تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۲۵
بازدید: ۱۲۳
کد خبر: ۲۹۲۳۵۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری میان کشور‌های D ۸/سرمایه‌گذاری ۱۰.۶ میلیون دلاری برای فناوری

ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری میان کشور‌های D ۸/سرمایه‌گذاری ۱۰.۶ میلیون دلاری برای فناوری
‌می‌متالز - دبیر نشست سرمایه‌گذاری فناوری (TIM۲۰۲۳) با اشاره به چهار دوره این نشست، گفت: در این مدت ۱۱ قرارداد سرمایه‌گذاری ۱۰.۶ میلیون دلاری امضا شده است؛ این طرح‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی، معدن، حمل و نقل و ICT و انرژی بوده است.

به گزارش می‌متالز، میلاد صدرخانلو، دبیر نشست سرمایه گذاری فناوری (TIM۲۰۲۳) با اشاره به برگزاری چهار دوره برنامه نشست سرمایه‌گذاری فناوری بین کشور‌های D ۸، افزود: پنجمین دوره این رویداد در روز‌های ۸ و ۹ اسفندماه در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود و طی آن استارت آپ‌ها، مراکز رشد، شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها حضور خواهند داشت.

وی جذب سرمایه‌گذاری از سرمایه‌گذاران را از اهداف این رویداد دانست و خاطر نشان کرد: از این رو در صدد هستیم در پنجمین دوره نشست سرمایه‌گذاری فناوری، به صورت تخصصی برای طرح‌های فناورانه در حوزه‌های نوآورانه سرمایه جذب کنیم.

نشستی در گستره جغرافیایی

صدرخانلو با تأکید بر اینکه در طی چهار دوره کشور‌های اسلامی عضو سازمان همکاری اقتصادی D ۸ حضور داشتند، ادامه داد: ویژگی بارز سازمان همکاری‌های چند جانبه D ۸ که دبیرخانه آن در ترکیه مستقر است، حضور کشور‌های در حال توسعه و گستره جغرافیایی آن از آفریقا تا شرق آسیا است، ضمن آنکه یک هشتم جمعیت دنیا در این گستره ساکن هستند.

وی اقتصاد نوظهور را از دیگر ویژگی سازمان D ۸ ذکر کرد و ادامه داد: تاکنون تمرکز ما بر میزبانی از کشور‌های D ۸ بوده، ولی در این دوره از نشست، سرمایه‌گذاری فراتر از این کشور‌ها بوده و از کشور‌هایی که آمادگی همکاری فناورانه داشته باشند، میزبانی خواهیم کرد؛ از این رو نمایندگان سرمایه‌گذاری از کشورهایی، چون مغولستان، چین و اوکراین نیز در این نشست حضور خواهند داشت.

وی برگزاری جلسات ارائه توسط سرمایه پذیر‌هایی همچون استارت‌آپ‌ها و طرح‌های فناورانه را از برنامه‌های این نشست دانست و افزود: همچنین جلسات B۲B که از ابتدای آذرماه فراخوان آن ارائه شده، برگزار خواهد شد.

دبیر نشست TIM۲۰۲۳ با بیان اینکه تاکنون ۲۲۰ نفر در این رویداد ثبت نام کرده‌اند، اضافه کرد: ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان، استارت آپ، هسته‌های فناور از کشور‌های ایران، ترکیه، ارمنستان، پاکستان، افغانستان و کنیا برای مشارکت در این نشست، ثبت نام کرده‌اند.

صدرخانلو از ثبت‌نام ۵۲ سرمایه‌گذار و هیات تجاری از کشور‌های ایران، ترکیه، ارمنستان، بنگلادش، مالزی، سوریه، افغانستان، کنیا و گینه خبر داد و اظهار کرد: همچنین اساتید دانشگاه‌ها، فعالان حوزه سرمایه‌گذاری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها، دانشجویان و علاقه‌مندان به حوزه‌های فناوری و نوآوری در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند.

ارائه طرح‌های فناورانه در حضور سرمایه‌گذاران

به گفته وی همچنین به صورت آنلاین هیات‌هایی از مغولستان، چین، اوکراین و کانادا در این رویداد حضور خواهند داشت.

صدرخانلو با اشاره به حوزه‌های فعالیت استارت‌آپ‌های حاضر در رویداد TIM۲۰۲۳ خاطرنشان کرد: فناوری اطلاعات و نرم افزار، دارو و تجهیزات پزشکی، مهندسی مواد و مواد پیشرفته، معدن و انرژی و صنایع خلاق از حوزه‌هایی هستند که استارت‌آپ‌ها طرح‌های خود را حول این محور‌ها ارائه می‌کنند.

وی اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است ۲۴ استارت‌آپ برتر طی این دو روز طرح‌های خود را در حضور سرمایه‌گذاران بین‌المللی برای جذب سرمایه ارائه کنند. این ۲۴ استارت‌آپ در حوزه‌های ITC، مواد، سلامت و صنایع خلاق فعالیت می‌کنند.

ایجاد صندوق مشترک

دبیر نشست TIM۲۰۲۳ در ادامه با اشاره به بخش دیگر رویداد TIM۲۰۲۳، اظهار کرد: همچنین قرار است پنل‌های تخصصی داشته باشیم که یکی از آن‌ها مربوط به رونمایی از صندوق مشترک سرمایه‌گذاری فناوری است.

صدرخانلو در خصوص این صندوق، توضیح داد: این صندوق به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به این رویداد معرفی می‌شود که تاکنون کشور‌های ترکیه و مالزی برای راه‌اندازی چنین صندوقی موافقت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: بنا داریم با کشور‌هایی که اعلام آمادگی می‌کنند بر اساس اولویت D ۸ این صندوق را با سرمایه‌ای راه‌اندازی کنیم تا به شکل تخصصی روی طرح‌های فناورانه سرمایه‌گذاری شود.

دبیر نشست TIM۲۰۲۳ بیان کرد: در این رویداد پنلی تحت عنوان مشوق‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور‌ها ارائه می‌شود. همچنین قرار است شورای فناوری ترکیه، وزارت علوم و فناوری بنگلادش، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، حضور داشته باشند.

جذب سرمایه برای طرح‌های فناورانه

صدرخانلو با اشاره به چهار دوره از برگزاری شبکه تبادل فناوری D ۸ گفت: در این مدت ۱۱ قرارداد سرمایه‌گذاری ۱۰.۶ میلیون دلاری امضا شده است؛ این طرح‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی، معدن، حمل و نقل و ICT و انرژی بوده است. همچنین براساس پیش‌بینی‌ها در دوره پنجم ۱۵ میلیون دلار انعقاد قرارداد در حوزه‌های فناورانه خواهیم داشت که ۳.۶ میلیون دلار آن مربوط به طرح‌های حوزه پرورباتیک، تجهیزات پزشکی بین ایران و اندونزی است.

وی تأکید کرد: بنا داریم در پنجمین دوره از این رویداد طرح‌هایی در حوزه هوش مصنوعی، صادرات خدمات مهندسی، طراحی تجهیزات و ماشین‌آلات داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده