تاریخ: ۱۸ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۵۲
بازدید: ۳۲۸
کد خبر: ۲۸۷۲۸۰
سرویس خبر : آهن و فولاد

کاهش تولید کارخانجات فولاد به دلیل کمبود گاز‌/ دستور وزیر صمت برای تامین سوخت محصولات فولادی

کاهش تولید کارخانجات فولاد به دلیل کمبود گاز‌/ دستور وزیر صمت برای تامین سوخت محصولات فولادی
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به کمبود گاز برای کارخانجات تولید کننده فولاد، بر ضرورت همکاری وزارت نفت در تأمین سوخت کارخانجات فولاد طبق وعده‌های داده شده قبلی، تأکید کرد.

به گزارش می‌متالز، سیف الله امیری درباره آخرین وضعیت تولید فولاد و زنجیره محصولات این صنعت در کشور، اظهار داشت: کارخانجات تولید کننده فولاد با مشکل تامین سوخت مواجه هستند و در حال حاضر بسیاری از کارخانجات تولیدی در این بخش به علت کمبود گاز، نیمه تعطیل شده‌اند.  

معضل جدی کمبود گاز برای کارخانجات فولادی

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: تامین گاز به یک معضل جدی برای تولید‌کنندگان فولاد تبدیل شده است و در حالی که قرار بود روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب گاز برای کارخانه‌های فولادی در نظر گرفته شود این میزان به ۱۵ میلیون مترمکعب کاهش یافت و اخیرا نیز طی نامه‌ای از سوی شرکت ملی گاز این میزان به ۱۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.  

وی با بیان اینکه براساس برنامه‌های وزارت نفت باید روزانه یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید شود، گفت: این در حالی است که در حال حاضر روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می‌شود که بین ۵۵۰ تا ۶۵۰ میلیون مترمکعب آن صرف خانوار، حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب آن صرف نیروگاه‌ها و بقیه نیز صرف تولید می‌شود.  

امیری اظهار داشت: با وجود اینکه تولید باید چرخ‌های اقتصادی کشور را به حرکت درآورد، اما میزان گاز اختصاصی به آن مطابق نیاز واحد‌های تولیدی نیست.  

در تامین گندله و کنسانتره آهن مشکلی وجود ندارد

وی درباره وضعیت تولید زنجیره فولاد اظهار داشت: در کشور به اندازه کافی گندله و کنسانتره آهن وجود دارد و ۱۱ میلیون تن مازاد گندله در انبار‌ها وجود دارد بنابراین کمبود گاز در صورتی که منجر به کاهش تولید این محصولات نیز شود فعلا به این بخش‌های تولیدی آسیبی نرسانده است.  

درخواست برای تامین ۲۰ میلیون مترمکعب گاز برای کارخانجات فولادی

امیری با بیان اینکه در تولید شمش فولادی نیز مشکلی نداریم، گفت: درخصوص میلگرد هم مازاد در کشور وجود دارد و مشکلی بوجود نیامده است، اما کمبود گاز موجب کاهش تولید آهن اسفنجی شده است، بنابراین انتظار داریم تا وزارت نفت حداقل روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب گاز در اختیار کارخانه‌های فولادی قرار دهد تا شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی بتوانند به تولید خود ادامه دهند.  

وی درباره اثر کمبود گاز بر تولید و نوسان قیمت محصولات زنجیره فولاد، بیان داشت: علاوه بر کمبود گاز که بر میزان تولید اثرگذار است، جو روانی پیرامون نبود سوخت و نوسانات قیمت ارز نیز می‌تواند بر نوسانات قیمت در زنجیره محصولات فولادی تاثیرگذار باشد بنابراین وقتی این سه مورد کنار یکدیگر قرار گیرد افزایش قیمت را هم خواهیم داشت.

ضرورت همکاری وزارت نفت در تأمین سوخت کارخانجات فولاد

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت درباره صادرات محصولات فولادی اظهار داشت: فعلا مشکلی در زمینه صادرات به وجود نیامده است، اما قطعا اگر نتوانیم تولید کنیم در این زمینه ممکن است با کاهش صادرات مواجه شویم.  

وی با بیان اینکه در سه سال گذشته با مشکل تامین گاز مواجه بوده‌ایم، گفت: سال گذشته با دستورات وزیر صمت از مساله کمبود گاز برای کارخانجات فولادی و سیمانی به سلامت عبور کردیم، امسال نیز وزیر صمت دستوراتی را پیرامون تامین گاز و تولید محصولات فولادی داشت که متاسفانه وزارت نفت در تامین نیاز صنایع کم‌لطفی می‌کند.

ضرورت سوق سرمایه‌گذاران به سمت فولاد‌های آلیاژی، فولاد ضد زنگ و فرو‌سیلیکو منگنز 

وی درباره سرمایه‌گذاری در صنعت اظهار داشت: به عنوان مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت با توجه به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و جواز‌های تاسیس صادر شده و همچنین شرایط انرژی کشور توصیه می‌کنم که سرمایه‌گذاران به جای سرمایه‌گذاری در بخش زنجیره فولاد به سمت ‌سرمایه‌گذاری در تولید کالا‌های مورد نیاز کشور که در آن‌ها کمبود وجود دارد مانند فولاد‌های آلیاژی، فولاد ضد زنگ و فرو سیلیکو منگنز بروند.  

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده