به گزارش می متالز، امیر خرمی شاد ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ایمیدرو از سال 81 (سال تاسیس ایمیدرو) تا پایان آذرماه امسال 113 طرح به ارزش 15 میلیارد دلار به بهره برداری رساند. وی افزود: نتیجه اجرای این طرح ها، اشتغال مستقیم 45 هزار نفری و اشتغال غیرمستقیم بیش از 100 هزار نفری در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی توسط ایمیدرو بود. وی یادآورشد: در 7 سال آغازین تاسیس ایمیدرو، این سازمان موفق به بهره برداری از 6 میلیارد دلار طرح شد اما در ادامه مسیر با چالش های جدی همراه بود و روند بهره برداری و تعریف طرح های توسعه کاهش یافت. به گفته این مقام مسئول، پس از اتخاذ استراتژی جذب سرمایه گذار از سال 92، در مجموع بیش از 5 میلیارد دلار طرح توسط این سازمان افتتاح شده است. خرمی شاد ادامه داد: طرح های در حال اجرای این سازمان تا سال 1400 با سرمایه گذاری بیش از 16 میلیارد دلاری به انجام می رسد که شامل اجرای 39 طرح (20 طرح مشارکتی و 19 طرح دولتی) و کمک به توسعه 38 طرح است که توسط شرکت های بزرگ بخش خصوصی در حال اجراست. این مقام مسئول، به جذب سرمایه گذار بخش خصوصی با هدف تامین مالی و اجرا و تکمیل طرح های توسعه از آغاز دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: نتیجه این اقدام جذب بیش از 8 هزار و 500 میلیارد تومان آورده بخش خصوصی برای بخش معدن و صنایع معدنی است. تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی این مقام مسئول اضافه کرد: برای کاهش خام فروشی و توسعه صنایع با ارزش افزوده بالا، از آغاز دولت یازدهم توسعه زنجیره فولاد و مس کشور رشد چشمگیری داشته به طوری که تاکنون ظرفیت کنسانتره 82 درصد، گندله 150 درصد و شمش فولاد کشور 60 درصد نسبت به ابتدای کار دولت رشد داشته و صادرات آهن اسفنجی در سال 96 بیش از 260 درصد رشد داشته است.
به گفته وی، طرح فعال سازی و توسعه معادن کوچک در تاریخ 24 بهمن ماه پارسال توسط وزارت صنعت، ایمیدرو، خانه معدن ایران و 2 شرکت میدکو و گل گهر در قالب 2 تفاهم نامه مجزا امضا شد. خرمی شاد افزود: پس از آن 12 تفاهم نامه با شرکت های بخش خصوصی برای فعال سازی و توسعه معادن کوچک و 5 تفاهم نامه پژوهشی با دانشگاه ها و موسسه های پژوهشی مبادله شد. وی اظهار داشت: تاکنون 79 معدن و پتانسیل برای معرفی به سرمایه گذار یا مشارکت شناسایی شده و در بازدید از 5 استان، شناسایی معادن کوچک و نیازمندی های توسعه آنها در دستور کار قرار گرفت. معاون ایمیدرو ابراز امیدواری کرد که امسال محدوده های یاد شده برای استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان اجرایی شود که نتیجه آن فعال شدن 26 معدن خواهد بود. طرح های افتتاحی در سال 97 معاون برنامه ریزی ایمیدرو گفت: از آغاز امسال تاکنون 8 طرح با سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد و 246 میلیون دلار به بهره برداری رسیده که نتیجه آن ایجاد اشتغال مستقیم پایدار برای 3هزار نفر و بیش از 3 برابر آن، اشتغال غیرمستقیم در مناطق کمتر توسعه یافته است. وی بیان داشت: بخشی از این طرح ها شامل واحد گازی نیروگاه «غدیر» با سرمایه گذاری 90 میلیون دلار، کارخانه جدید کنسانتره سرب نخلک با سرمایه گذاری 500 هزار دلار، طرح توسعه فولاد «سبا» در فولاد مبارکه با سرمایه گذاری 241 میلیون دلار و واحد احیای مستقیم کارخانه پارس فولاد سبزوار برای تولید آهن اسفنجی با سرمایه گذاری 120 میلیون دلار است. خرمی شاد افزود: گندله سازی 2.5 میلیون تنی مجتمع فولاد خراسان (با سرمایه گذاری 125 میلیون دلار)، باند دوم جاده خواف - سلامی در محدوده مجتمع معدنی سنگان (با سرمایه گذاری 3.6 میلیون دلار)، فولادسازی بردسیر با ظرفیت سالانه یک میلیون تن (با سرمایه گذاری 278 میلیون دلار)، گندله سنگ آهن سیرجان (با سرمایه گذاری 194 میلیون دلار) و گندله سنگ آهن سالانه 2.5 میلیون تنی فولاد بوتیا ایرانیان (با سرمایه گذاری 194 میلیون دلار)، سایر طرح هایی است که تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
خرمی شاد گفت: بررسی ها نشان می دهد تولید فولاد خام از 368 هزار تن در آغاز انقلاب به 22 میلیون تن، آلومینیوم از 18 هزار تن به 337 هزار تن، سنگ آهن از 713 هزار تن به 74.1 میلیون تن، زغال سنگ از 504 هزار تن به 1.5 میلیون تن، مس از 300 تن (سال 62) به 160 هزار تن و آلومینا از 102 هزار تن (سال 81) به 240 هزار تن در سال 96 افزایش داشته است.