به گزارش میمتالز، علی فکری در نشست با فعالان اقتصادی استان زنجان، با ابراز تعجب از فعالنبودن دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در زنجان گفت: شخصا فکر میکردم این دفتر در زنجان فعال باشد و ضمن فعال سازی این دفتر، موضوع راهاندازی مرکز تجاری زنجان و کربلا هم پیگیری میشود. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، فعالیتها در زمینه سرب و روی را از نمادهای شهر زنجان دانست و گفت: در همکاری بین کشور ایران و عراق در این حوزه میتوان به انتقال دانش فنی در این حوزه فکر کرد، چراکه توان سرمایهگذاری در این بخش در ایران ضعیف است.
استاندار زنجان هم در این نشست با اشاره به اینکه در برخی موارد آییننامهای بدون توجه به تبعات آن مصوب و ابلاغ میشود که بخشی از فعالیتها را تحتتاثیر قرار میدهد، چراکه نگاه تخصصی توسط مدیران و حتی نمایندگان مجلس به آن نشدهاست که انعکاس این مشکلات برای رفع آن، وقت و انرژی زیادی را از مدیریت اجرایی میگیرد، ادامه داد: به همه این مشکلات باید ساختار غلط ناشی از اقتصاد نفتی را هم اضافه کرد که ناشی از وابستگی به این نوع اقتصاد شکلگرفته است که باید تغییر کند. محسن افشارچی با تاکید بر لزوم تشکیل یک قرارگاه منظم اقتصادی برای ثبات در امور گستره خارجی و همچنین داخلی با توجه به اینکه کشور در وضعیت عادی نیست و برای مقابله با این وضعیت باید کمربندها را سفتتر ببندیم، افزود: باوجود خاصبودن شرایط کشور ما از همه لحاظ، مدیریت میانی، تفسیر زمان صلح را از قوانین دارند. وی با تاکید بر لزوم اقدام و عمل منسجم در شرایط کنونی کشور با پیشبینی و آیندهنگری افزود: در واقع سیستم باید بهصورت منسجم روی اقتصاد ارزآور کار و فعالیت کند. استاندار زنجان با تاکید بر اینکه مدیران استانی اختیارات انجام کار و افزایش صادرات و بهره وری اقتصادی را ندارند، یادآور شد؛ انسجام در مدیران بالادستی هم وجود ندارد.
علی یگانه فرد، رئیس اتاق زنجان هم در این نشست با تاکید بر اینکه تاثیر تحریمها بر اقتصاد ایران بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: ما از فرصتهای ایجادشده از قبل این تحریمها هم استفاده نکرده ایم. رئیس اتاق زنجان با بیان اینکه حوزه تجارت خارجی به درستی مدیریت نمیشود، افزود: نوسانهای نرخ ارز به ویژه در سه ماه اخیر، کمر تولید را خم کرده و هیچ مقام و مسوولی هم موظف به پاسخگویی و توضیح نیست.
سجاد نباتچیان، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان در این جلسه با اشاره به موفقیت ترکیه در گرفتن جایگاه ایران در عراق، تصریح کرد: مدیران همین گزارش را خوانده و عملکرد دولت ترکیه در قبال صادرکنندگان را با دقت مطالعه کنند، آنوقت متوجه خواهیم شد که چرا آنها موفق شدهاند. مشکلات پیش آمده برای حوزه معدن با توجه به تحولات جهانی از دیگر مسائل مطرحشده در این نشست بود که گفته شد پایینآمدن قیمت صادراتی آهن روسیه به چین، فعالان این بخش را با مشکلاتی مواجه کردهاست. در این جلسه به مهاجرت نیروها در حوزه اقتصادی دیجیتال به دلیل مشکلات ایجادشده هم اشاره شد. فعالان صنعت مس هم در این نشست مشکلات حوزه کاری خود را مطرح کردند که باید به این صنعت هویت بخش و بنیانی توجه شود؛ ضمن اینکه فعالان این حوزه در آستانه تشکیل کنسرسیوم هستند که تحقق این مهم نیازمند همراهی وزارتخانه است.
منبع: دنیای اقتصاد