تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۵۲
بازدید: ۱۰۱۴
کد خبر: ۲۹۱۲۳۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
با حضور دو معاون وزیر صمت و سرپرست بانک ملی انجام شد؛

امضای دو تفاهمنامه همکاری وزارت صمت و ایمیدرو با بانک ملی برای توسعه و اشتغال

امضای دو تفاهمنامه همکاری وزارت صمت و ایمیدرو با بانک ملی برای توسعه و اشتغال
‌می‌متالز - دو تفاهمنامه همکاری بین "وزارت صنعت معدن و تجارت و ایمیدرو" با "بانک ملی" امروز امضا شد. هدف از امضای این تفاهمنامه کمک به رونق سرمایه‌گذاری، تأمین مالی واحد‌ها و پروژه‌های بخش صنعت و معدن و حمایت از اشتغال این حوزه است.

به گزارش می‌متالز، این تفاهمنامه‌ها از یک سو به امضای وجیه الله جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو و یونس سلمانی سرپرست معاونت هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت و از دیگر سو به امضای ابوالفضل نجارزاده سرپرست بانک ملی ایران رسید.

جعفری در مراسم امضای این دو سند همکاری، با اشاره به پیشینه اجرایی شدن تفاهمنامه‌های این سازمان با بانک‌های تجارت و صنعت و معدن، گفت: ایمیدرو طی سال‌های اخیر تلاش کرده با هدایت نقدینگی شرکت‌های این بخش به سمت تولید و توسعه، شرایط برای رونق اشتغال در بخش معدن و صنایع معدنی را فراهم آورد.

وی به سرمایه گذاری بیش از ۲۳ میلیارد دلاری ایمیدرو در توسعه این بخش گفت: امضای تفاهمنامه با بانک ملی ایران، زمینه مساعدی برای رشد سرمایه گذاری، افزایش سرمایه در گردش و تامین مالی واحد‌های زیرمجموعه و تابعه ایمیدرو فراهم می‌شود.

به گفته معاون وزیر صمت، ایمیدرو تا سال ۱۴۱۰ سرمایه گذاری ۱۲ میلیارد دلاری را برنامه ریزی کرده که بخشی از آن در قالب این تفاهمنامه‌ها محقق خواهد شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین گفت: این سازمان برای ۱۴ عنصر استراتژیک، سند توسعه تدوین کرده که نیازمند سرمایه هستند و بانک ملی قادر است در رشد ایجاد و توسعه این بخش و جلوگیری از خروج ارز نقش آفرینی کند.

وی با بیان اینکه "ارزش واردات"از شاخص‌های اصلی توسعه عناصر راهبردی است، یادآور شد: میزان واردات سالانه این عناصر بین یک میلیون تا ۵۰۰ میلیون دلار است در این میان، تولید برخی از آن‌ها همچون نیکل و کبالت به صورت نیمه صنعتی انجام شده است. علاوه بر این توسعه زنجیره پتاس و تولید فسفات نیز که در امنیت غذایی کشور جایگاه ارزنده‌ای دارد، در همکاری‌های بانکی تحقق خواهد یافت.

جعفری افزود: ظرفیت تولید سالانه فسفات به ۵۰ هزار تن می‌رسد، اما نیاز است برای دستیابی به امنیت غذایی کشور، به ظرفیت ۳۵۰ هزار تنی دست یابیم.

وی تاکید کرد: همکاری‌ها با بانک ملی برای رونق تولید و اشتغال، می‌تواند گستره وسیع‌تر را دربرگیرد و امیدواریم با این تفاهمنامه، نقش‌های جدیدتری برای حوزه معدن و صنایع معدنی شکل گیرد.

یونس سلمانی سرپرست معاونت هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت نیز خواستار توسعه همکاری‌های بخش تولید با بانک ملی شد و گفت: طرح‌های پیش رو از بازدهی مناسب و ریسک پایینی برخوردارند و می‌توان اذعان کرد که این روابط به نفع طرفین خواهد شد.

تمرکز بر مزیت‌های نسبی کشور؛ سیاست جدید بانک ملی

ابوالفضل نجار زاده سرپرست بانک ملی ایران نیز با تاکید بر توسعه تعاملات با بخش معدن و صنایع معدنی گفت: با برنامه‌های جدید وزارت اقتصاد، این بانک از سرمایه گذاری قبلی در حال فاصله گرفتن است و تمرکز خود را بر فعالیت‌هایی که مزیت نسبی کشور را در پی دارد، سوق می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه برنامه فوق از سوی وزارت اقتصاد رصد می‌شود، اظهار داشت: بانک ملی نه تنها در طرح‌های تولیدی، توسعه‌ای و سرمایه در گردش نقش بیشتری ایفا خواهد کرد که در بخش صادرات نیز امکانات مناسبی برای کمک به صنعت و معدن دارد.

شعبه تخصصی بانک ملی برای بخش معدن و صنایع معدنی

نجارزاده خبر داد که به زودی شعبه تخصصی بانک ملی برای ارایه خدمات به بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد خواهد شد. وی افزود: برای اثربخش شدن این برنامه، نیازمند همکاری‌های فکری از بخش معدن و صنایع معدنی هستیم.

سرپرست بانک ملی گفت: کمک به شرکت‌های دانش بنیان در حوزه داخلی و بین المللی را نیز در برنامه‌های خود داریم.

بر اساس اسناد امضا شده، تفاهمنامه نخست دربرگیرنده ۲۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات سرمایه‌ای است که از محل سپرده شرکت‌های زیرمجموعه و تابعه ایمیدرو تامین می‌شود و هدف آن تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش است. تفاهمنامه دوم ارایه خدمات مالی از طریق کارگزاری این بانک به شرکت‌های این بخش در بورس است.

منبع: ایمیدرو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین