تاریخ: ۱۹ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۳۸
بازدید: ۱۷۸
کد خبر: ۲۸۷۸۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: سیاست بانک مرکزی کاهش نوسانات قیمت‌های بازار ارز باشد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: سیاست بانک مرکزی کاهش نوسانات قیمت‌های بازار ارز باشد
‌می‌متالز - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از همکاری کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی برای اخذ تصمیم‌های بنیادی نظام اقتصادی کشور در لوایح بودجه و هفتم توسعه با هدف رفع موانع ریشه‌های تورم، خبر داد.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح نشست کمیسیون متبوع خود گفت: رئیس کل بانک مرکزی در اولین نشست مشترک با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس برنامه‌های خود را ارائه کرد، سپس نمایندگان نیز نقطه نظرات خود را مطرح و مقرر شد چند اقدام با همکاری بانک مرکزی انجام شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ناترازی بودجه و نظام بانکی در کشور عامل اصلی ایجاد تورم و کاهش ارزش پول ملی در اقتصاد کشور است مقرر شد، تصمیم‌های بنیادی در نظام اقتصادی کشور در چهارچوب کار مشترک میان کمیسیون اقتصادی مجلس و بانک مرکزی در لایحه بودجه و احکام برنامه هفتم توسعه اتخاذ شود. اساسی‌ترین کار از نگاه ما این است که ریشه‌های تورم در اقتصاد کشور که موجب کاهش ارزش پول ملی می‌شود، رفع شود.

این نماینده مردم در مجلس در ادامه نظرات دولت و بانک مرکزی در لایحه بودجه سال آتی و احکام برنامه هفتم توسعه در کاهش ناترازی بودجه و نظام بانکی را موثر دانست و اضافه کرد: در حوزه ناترازی نظام بانکی که اساساً محور و تصمیمات خود بانک مرکزی است. در حوزه سیاست‌های ارزی بانک مرکزی نیز توافق شد، رویکرد سیاست‌ها ایجاد ثبات و کاهش نوسانات قیمت‌های بازاری ارز باشد. البته نباید مغایرتی با قوانین پایه‌ای کشور مانند ماده ۲۰ قانون احکام دائمی که در آن نرخ ارز کشور را نرخ ارز شناور مدیریت شده اعلام کرده، داشته باشد.

پور ابراهیمی تاکید کرد: قرار است نشست‌های مشترک رئیس کل بانک مرکزی با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه پیدا کند. خوشبختانه تعامل خوبی میان کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی در خصوص هماهنگی برای ایجاد ثبات در نظام ارزی کشور به جهت کاهش پیامد‌های ناشی از آن در بخش‌های صادرات، واردات و فضای عمومی کسب و کار در کشور، وجود دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: گزارش رئیس کل بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی مجلس حاکی از بهبود مولفه‌های اصلی اقتصادی نسبت به گذشته هم در حوزه صادرات نفتی و هم صادرات غیر نفتی است، به نحوی که در ۹ ماه امسال ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و این امر بیانگر این است که فضای روانی و التهابی بازار باید مدیریت شود و نشست کمیسیون اقتصادی و بانک مرکزی، آغاز همکاری مشترک در آینده خواهد بود.

منبع: شهرآرا نیوز

عناوین برگزیده