به گزارش میمتالز، ارمنستان یکی از همسایگان شمالی ایران است که در سالهای گذشته تلاش کرده روابط اقتصادی خود را گسترش دهد، هرچند این کشور کوچک، از نظر جمعیتی و حجم بازار، سقف مشخصی دارد، اما در عینحال دولت ایروان تلاش کرده نیازهای خود را از منابع مختلف تامین کند و در سالهای گذشته هم آمریکا، هم روسیه و هم چین جزو صادرکنندگان کالا به ارمنستان بوده اند.
ایران نیز در سالهای اخیر جایگاه خود در این بازار را گسترش داده، اما آنطور که رئیس سازمان توسعه تجارت گفته، هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به اهداف کلان کشور در این بازار باقیمانده و البته ایران باید در این حوزه، با اقتصادهای بزرگ جهان رقابت کند. پیمانپاک در تشریح موقعیت ایران در ارمنستان گفته: ایران اکنون درمیان کشورهای صادرکننده به ارمنستان رتبه سوم را بعد از روسیه و چین در اختیار دارد. میزان صادرات ما به ارمنستان ۴۳۷میلیون دلار است و مطابق برنامه تجارت میان دو کشور باید به ۳میلیارد دلار برسد. ارمنستان تنها کشور عضو اوراسیا است که با ما مرز مشترک دارد و قادر به ایفای نقش بهعنوان پل ارتباطی ایران و بازار این اتحادیه است.
پیمانپاک همچنین با بیان اینکه توانمندیهای کشورمان در حوزه خدمات فنی و مهندسی و ظرفیتهای شرکتهای ایرانی جهت حضور در پروژهها فنی و مهندسی ارمنستان در حوزههای راه و ساختمان، انرژیهای تجدیدپذیر، سدسازی و سیستمهای آبیاری فرصت مناسبی برای فعالان این بخش برای حضور در ارمنستان ایجادکردهاست، گفت: تبادل گاز و برق، حضور خودروسازان ما در ارمنستان، تولید محصولات صنعتی بهخصوص لوازمخانگی ایرانی در داخل ارمنستان بهصورت تولید مشترک، بر گزاری نمایشگاههای مختلف، احداث پالایشگاه و... همگی از جمله برنامههای مشترک ما با ارمنستان بهشمار میرود. وی همچنین به راهاندازی مرکز تجاری ایران در ایروان اشاره کرد و افزود: مرکز تجاری ما در ارمنستان بسیار فعال و پویاست. مهمترین فاکتوری که ما در مراکز تجاری دنبال میکنیم و البته این مرکز تجاری از آن بهرهمند است شریک قوی، بزرگ و مناسب در کشور هدف است. به این ترتیب هرچند ایران توانسته سهم خود از بازار ارمنستان را به شکل جدی گسترش دهد، اما همچنان با دو رقیب بزرگ مواجه خواهد بود و باید با گزینه هایی، چون مرز زمینی مشترک، امکان برقراری مناطق آزاد تجاری و تولید هدفمند با محوریت صادرات، مزیت نسبی خود در تجارت مشترک با ارمنستان را افزایش دهد.
منبع: دنیای اقتصاد