تاریخ: ۲۵ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۰۷
بازدید: ۹۴
کد خبر: ۲۸۸۸۱۱
سرویس خبر : صنایع کوچک

قطعی گاز به شهرک‌های صنعتی رسید/ رشد نرخ ارز موجب افزایش قیمت تجهیزات نیروگاهی شد

قطعی گاز به شهرک‌های صنعتی رسید/ رشد نرخ ارز موجب افزایش قیمت تجهیزات نیروگاهی شد
‌می‌متالز - عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: قطعی گاز به برخی از شهرک‌های صنعتی رسیده، اما این موضوع کمتر از صنایع بزرگ است و هرچه هوا سردتر شود این احتمال وجود دارد که در استان‌های سردسیر روند قطعی گاز صنایع تشدیدتر شود تا بتوان گاز بخش خانگی را تامین کنند.

به گزارش می‌متالز، عباس جبال‌بارزی، با بیان اینکه روند قطعی گاز صنایع بزرگ (شرکت‌های فولادی و پتروشیمی) از یک ماه پیش آغاز شد، گفت: قطعی گاز به برخی از شهرک‌های صنعتی رسیده، اما این موضوع کمتر از صنایع بزرگ است و هر چه هوا سردتر شود این احتمال وجود دارد که در استان‌های سردسیر روند قطعی گاز صنایع تشدیدتر شود تا بتوان گاز بخش خانگی را تامین کنند.

وی با اشاره به تاثیرات قطعی گاز بر روند تولید بنگاه‌های تولیدی، تصریح کرد: زمانی‌که یک واحد تولیدی در یک بازه زمانی حتی محدود نتواند تولید کند متضرر می‌شود و این زیان ممکن است به زیان‌دهی واحد تولیدی و یا به کاهش سود ختم شود.

عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صنایع بزرگ، پتروشیمی‌ها و فولادی توان مقاومتی بیشتری در این وضعیت دارند و برخی صنایع مانند نیروگاه‌ها و کارخانه‌جات سیمان از مازوت استفاده می‌کنند و از آنجایی‌که قیمت تمام شده مازوت ۲ برابر گاز برای تولیدکنندگان تمام می‌شود بدون تردید در قیمت محصول نهایی تاثیر می‌گذارد و قیمت آن گران‌تر می‌شود.

جبال‌بارزی با بیان اینکه اگر قطعی گاز به شهرک‌های صنعتی برسد تاثیرات زیان‌باری بر روند تولید خواهد گذاشت، افزود: قطعی گاز شهرک‌های صنعتی آغاز شده است، اما موضوع چندان حاد نیست و باید منتظر ماند که در آینده چه اتفاقی رخ می‌دهد.

این فعال اقتصادی با اشاره به لزوم حل بحران به‌صورت ریشه‌ای، خاطر نشان کرد: راهکار مشخص برای جبران کمبود برق مشخص است نخست شرایط به سمتی هدایت شود که بخش خصوصی به سمت ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برود همچنین باید با قیمت منطقی برق تولیدشده را خریداری کرد که تولید توجیه داشته باشد. دوم، باید نیروگاه‌های پراکنده در مدار ایجاد شود و سوم شرایط خرید خاموش مطرح و عملیاتی شود؛ خرید خاموشی به این معناست که باید از مصرف‌کنندگان خانگی که کمتر مصرف می‌کنند بتوانند برق صرفه‌جویی کرده خود را به صنایع بفروشند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا اقدامی در زمینه راهکار‌هایی که ارائه دادید انجام شده است؟ گفت: به نظر می‌رسد آنگونه که باید دولت برای حل بحران اقدامی انجام نداده است البته به صنایع بزرگ این مجوز را داده‌اند که برای تامین برق نیروگاه احداث کنند برخی صنایع اقداماتی در این زمینه را آغاز کردند؛ به عنوان مثال گل گهر در سیرجان یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی احداث کرده است. باید قیمت انرژی عددی شود تا کسانی‌که می‌خواهند در بخش نیروگاهی سرمایه‌گذاری کنند برای آن‌ها ورود سرمایه به این بخش توجیه اقتصادی داشته باشد.

عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: نرخ ارز روند صعودی دارد و این موضوع باعث افزایش قیمت تجهیزات نیروگاهی شده است و قیمت سرمایه‌گذاری افزایشی می‌شود. گمانه زنی‌ها حاکی از این مهم است که در سال آینده نیز بحران کمبود برق همچنان وجود داشته باشد و شاید بتوان بعد از ۱۴۰۳ این بحران را مدیریت کنیم.

جبال‌بارزی در پایان با اشاره به لزوم جمع‌آوری بخاری‌های پرمصرف، گفت: باید تصمیم در این زمینه گرفته شود و بخشی از صنایع باید نوسازی شوند؛ اصل موضوع قابل مدیریت و حل شدنی است، اما این مهم مستلزم این است که وزارت نفت و نیرو با همکاری بخش خصوصی یک کار کارشناسی دقیق انجام دهند؛ با انجام اقدامات پراکنده نمی‌توان انتظار داشت که کار‌ها به نتیجه برسند.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

عناوین برگزیده