به گزارش میمتالز، عباس آرگون عنوان کرد: اوارق سپرده ۲۳ یا ۲۵ درصد مسکنهایی مقطعی و موقت برای شرایط کنونی هستند، اما این نقدینگی به سمت بخشهای مولد و شفاف اقتصادی نخواهد رفت.
آرگون گفت: یکی از مهمترین عوامل محدودکننده منابع ارزی برای کشور تحریمها است. وقتی شرایط کشور باثبات نباشد و از پیشبینیپذیری لازم برخوردار نباشد نقدینگی به سمت بازار ارز، طلا و سکه میرود.
وی افزود: بانکها به سپردهگذاران سود پرداخت کرده و به متقاضیان تسهیلات میپردازند. این سوال مطرح است که تسهیلات گیرندگان و تولیدکنندگان چه میزان سود باید پرداخت کنند که سود بانکها هم حفظ شود، چون بانکها واسطهای بین سپردهگذار و تسهیلاتگیرنده هستند.
آرگون عنوان کرد: وقتی بانک با سود سپرده ۲۳ درصد منابع جذب کند با توجه به هزینهای که این منابع برای بانک دارد و ذخایری که به بانک مرکزی ارایه میکند بهای تمامشدهای حدود ۲۶ درصد خواهد داشت بنابراین با افزایش چنددرصدی باید این تسهیلات را به متقاضیان پرداخت کند حال جای این پرسش مطرح است که آیا فعالیتهای مولد اقتصادی آن میزان سود کسب میکند که بتواند سود حدود ۳۰ درصدی برای تسهیلات پرداخت کنند.
نائب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: در حالی که نرخ سود تسهیلات رقمی معین تعیین شده، اما بانکها بخشی از تسهیلات قابل ارایه را بلوکه میکنند که عملا نرخ سود تسهیلات را افزایش میدهد.
وی افزود: ممکن است با افزایش نرخ سود سپرده منابع لازم هم جذب نشود به این دلیل که بازدهی بازار ارز در کمتر از سه ماه رشد قابل توجه داشته یا بازار مانند مسکن ماهانه ۳ و نیم تا چهار درصد سود داشته است؛ بنابراین تا شرایط عدم پیشبینی پذیری اقتصادی و انتظارات تورمی وجود دارد نابسامانی در بازارهای کالایی نیز وجود دارد.
نائب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران درباره محدودیت نظام بانکی در پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان نیز تصریح کرد: در تامین مالی باید ابزارهای مختلف در نظر گرفته شود و تنها تکیه به بانک نباشد در این میان فاینانس، ال سی داخلی، اوراق گام، سرمایهگذار خارجی و بازار سرمایه باید یاریگر نظام بانکی در تامین مالی باشند تا پازل نظام مالی تکمیل شود.
آرگون عنوان کرد: توسعه روزافزون بانکها و تکثر آنها در یک دوره زمانی و در کنار آن رشد غیرقابل توجیه موسسات مالی و پولی آسیبهای زیادی به نظام بانکی کشور وارد کرد.
نائب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: نظام بانکی طی سالهای اخیر توسعه زیادی داشته، اما در برخی از بخشها نظارتهای لازم صورت نگرفته و به همین دلیل مشکلاتی وجود دارد. برخی از بانکها نیز طی سالهای اخیر به سمت بنگاهداری رفته و بخشی از منابع پولی را صرف اموری کردهاند که خود نیاز داشتهاند.
وی افزود: به مرور زمان نظارت بانک مرکزی بر عملکرد بانکها بهتر شده و اکنون شرایط مناسبتری نسبت به گذشته وجود دارد، اما در گذشته ضعف نظارتها، آسیبهای زیادی را به بخشهای پولی و نظام مالی کشور وارد کرد.
منبع: نبض بازار