تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۰۱
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۲۹۲۱۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یک مقام مسوول در وزارت صمت تاکید کرد؛

تایید و ارائه کارآمدی سامانه شفافیت فروشگاهی در «اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱»

تایید و ارائه کارآمدی سامانه شفافیت فروشگاهی در «اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱»
‌می‌متالز - سرپرست دفتر خدمات عمومی (مرکز اصناف سابق) وزارت صمت از تایید و ارائه کارکرد‌های سامانه شفافیت فروشگاهی در نخستین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش می‌متالز، «اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱» پیش از ظهر امروز سه‌شنبه (۲۵ بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱) با حضور «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور و «احمد وحیدی» وزیر کشور در باغ موزه ملی دفاع مقدس گشایش یافت.

در جریان این رویداد «محمدحسین قمری» سرپرست دفتر خدمات عمومی (مرکز اصناف سابق) وزارت صمت، اظهار کرد: قرار گرفتن ایران در یک منطقه جغرافیایی ویژه که مستعد بروز حوادث متعدد طبیعی و غیرطبیعی است، اتخاذ شیوه‌ها و راهکار‌های کارآمد برای مدیریت بحران را ضروری ساخته است.

وی ادامه داد: طبق بررسی‌های انجام شده ایران جزو ۱۰ کشور بحران‌خیز جهان بوده و از نظر آمار وقوع حوادث طبیعی در مقام ششم جهانی قرار گرفته است.

سرپرست دفتر خدمات عمومی وزارت صمت با اشاره به اینکه، بر این اساس ۹۰ درصد از جمعیت کشور در معرض خطرات ناشی از سیل و زلزله قرار دارند، افزود: جدا از شرایط خاص ایران، امروزه به مقوله مدیریت بحران و پاسخ‌دهی مناسب و سریع به بحران‌ها ازطریق یک مدیریت شفاف و کارآمد در کل دنیا توجه ویژه‌ای می‌شود.

وی اضافه کرد: بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه با پیامد‌های متفاوتی از جمله پیامد‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی همراه هستند. یکی از این پیامد‌ها بحران توزیع کالا و کمبود اقلام و افزایش سرسام‌آور قیمت کالا‌ها پس از وقوع حادثه و بلایا است.

قمری در ادامه تاکید کرد: پس از وقوع بحران به دلیل آسیب‌های زیرساختی احتمالی و همچنین ناامنی روانی ایجاد شده در مناطق متاثر از بحران و حتی دیگر بخش‌های کشور (با فرض منطقه‌ای بودن بحران)، مساله دسترسی و توزیع کالا‌های ضروری و اساسی از اهمیت زیادی برخوردار خواهد شد.

وی با بیان اینکه حتی در صورت تامین و موجودی کافی کالاها، جو روانی ناشی از حادثه و ترس از کمبود کالا‌ها می‌تواند تبدیل به یک بحران اجتماعی شود، تصریح کرد: در واقع اطمینان از دسترسی به اقلام ضروری یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که پس از بحران نقش مهمی در عادی‌سازی شرایط دارد.

سرپرست دفتر خدمات عمومی وزارت صمت همچنین گفت: بحران‌ها با پیامد‌های بهداشتی همراه هستند و نیاز‌های اساسی افراد مثل غذا، پوشاک و آب در اثر بحران‌ها محدود و گاهی قطع می‌شوند و فراهم آوردن اضطراری مواد غذایی از مناطق کمتر آسیب‌دیده یا دیگر مناطق کشور و توزیع مناسب آن در سطح شهر و تامین امکان دسترسی سریع به تجهیزات مورد نیاز عملیات از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

گفتنی است، در حال حاضر طرحی جامع با هدف شفافیت نظام توزیع و تحت عنوان «سامانه شفافیت فروشگاهی» در دفتر خدمات عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دست اجرا است.

از مهمترین اهداف پروژه سامانه شفافیت فروشگاهی، علاوه بر امکان رهگیری کالا از تولیدکننده تا مصرف‌کننده نهایی، می‌توان به رصد جریان و مدیریت موجودی کالا در تمامی سطوح از استان تا فروشگاه منتخب، امکان توزیع عادلانه کالابرگ، اتصال به تمامی سامانه‌های مدیریت توزیع کالا همچون سامانه انبارها، سامانه تجارت و تبادل اطلاعات با آنها، کاهش بازرسی‌های میدانی از سوی دستگاه‌های مختلف، ممانعت از احتکار کالا در انبار‌های توزیع کنندگان خرد، جلوگیری از فروش کالا‌های کمیاب در شرایط بحرانی در حجم بالا، امکان مدیریت بر لحظه موجودی کالا‌ها و برنامه‌ریزی صحیح جهت تامین و توزیع آن‌ها در کشور، تامین به‌موقع نیاز هر استان، ارائه پیش‌بینی‌های صحیح به تولیدکنندگان داخلی و … اشاره کرد که تنها بخشی از کارکرد‌های این پروژه، پس از اجرایی شدن هستند.

تایید و ارائه کارآمدی سامانه شفافیت فروشگاهی در «اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱»

استفاده از آخرین فناوری‌های روز دنیا در زمینه سیستم‌های هشدار دهنده و امدادی

در بخش دیگری از این رویداد، «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور استفاده از آخرین فناوری‌های روز دنیا و بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته را امری مهم برای پیشگیری و کاهش آسیب حوادث طبیعی برشمرد و اظهار داشت: باید مردم و مسوولان بصورت مستمر و طبق آخرین دانش جهانی نسبت به این حوادث آموزش داده شوند و همچنین از آخرین فناوری‌های روز دنیا در زمینه سیستم‌های هشدار دهنده و امدادی استفاده شود.

وی ادامه داد: اگر از تجهیزات روز دنیا در مقابله با حوادث طبیعی استفاده نشود تلفات و خسارات با چندین برابر هزینه تحمیل می‌شود که به هیچ عنوان برای دولت و مسوولان قابل قبول نیست.

معاون اول رئیس جمهور با ابراز تأسف عمیق از حادثه زلزله خوی به حضور ابتدایی وزیر کشور و مسوولانی امدادی و استانی و سپس حضور رئیس جمهور برای نظارت بر کمک‌رسانی و خدمات به زلزله زدگان اشاره و تصریح کرد: همدلی و همراهی بین مردم، رهبری و مسوولان دولتی در چنین حوادثی نقطه یکپارچگی و وحدت در جمهوری اسلامی ایران است و هر حادثه‌ای که در کشور پیش می‌آید، تمام مردم و مسوولین با حضور در ساعات اولیه پس از وقوع حادثه جلوه‌ای از خدمت رسانی و همراهی با یکدیگر را نشان می‌دهند.

وی افزود: سازمان مدیریت بحران و دستگاه‌های مربوطه باید قبل از وقوع چنین حوادثی پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهند و در حادثه‌ای مانند زلزله که عمدتاً گسل‌ها مشخص و قابل رصد است، باید نهضت مقاوم‌سازی بنا‌ها در کشور راه بیفتد و خود مردم با کمک مسوولان عهده‌دار این مهم شوند.

مخبر با بیان اینکه برای مقابله با حوادث طبیعی این مردم هستند که با تمام امکانات و ظرفیت خود پای کار ایستاده اند، گفت: در کنار حضور مردمی هیچ دستگاهی نیست که در زمان این حوادث با تمام قدرت به میدان نیاید و در حادثه اخیر در شهر خوی تمامی دستگاه‌های دولتی، امدادی، انقلابی و نظامی و غیرنظامی برای کمک به مردم حاضر شده اند که البته مردم بیشترین نقش را برای استفاده از ظرفیت این دستگاه‌ها دارند.

وی همچنین با اشاره به اینکه کشور ایران در یک منطقه حادثه خیز قرار دارد به ارتباط بین مدیریت بحران و توسعه پایدار اشاره و تصریح کرد: در بین تمام مولفه‌های توسعه پایدار، مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد و اگر برنامه‌ریزی مناسب در این زمینه انجام نشود، توسعه پایدار در هیچ کشوری نمی‌تواند شکل بگیرد.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر دنبال یک کشور پیشرفته و قوی هستیم، باید سرمایه گذاری مناسب در زمینه مدیریت بحران انجام پذیرد.

وی با تأکید بر اینکه حوادث طبیعی هشدار‌های لازم را پیش از وقوع می‌دهند و باید خودمان را برای چنین حوادثی بیشتر آماده کنیم، تصریح کرد: در زلزله‌های اخیر در کشور تجربه نشان داده است شهر‌هایی که مقاوم سازی و بازسازی شده‌اند، کمترین آسیب را از نظر جانی و مالی داشته‌اند.

مخبر همچنین با ابراز تأسف عمیق و همدردی دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران با حادثه دیدگان زلزله اخیر در کشور‌های ترکیه و سوریه تاکید کرد: این زلزله مهیب دل هر انسان دردمندی را آزرده می‌کند و جمهوری اسلامی ایران آمادگی هر گونه ارایه کمک به مردم و دولت این کشور‌ها را دارد و هم اکنون نیز با تمام قوت پای کار آمده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کینه ورزی و توطئه‌های دشمنان در طول ۴۰ سال گذشته گفت: نظام سلطه هر آنچه در توان داشت برای ضربه به نظام جمهوری اسلامی ایران به کار بست، اما امروز جمهوری اسلامی ایران با تمام قوت و توان به کار خود ادامه می‌دهد.

معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از حضور باغیرت و با بصیرت مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن همچنین گفت: حضور پرشور مردم در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تمام توطئه‌های دشمن را خنثی کرد که این بصیرت و حضور مردم در لحظه‌های حساس وظیفه مسوولان برای خدمت رسانی را دوچندان می‌کند.

در ادامه این همایش، «احمد وحیدی» وزیر کشور نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت مدیریت بحران به ویژه در کشوری همانند ایران و با اشاره به زلزله خوی و زلزله ترکیه و سوریه تصریح کرد: این وقایع هشداری است که باید آمادگی‌های خود را بیش از گذشته حفظ کنیم و مقابله با حوادث طبیعی نیازمند یک نگاه به روز و نه سنتی است و باید ابعاد این حوادث با کمک مهارت‌های مدیریتی، انسانی، نرم افزاری و تجهیزاتی کنترل شود.

تایید و ارائه کارآمدی سامانه شفافیت فروشگاهی در «اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱»

اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۱ از بیست و پنجم تا بیست و هفتم بهمن در بخش‌های مختلف از جمله نمایشگاه بین‌المللی، کنفرانس علمی ارائه دستاورد‌های تحقیقاتی، کارگاه‌های آموزشی تخصصی، نشست‌های تخصصی راهبردی، رویداد استارتاپی دانش بنیان، جشنواره فرهنگی هنری و مانور‌های مقابله با حوادث طبیعی با همت وزارت کشور، ستاد مدیریت بحران و دستگاه‌های امدادی و خدمت رسان در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حال برگزاری است.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده