه در یک سالحدود ۴میلیارد دلار بودهاست، باید بررسی شود که از این میزان سهم صادراتی کشور ما در صادرات سالانه به روسیه چه میزان متعلق به البرز بودهاست. وی ادامه داد: در البرز باید بر روی صادرات به روسیه متمرکز شده و هدفگذاری کنیم، این کشور در زمینه بسیاری از محصولات غذایی با کمبودهایی مواجه است و در یک سالونیم گذشته ترکیه از این فرصت برای راهاندازی فروشگاههای عرضه محصول در روسیه استفاده کرد، ما هم باید برای اخذ سهم بیشتر البرز در بازار روسیه برنامه ریزی کنیم. عبداللهی ادامه داد: واحدهای تولیدی البرز برای صادرات محصولات و فرآوردههای مختلف آمادگی لازم را دارند، اما مساله بازگرداندن ارز حاصل از صادرات و دیگر مشکلات پیش روی صادرکنندگان باید حل وفصل شود. کشور روسیه در زمینه محصولاتی مانند سبزی، صیفی و میوه به واردات نیاز دارد، این فرصت خوبی برای فعالان اقتصادی البرز است.
منبع: دنیای اقتصاد