به گزارش میمتالز بهنقل از آژانس خبری گرید چاینا (Grid)، بنابر این گزارش، صنعت آلومینیوم یکی از آلودهترین صنایع ذوب فلزی محسوب میشود. "اثر آندی" بهعنوان عامل آلایندگی صنعت آلومینیوم تا اوایل دهه ۹۰ میلادی صنعت تولید آلومینیوم اروپا را گرفتار کرده بود. با بهبود اتوماسیون و استفاده از تکنولوژی جدید، تولیدکنندگان اروپایی و آمریکایی توانستند بر این اثر فائق آمده و آلایندگی ناشی از این اثر را بکاهند.
پرفلوئورید کربن، یکی از آلایندههایی است که حاصل ذوب آلومینیوم بوده و بهعنوان آلاینده "غیرانسانی" شناخته میشود علت این امر آنست که گاز پرفلوئورید کربن به محض ورود به اتمسفر، در آنجا باقی مانده و دهها هزار سال عامل گرمایش زمین میشوند.
در تحقیقاتی که بهتازگی صورت گرفته، مشخص گردید که آلاینده تولیدشده توسط صنعت آلومینیوم چین، معادل کل گازهای گلخانهای تولیدی اندونزی در سال ۲۰۲۰ بوده است. اندونزی هشتمین تولیدکننده آلومینیوم در جهان بهشمار میرود.
از سوی دیگر گاز PFC، تنها بخش کوچکی از آلاینده تولیدشده توسط صنعت آلومینیوم است. گاز CF۴ یا تترا فلوئورید متان، ۷۳۸۰ برابر مضرتر از گاز CO۲ است و بخشی از آلایندههای تولیدشده حاصل از صنعت آلومینیوم است. این گاز ۱۰۰۰-۳۰۰ سال در اتمسفر باقی مانده و بهمدت ۵۰ هزار سال عامل گرمایش زمان و تغییرات اقلیمی است.
صنعت آلومینیوم چین هرساله ۶ هزار تن گاز CF۴ و C۲F۶ (هگزا فلوئورید اتان) وارد اتمسفر میکند. این مجموعه که بهعنوان آلاینده PFC شناخته میشوند، معادل تولید گازهای گلخانهای ۲/۱۰ میلیون خودرو در ایالاتمتحده طی یکسال هستند.
کشور چین، علیرغم آنکه بیش از نیمی از تولید آلومینیوم جهان را دردست دارد، اما مسئول تولید ۸۱ درصد از گاز PFC تولیدشده در صنعت جهانی آلومینیوم است.
یکی از بزرگترین معضلاتی که تا هماکنون، گریبانگیر صنعت آلومینیوم چین است، استفاده از نیروی انسانی جهت برطرفسازی "اثر آندی" است.
ازجمله اهداف صنعت آلومینیوم، کاهش ولتاژ تولید بهمنظور صرفهجویی در مصرف انرژی است، اما با کاهش ولتاژ تولید، گاز PFC افزایش خواهد یافت. دسترسی به تعادل میان کاهش مصرف انرژی و کاهش تولید PFC، نیازمند ارتقاء سیستماتیک است که شرکتهای چینی چندان به آن پایبند نیستند.
در اواخر ماه نوامبر ۲۰۲۲، دولت چین اعلام کرد که تصمیم دارد صنعت بازیافت خود را ارتقا داده و تا سال ۲۰۳۰، ۳۰ درصد از الکتریسیته موردنیاز ذوب اولیه را از بازیافت تأمین نماید.
کاهش مصرف انرژی به این شکل، کاهش تولید PFC را بههمراه خواهد داشت. بهنظر میرسد تاکنون تنها شرکت چینی هنان زونگفو با صرف هزینهی گزاف (سالانه درحدود ۲۴۰ هزار دلار) سیستم اتوماسیون خود را دستخوش تحول کرده تا بلکه بتواند در راستای کاهش تولید گازهای گلخانهای گام بردارد.
منبع: باشگاه آلومینیوم