تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۲۹
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۲۸۹۵۳۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌ آهن اصفهان در اولین کنگره بین المللی تحول، تعالی و توسعه زنجیره ارزش فولاد و معدن:

ضرورت توسعه زیرساخت‌های کشور برای پیشرفت در صنعت فولاد

ضرورت توسعه زیرساخت‌های کشور برای پیشرفت در صنعت فولاد
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: مسیر تحول و تعالی در صنعت فولاد از معبر شناخت دقیق مشکلات و حل آن‌ها می‌گذرد. به همین خاطر باید مشکلات احصاء شود تا با تحول به وجود آمده شاهد تعالی باشیم.

به گزارش می‌متالز، اولین کنگره بین المللی تحول، تعالی و توسعه زنجیره ارزش فولاد با رویکرد تولید ارزش‌آفرین با بکارگیری فناوری‌های نوین نسل چهارم صنعت ساعاتی پیش در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما آغاز شد.

اولین سخنران این کنگره، ایرج رخصتی مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن بود و در این همایش گفت: ذوب‌آهن اصفهان در تاریخ فولاد کشور اثرگذار بوده است و به همین خاطر معتقدیم در رفع نقایص آن نیز باید پیش‌قدم باشد.

وی گفت: مسیر تحول و تعالی در صنعت فولاد از معبر شناخت دقیق مشکلات و حل آن‌ها می‌گذرد. به همین خاطر باید مشکلات احصاء شود تا با تحول به وجود آمده شاهد تعالی باشیم. حوزه مواد اولیه در صنعت فولاد کشور بسیار تأثیرگذار است که شاه‌بیت آن سنگ آهن است.

رخصتی افزود: ۱۲ هزار مجوز در زمینه اکتشاف معادن در سراسر کشور صادر شده که حدود ۷هزار معدن فعال است که در مجموع ۵درصد مساحت کشور را پوشش می‌دهد.

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن ادامه داد: متوسط عمق اکتشاف در کشور‌های پیشرفته به۲۵۰ متر می‌رسد و برای سایر کشور‌ها این عدد ۸۰ متر است، ولی در کشور ما عمق اکتشاف کمتر از ۱۰ متر است. همچنین مدت راه‌اندازی معدن در کشور ما حدود ۷ سال است یعنی ۷ سال طول می‌کشد تا در نهایت یک معدن به محصول برسد.

وی خاطر نشان کرد: پهنه‌های سواحل دریایی بسیاری در کشور وجود دارد، ولی ظرفیت‌های مورد نیاز برای استفاده از کشتی‌های پانوماکس، اندی‌ماکس وجود ندارد. به این معنا که تأسیسات و تجهیزات در کشور ما نیاز به تحول و اصلاح دارد. این درحالی است که در دنیا کشتی‌های ۴۰۰هزارتنی در حال فعالیت هستند تا هزینه‌های حمل‌ونقل به طور قابل توجهی کاهش یابد.

رخصتی تصریح کرد: ظرفیت خوبی در کشور در زمینه حمل‌ونقل ریلی وجود دارد که البته دارای ایراداتی هم هست. استان یزد امروز به هاب ریلی صنعت کشور تبدیل شده و از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است. در مجموع به دلایل مختلف نظیر پدافند غیرعامل، سهولت حمل‌ونقل و کاهش هزینه جابجایی، این صنعت بزرگ کشور باید پیشرفت‌های زیادی را در سال‌های آینده شاهد باشد.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن تأکید کرد: ۷۵ درصد ظرفیت تولید فولاد در دنیا کوره‌بلند است و این در کشور ما دقیقاً برعکس است. مزیت انرژی باعث شده تا صنعت کشور به سمت کوره قوس الکتریکی برود. البته کوره بلند نیز فولاد خوب و تمیزی تولید می‌کند و باید در مورد کوره‌بلند تجدید نظر شود.

لازم بذکر است؛ این کنگره در قالب دو پنل با موضوعات فلسفه توسعه، نقش راه جهش اقتصاد، صنعت فولاد و معدن و چگونگی ورود به فناوری‌های نوین نسل چهارم صنعت برگزار می‌شود.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده