به گزارش میمتالز، حسین قربانزاده رییس سازمان خصوصیسازی در نشست خبری واگذاری بلوک ۵۱ درصدی استقلال و پرسپولیس گفت: در اسفند این واگذاری برگزار خواهد شد. افزایش سرمایه این دو باشگاه انجام شد و آغاز خصوصیسازی را شاهد بودیم. این انتقال در سال گذشته انجام شد و عملاً ۱۰ درصد از هر دو باشگاه در اختیار سهامداران خرد قرار گرفت ۹۰ درصد بقیه در مسیر واگذاری بلوکی قرار گرفت. در جلسه آخر هیئت واگذاری ۵۱ درصد واگذاری تصویب شد. تاریخ دقیق عرضه برای پرسپولیس هفتم اسفند ماه است، اما در خصوص باشگاه استقلال این موضوع مشخص نیست.
وی افزود: متأسفانه صورتهای مالی این باشگاه هنوز از سوی سازمان بازرسی به نتیجه نرسیده است، اما بهنظر میرسد تا روز شنبه آگهی عرضه استقلال را شاهد خواهیم بود. در اسفند ماه هر دو باشگاه را به مزایده خواهیم گذاشت. شروط واگذاری تعیین میکند که این رقابت تا چهاندازه میتواند فراگیر باشد. با توجه به تشویقهایی که در نظر گرفته شد، فعالان اقتصادی علاقهمند میتوانند در مزایده شرکت کنند. شرکتها میتوانند برای جزییات بیشتر با معاونت بازاریابی سازمان جلسه داشته باشند.
رییس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: با این واگذاری تا ۶۱ درصد باشگاهها واگذار خواهد شد و مدیریت دولت خاتمه خواهد یافت، به این ترتیب امیدواریم کارایی بیشتری را در این دو باشگاه شاهد باشیم.
قامت معاون واگذاری سازمان خصوصیسازی گفت: با تصویب هیات واگذاری شرایط عرضه ۵۱ درصد سهام دو باشگاه به تصویب رسیده است، بهجز در قیمت در سایر موارد شرایط برای هر دو باشگاه برابر است. ارزش کل برای پرسپولیس دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزش در نظر گرفته شده است. خریدار باید ۲ درصد ارزش معامله را در ۲۰ روز کاری پس از معامله پرداخت کند، مدت اقساط ۶ ساله است. خریدار با توجه به نظر هیئت واگذاری یک سال تنفس برای اولین قسط خواهد داشت، در واقع یکونیم سال پس از خرید اولین قسط را پرداخت خواهد کرد.
وی اضافه کرد: سعی میکنیم بلافاصله پس از تأیید صورت مالی استقلال آگهی عرضه را اعلام کنیم. یکی از مهمترین الزامات مواردی است که از سوی ایافسی تعیین شده است که یکی از آنها مالکیت همزمان دو باشگاه است، در نتیجه هیچ خریداری یا صاحب باشگاهی نمیتواند هر دو باشگاه را خریداری کند. عرضه این سهام مطابق با دستورالعمل اهلیت بررسی خواهد شد، چنانچه پس از عرضه اطلاعات یا موردی پیش بیاید که مشخص کند که خریدار فاقد اهلیت است با آن برخورد خواهد شد.
قامت گفت: خریدار از نظر دستگاه قضا نباید بدهکار بانکی یا دولتی باشد، این صلاحیتها از جانب سازمان بورس کنترل میشود.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: خریدار میتواند با ۵۴۰ میلیارد تومان به صورت نقدی کنترل باشگاه پرسپولیس و با ۴۶۰ میلیارد تومان کنترل باشگاه استقلال را دریافت کند. با تنفسی که اشاره شد و حدود دو سال است، پرداختی وجود نخواهد داشت. شرط این قیمتها این است که ارزش تابلو آنها افزایش پیدا نکند. هر قسط باشگاه استقلال ۲۶۶ میلیارد تومان و پرسپولیس ۳۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
وی اظهار کرد: تفاوت قیمتها به این دلیل بود که در ارزش گذاری و قیمت تابلو ارزش باشگاهها تغییر کرده است. با این واگذاری اکثریت رای هیئت مدیره را خریدار خواهد داشت. البته ملاحظات مربوط به اهلیت و مسائل امنیتی مورد توجه قرار خواهد گرفت. خریدار باید در حوزه مالی باشگاه را به سامان برساند و در حوزه ورزشی نیز اگر در دو فصل پیاپی جایگاه باشگاه به پایینتر از رتبه چهارم برسد سازمان خصوصیسازی امکان فسخ قرارداد را خواهد داشت. ضمن اینکه خریدار باید برنامه مشخص خود را برای توسعه اعلام کند.
قربانزاده با بیان اینکه دو باشگاه باید درآمد پایدار داشته باشند که شامل حق پخش میشود، گفت: امروز با رییس سازمان صدا و سیما صحبت کردیم و براین اساس پیشنهادی در کمیسیون تلفیق مطرح شده تا همه تیمهایی که در لیگ برتر هستند براساس رنکینگ و جایگاه حق پخش تلویزیونی بودجه دریافت کنند. البته که بخشی از این بودجه به طور مساوی بین همه تقسیم خواهد شد. بر عدم دخالت دولت نظارت میکنیم.
رییس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به سوال تسنیم در خصوص امکان اعمال نفوذ دولت حتی پس از واگذاری گفت: آنچه در ایران خودرو و سایپا اتفاق افتاده است به دلیل سهام تو دلی است. سهام دولت در ایران خودرو پنج درصد و در سایپا ۱۷ درصد است، اما سهم در زیر مجموعهها به ۳۰ درصد میرسد. اما در استقلال و پرسپولیس این موضوع وجود ندارد و خریدار مدیریت را به عهده خواهد داشت. بالاخره در هر شرکتی که دولت سهم حداقلی دارد ممکن است مداخله انجام شود، اما ما تلاش میکنیم تا با نظارت از مداخله دولت جلوگیری کنیم.
وی افزود: واگذاری که نادرست انجام گیرد که سرنوشت بنگاه را دچار چالش میکند، اما اگر بخش غیر دولتی خود وارد شد ما شرکتهای متعددی را داریم که سود آور هستند. طبیعتاً تشویق و تخفیفی برای بخش خصوصی واقعی قائل شدیم.
قربازاده در پاسخ به سوالی در مورد سرنوشت پول واگذاری استقلال گفت: بحثهایی را مدیران عامل فعلی و سابق باشگاه دارند که در آنها برخی اغراقها و موارد نادرست وجود دارد. اطلاعات دو باشگاه افشا شده در کدال وجود دارد. پرسپولیس تکالیف خود را رعایت کرده است، اما استقلال خیر. عدم رعایت به معنای حیف و میل پول نیست. موضوع این است چرا بیش از ۲۵ درصد بدهی معوق هزینه شده است. استدلال باشگاه این است که حساب بسته شده است. در پاسخ باید گفت که باشگاه باید خود درآمدهای دیگری داشته باشد. باشگاه استقلال با کارگزار و اسپانسر به مشکل خورد در نتیجه برای تامین هزینهها از پول واگذاری استفاده کرد. افزایش سرمایه باید برای سرمایهگذاری استفاده شود، اما این اتفاق رخ نداد. در نتیجه پولی گم نشده است، اما برای تیم بستن و بدهی از این منابع استفاده شده که برای ما این نکته تخلف است. در جریان باشید که در گذشته این باشگاهها در هتل دبی و ... منابع جابهجا میکردند، اما امروز ما به آنها ایراد میگیریم که چرا از این پول پرداخت بدهی انجام دادید.
معاون وزیر اقتصاد گفت: باشگاه پرسپولیس نسبتا متعهد بوده است و امروز بهرهمند میشود از این پول. در کل ماهی بیش از ۴ میلیارد تومان منافعی بود که دو باشگاه از نظر افزایش سرمایه داشتند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد قیمت تعیین شده برای باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: بخشی از ظرفیت این دو باشگاه مربوط به هواداران است. یک مدیریت مطلوب نیاز است تا پتانسیل اصلی آنها در حوزه درآمدزایی نمایان شود. کافی است که دولت پای خود را از روی گلوی دو باشگاه بردارد.
قربانزاده در پاسخ به سوالی در مورد بدهی دو باشگاه گفت: شرکت قطعا بدهی دارد، اما برند باشگاه است که باید مدیریت شود و درآمد زایی به وجود بیاید. شرکت پیشکسوتان هر دو باشگاه میتوانند یک بلوک ۱۷ درصدی از هر دو باشگاه را خریداری کنند و ما تلاش میکنیم تا شرایط بهتری را برای آنها فراهم کنیم تا یک جایگاه از پنج جایگاه هیئت مدیره باشگاهها به پیشکسوتان برسد. امیدوار هستیم تا واگذاری هر چه سریعتر انجام شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم