به گزارش میمتالز، امید به بازار سنگ آهن دریایی آسیا بازگشت و به این ترتیب بر نرخ سنگ آهن دریایی وارداتی به چین در میانه بهبود تمایل برای خرید افزوده شد. به این ترتیب پلتس، بهای هر تن سنگ آهن با عیار ۶۲درصد وارداتی به بنادر شمالی چین را برای روز ابتدایی هفته یعنی دوشنبه بیستم فوریه با ثبت رشد روزانه ۲۵/ ۲ دلاری برابر ۱۲۹ دلار و ۵۵ سنت ارزیابی کرد.
یک تاجر بینالمللی به پایین بودن سطح موجودی سنگ آهن در واحدهای فولادی چین اشاره کرد و این موضوع را عاملی در جهت فعالیتهای سفته بازان در این بازار دانست. یک تاجر چینی نیز به بهبود تقاضا برای محصولات فولادی در چین اشاره و عنوان کرد با اتمام تعطیلات سال نو در این کشور، کارگران به محل کار بازگشته اند؛ در عین حال محرکهای دولت برای حمایت از بخش مسکن نیز ارائه شده است؛ بنابراین انتظار میرود که در این شرایط تقاضای فولاد افزایش یابد، هرچند فعلا نمیتوان در خصوص میزان رشد تقاضا اظهارنظر کرد.
با ایجاد جریان افزایش نرخ در بازار سنگ آهن وارداتی به چین، فروشندگان به شکل فعالی در بازار حضور یافتند و نسبت به عرضه این محصول اقدام کردند؛ این در حالی بود که خریداران در ساعات ابتدایی از پذیرش قیمتهای بالاتر اجتناب کردند، اما با توجه به نیاز اغلب فولادسازان به مواد اولیه در نهایت چند مورد معامله سنگ آهن دریایی در مرز ۱۳۰ دلار منعقد شد. زغال سنگ متالورژیک آسیا پس از طی یک هفته رشد قیمت، روز دوشنبه بیستم فوریه را با کاهش حجم معاملات آغاز کرد و به این ترتیب پلتس، بهای زغال متالورژیک صادراتی استرالیا فوب این کشور را بدون تغییر نرخ روزانه برابر ۳۹۰دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد. در شرایط کنونی اغلب متقاضیان زغالسنگ ترجیح میدهند از خرید دست بکشند تا بازار این رشد نرخ را هضم کند و چشم انداز واضح تری از آینده قیمتها نمایان شود.
یک تاجر بینالمللی با اشاره به تحویل محمولههای زغال فروختهشده برای ماه مارس ظرف هفتههای آینده از احتمال تغییر جریان افزایشی در بازار زغال خبر داد. وی معتقد است، نرخهای فعلی زغال متالورژیک به میزانی بالاست که بخشی از کاربران نهایی ترجیح میدهند به جای خرید این محصول به سراغ کک با نرخ ارزانتر بروند. با این حال برخی منابع به کاهش تولید در معادن زغال استرالیا اشاره داشته و کمبود احتمالی عرضه را مانعی در مقابل افت قیمت در این بازار میدانند. پلتس، بهای هر تن زغال سنگ متالورژیک وارداتی به بنادر شمالی چین را نیز برای روز دوشنبه بیستم فوریه با ثبت رشد روزانه ۲ دلاری برابر ۳۳۸ دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد. تمایل برای خرید زغال دریایی میان فولادسازان چینی افزایش یافته و همین موضوع از رشد بهای این محصول حمایت کرده است. در این شرایط زغال داخلی چین از رشد نرخ حاصلشده در بازار واردات بی نصیب مانده است، با وجود این برخی فولادسازان چینی میگویند نبود زغال با گوگرد پایین و مشخصات مطلوب در چین باعث میشود تا خرید محمولههای وارداتی با نرخ بیشتر را ترجیح دهند.
منبع: دنیای اقتصاد