به گزارش میمتالز، امروز در میزاقتصاد به موضوع مواد معدنی حیاتی با حضور پیر مرادی مدیر صنایع ایمیدرو و صدیقی مجری طرح عناصر خاکی پرداخته شد.
پیر مرادی مدیر صنایع معدنی ایمیدرو: باتوجه به زنجیره مواد معدنی سرمایه گذاری شکل گرفته اگر به زنجیره آلومینیوم نگاه کنید بالغ بر ۳۴ میلیون تن ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور داریم
ما در برخی از محصولات معدنی ما هم وارد کننده و هم صادر کننده هستیم، مهمترین مشکل در اجرای طرح جامع آلومینیوم دستیابی به اطلاعات دقیق در همه حوزهها به ویزه در بخش پایین دستی بوده است.
صدیقی مجری طرح عناصر خاکی: سال گذشته ما رصدی به رتبه بندی مواد معدنی انجام دادیم، تمام بخشهای ایمیدرو درگیر راهبرد مواد معدنی حیاتی در این زمینه است ایران که یکی از کشورهای معدنی جهان به شمار میآید، مدتی است فعالیتهای گستردهای برای استفاده از عناصر نادر خاکی در دستور کار قرار داده که یکی از آنها طرح اکتشاف عناصر نادر خاکی است که به وسیله دانشمندان ایرانی و با همکاری مشاوران خارجی در حال انجام است.
پیر مرادی: برنامههای عملیاتی در این زمینه مدون شده است و در حال حاضر در حال انجام مدیریتها در بحث مواد اولیه اکتشافات جدید هستیم، برنامههای متنوع در حال انجام است.
صدیقی: در بررسیهای انجام شده، ۱۳ ماده معدنی شامل گرافیت، منگنز، فسفات، تیتانیوم، قلع، پتاس، سیلیس پرعیار، نیکل، لیتیوم، بور، وانادیوم، کبالت و عناصر نادر خاکی تحلیل شد که با توجه به جایگاه آنها، در محصولات بالادستی، میانی و پایین دستی، گروه بندی شدند. همچنین ۳ ماده معدنی مشتمل بر مولیبدن، کرومیت و بیتومین به عنوان فرصت ویژه شناسایی شدند.
در راستای توسعه صنایع نوین و نیاز کشور به عناصر جدید، باید در کنار اکتشاف مواد معدنی عمومی، عناصر حیاتی و استراتژیک را نیز مورد توجه قرار داد.
راضی کارشناس معدن گفت: ۱۳ عنصر جزو الویتهای معدنی هستند، اما این ۱۳ عنصر در نقاط مختلف کشور قرار دارد ما برای اجرای اینها نیاز به مواد اولیه کافی داریم، همچنین نیازمندی نیروهای ماهر را میطلبد. در قانون معادن تاکید شده است که در هنگام استخراج باید مطالعات اکتشافی از همان معادن هم وجود داشته باشد و بر همین اساس، اکتشاف تفصیلی منجر به انتخاب بهترین شیوه استخراج میشود.
وفایی فرد رئیس مرکز نوآوری و فرآوری معدنی ایران: در ایمیدرو یک ایده فناورانه معدنی انجام شد که قرار است ایده را جذب کنیم که هرگونه طرح نوآورانه خود را در زنجیره فعالیت معدنی در سایت نوآوری وارد کنند. تمهیدات مالی و بلوغ فناوری و ... هم در این طرح هم دیده شده است
صدیقی: اولین اقدام ما جذب تجربیات و استفاده از ایده پردازان است بخش دیگر ما راه حلی برای حل مشکلات سر راه است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان