به گزارش میمتالز، مردم این روزها با حساسیت بیشتری تغییرات نرخ ارز را دنبال میکنند، چون میدانند این تغییرات چه بلایی بر سر قدرت اقتصادی آنها میآورد و توان آنها را برای به دست آوردن آن چیزهایی که ندارند تا چه میزان کمتر و کمتر میکند. مهمترین اثر افزایش قیمت ارز در زندگی مردم عادی افزایش تورم است. بالارفتن نرخ ارز، قیمت کالاهای وارداتی را بالا میبرد و به دنبال آن تمامی تولیداتی که وابستگی به واردات دارند افزایش مییابد و حتی کالاهایی که وابستگی به واردات ندارند نیز به دنبال افزایش سطح عمومی قیمتها و تورم با افزایش قیمت مواجه میشوند.
علی جدی، عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار کرد: دولت در ارایه سازوکارهای حمایتی از خانوارها پس از حذف ارز ترجیحی کوتاهی کرد و درآمدهای حاصل از حذف ارز ترجیحی صرف هزینههای دیگر شد. پیشبینی میشد که نوسانهای قیمتی به وجود آید، اما دولت به تذکرات مجلس اعتنایی نکرد.
جدی با تاکید براینکه تورم و افزایش نرخ ارز تعداد فقرا را بیشتر میکند، خاطرنشان کرد: پرداخت یارانه به جای نقدی باید کالایی شود تا بتوان با نرخ مناسبتر در اختیار مردم قرار گیرد. این شرایط فرصتی را برای دولت فراهم خواهد کرد تا اصلاحات مورد نظر خود در اقتصاد را اجرایی کند.
وی عنوان کرد: تغییرات نرخ ارز و افزایشهای رو به بالای آن زندگی مردم را درگیر در مشکلات بیشتری خواهد کرد و این خطر وجود دارد که تعداد فقرا بیشتر شود. چون نرخ آن بر روی قیمت تمام کالا و خدمات تاثیرگذار است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی همان ارز ترجیحی است و از زمانی که اعلام شده درخواستهای زیادی به سوی دولت ارسال شده که بتوانند از این ارز استفاده کنند و به نوعی چندنرخی که وجود داشت و فضای رانتی ایجاد کرده بود احیا شده است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: در کمیسیون صنایع درهفته اخیر هم مطرح شد که تقاضاهای زیادی برای دریافت ارز ترجیحی ارایه شده است. مجلس با حذف ارز ترجیحی در سال گذشته موافقت کرد تا دست دولت برای پرداخت یارانه به مصرفکننده نهایی باز باشد و در انتهای زنجیره به مصرفکننده منتقل کند. دولت بدترین حالت را استفاده کرد و به جای کوپن الکترونیک یا پرداخت کالایی یارانه نقدی را انتخاب کرد.
منبع: نبض بازار