به گزارش میمتالز، رضا خادم کیمیائی، مدیر اجرای پروژههای ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه افزود: با توجه افزایش تولید مگامدولهای واحد احیا مستقیم ۲ و اعلام نیاز بهرهبردار مبنی بر افزایش ظرفیت ۴۰ درصدی نوار نقالههای CV-MF ۲۹ A و CV-MF ۳۰ A و CV-MH ۲۹ این قرارداد در قالب پروژه طراحی، تأمین، نصب و راهاندازی با همکاری پیمانکار مربوطه وارد فاز عملیات شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتهای زمانی توقفات برنامهریزیشده واحد احیا مستقیم ۲ و لزوم تغییرات اساسی در سازههای فعلی، امکان تعریض نوار نقالهها بهمنظور افزایش ظرفیت آنها وجود نداشت؛ بنابراین با بررسی و بازطراحی سازهها و شوتها و دیگر متعلقات نوار نقالهها و اطمینان از عملکرد آنها، ارتقای توان درایو یونیتها و افزایش سرعت نوارها در دستور کار قرار گرفت تا اینکه این پروژه با صرف بیش از ۶۰۰۰ نفر ساعت در بخشهای سیویل، مکانیک و برق و با رعایت کامل موارد فنی و ایمنی با موفقیت انجام شد.
در همین زمینه، محمد حسنی رئیس اجرای پروژههای ناحیه آهنسازی افزود: پس از ابلاغ پروژه به این امور، جلسات مشترک با پیمانکار، دستگاه نظارت و بهرهبرداری تشکیل و با تمهیدات لازم و بررسیهای میدانی طرح بهینه انتخاب شد. در ادامه، علیرغم تحریمهای ظالمانه و شرایط سخت تأمین و با توجه به حساسیت و اهمیت آمادهبهکاری این نوار نقالهها، درایو یونیتها به همراه موتور و کوپلینگ هیدرولیکی بهصورت پک کامل تأمین و در توقفات برنامهریزیشده با موفقیت نصب و راهاندازی گردید.
سید سعید محتشمخواه، کارشناس اجرای پروژههای ناحیه آهنسازی نیز اضافه کرد: از جمله موارد قابلذکر در این پروژه، برقرسانی بود. با توجه به اینکه با افزایش توان موتورها کابلهای موجود ظرفیت انتقال برق به درایو یونیتهای جدید را نداشت، با ایجاد مسیر جدید و کابلکشی مجدد به طول بیش از ۳ کیلومتر، این کار عملیاتی شد. همچنین برقرسانی برای نوارهای CV-MF ۳۰ A & CV-MF ۲۹ A از اتاق برق اصلی واحد احیا مستقیم ۲ و برای نوار نقاله پاکتی CV-MH ۲۹ از اتاق برق بریکتسازی انجام گرفت. علاوه بر این، بهمنظور اندازهگیری دقیق مقدار مواد انتقالی از روی این نوار نقالهها یک سیستم توزین چهار لودسله جایگزین سیستم تک لودسله قدیمی شد که دقت پایینتری داشت.
یوسف مهاجری، مدیر واحد احیا مستقیم ۲ نیز ضمن اعلام رضایت از اجرای موفقیتآمیز این پروژه افزود: بهدلیل افزایش تولید مگامدولهای موجود و کم بودن فضای ذخیرهسازی سیلوها، نیاز به افزایش ظرفیت تخلیه محصول تولیدی از طریق نوارهای تخلیه اضطراری CV-MF ۳۰ A & CV-MF ۲۹ A به محوطه کامیون ریز و ارسال آنها از این محوطه به نواحی مصرفکننده نهایی بود؛ بنابراین در راستای هدف افزایش کمیت تولید آهن اسفنجی و افزایش آمادهبهکاری تجهیزات حمل محصول، افزایش ظرفیت نوار نقالههای مربوطه در دستورکار قرار گرفت و با انجام موفقیتآمیز و بهموقع این پروژه، امکان انتقال محصول تولید این واحد به میزان بیش از ۴۰ درصد فراهم گردید.
مدیر اجرای پروژههای ناحیه آهنسازی از زحمات کارکنان واحد اجرای پروژههای آهنسازی، دستگاه نظارت، مدیریت و کارکنان بهرهبرداری ناحیه آهنسازی و همکارانی که در برنامهریزی، اجرا و راهاندازی این پروژه مشارکت داشتند، تشکر و قدردانی کرد.
منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین