تاریخ: ۲۹ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۰۹
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۲۸۸۹۰۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
به مناسبت روز هوای پاک مطرح شد:

ذوب آهن اصفهان و رویکرد دانش بنیان به حفاظت از محیط زیست

ذوب آهن اصفهان و رویکرد دانش بنیان به حفاظت از محیط زیست
‌می‌متالز - صنعت و از جمله صنعت فولاد به صورت ذاتی انرژی بر و آلاینده است، اما مهم این است که برای کنترل آلایندگی اقدامات لازم انجام شود. ۲۹ دی ماه روز هوای پاک، فرصتی برای بررسی این اقدامات است. حمید حسینی مدیر بهداشت و محیط زیست ذوب آهن اصفهان ۲۸ دی ماه در گفتگوی ویژه خبری سیمای اصفهان به اقدامات زیست محیطی و از جمله رویکرد دانش بنیان این مجتمع عظیم صنعتی در کنترل آلایندگی‌ها پرداخت.

به گزارش می‌متالز، وی گفت: ذوب آهن اصفهان با مطالعات و محاسبات فنی و مهندسی تاسیس شده است و از ابتدا تمام فرایند‌های آن متصل به تجهیزات زیست محیطی بوده است. این تجهیزات به صورت مداوم به روز و نوسازی شده و عملکرد آن‌ها بهبود یافته است.

وی با اشاره به اینکه ذوب آهن اصفهان تا چندی پیش تنها شرکتی بود که در ایران با شیوه کوره بلند فولاد تولید می‌کند و اخیراً یک شرکت دیگر نیز با این روش تاسیس شده است، افزود: این تک افتادگی در شیوه تولید در کشور با وجود آنکه ۷۰ درصد فولاد دنیا به روش کوره بلند تولید می‌شود وهمچنین مسائل دیگر مانند تحریم ها، مشکلات زیادی ایجاد کرده است، اما این مجتمع عظیم صنعتی حتی آن زمان که در بحبوحه جنگ، کارشناسان خارجی، ایران را ترک کردند، از پیشرفت در امور مختلف از جمله مسائل زیست محیطی غافل نبود. ذوب آهن طی این سال‌ها در پروژه‌های زیست محیطی ۲۵ هزار میلیارد ریال هزینه کرده و با شیوه‌های مختلف از جمله همکاری با شرکت‌های دانش بنیان اقدامات ارزشمندی انجام داده است.

مدیر بهداشت و محیط زیست ذوب آهن اظهار داشت: یکی از فرآیند‌های شیوه تولید فولاد به روش کوره بلند، تبدیل زغال سنگ به کک است که اهمیت ویژه‌ای دارد. ذوب آهن برای کنترل آلایندگی این بخش، دو باتری کک سازی خود را کف بر کرده که یکی از آن‌ها با تکنولوژی روز ساخته شد و دیگری در مرحله ساخت قرار دارد. همچینین این شرکت باتری شماره ۳ را نیز با تکنولوژی روز راه اندازی کرد که نشان دهنده نوسازی کلی در این بخش است. همچنین با اجرای پروژه درب‌های فلکسیبل، آلایندگی به طور چشمگیری در بخش کک سازی کنترل شد که پروژه‌ای متکی بر دانش داخلی بود.

وی افزود: گاز‌های تولید شده دربخش‌های کک سازی وکوره بلند به جای رها شدن در محیط، در نیروگاه ذوب آهن اصفهان استفاده شده و برق تولید می‌شود که باعث صرفه جویی در مصرف گاز و برق از شبکه سراسری می‌شود و اثرات زیست محیطی مهمی دارد.

حسینی با اشاره به اینکه روز هوای پاک در سال جاری با شعار «هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی» همراه هست، یعنی همه ما برای بهبود شرایط زیست محیطی مسئولیت داریم، گفت: ذوب آهن اصفهان تلاش کرده با توجه به شرایط کنونی، تکیه بر توان داخی را افزایش بدهد و در این راستا ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان و همچنین دانشگاه‌ها مدنظر قرار گرفته است که به تدریج شاهد نتایج خوبی هستیم.

مدیر بهداشت و محیط زیست ذوب آهن در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تغییر در تجهیزات زیست محیطی از جمله استفاده از الکتروفیلتر‌ها باعث شده نه تنها در کنترل آلایندگی نتایج بهتری حاصل شود بلکه در مصرف آب نیز صرفه جویی قابل توجهی صورت گرفته است چرا که در تجهیزات قبلی از آب استفاده زیادی می‌شد. به طور کلی ذوب آهن اصفهان در زمینه صرفه جویی در مصرف آب، به ویژه از طریق استفاده از پساب شهر‌های اطراف اقدامات مهمی انجام داده و مصرف آب این شرکت که طی ۱۰ سال اخیر ۵۰ درصد کاهش یافته، با انجام پروژه‌های در دست اجرا ۴۰ درصد دیگر هم کاهش می‌یابد.

منبع: ذوب آهن اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده