تاریخ: ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۳
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۲۹۳۷۳۸
سرویس خبر : صنایع کوچک

شوک ارزی به بازار لوازم خانگی/ عرضه لوازم خانگی قفل می‌شود؟

شوک ارزی به بازار لوازم خانگی/ عرضه لوازم خانگی قفل می‌شود؟
‌می‌متالز - بررسی‌ها نشان می‌دهد که به‌رغم وجود تقاضا در بازار لوازم خانگی در روز‌های پایانی سال، برخی از کالا‌ها در بازار با کمبود مواجه هستند؛ مسئولان صنفی ممانعت فروش محصولات لوازم خانگی از سوی فروشندگان را رد می‌کنند و می‌گویند تولیدکنندگان عرضه خود به بازار را کاهش داده‌اند و این موضوع متوجه فروشندگان نیست. آیا تولیدکنندگان به دنبال قفل‌کردن عرضه هستند؟

به گزارش می‌متالز، در حالی که رسانه‌ها در روز‌های اخیر از افزایش ۶۰ درصدی قیمت لوازم خانگی خبر داده‌اند، حسین فرهیدزاده، سرپرست سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، در حاشیه همایش قرارگاه ملی نظارت و بازرسی بر بازار در گفتگو با رسانه‌ها این خبر را تکذیب کرد.

او در توضیح بیشتر در این باره گفت: معاونت سرمایه سازمان حمایت کارخانجاتی که افزایش قیمت داشتند را احضار و مکلف به کاهش قیمت کرده است. مکاتبات آن هم موجود است.

وی همچنین تصریح کرد: کشور تمام ظرفیت خود را برای کنترل قیمت‌ها در نوروز و رمضان پیش رو بسیج کرده با این حال بهترین ناظر‌ها خود مردم هستند.

البته برخی مردم عنوان می‌کنند که به دلیل اینکه دولت توانایی کنترل بازار ارز را ندارد، برخی از فروشندگان لوازم خانگی از فروش محصولات خود خودداری می‌کنند تا سال آینده بتوانند متناسب با افزایش نرخ دلار و تورم محصولات خود را بفروشند.

در حالی سازمان حمایت افزایش قیمت لوازم خانگی را رد می‌کند و می‌گوید که با تولیدکنندگان که اقدام به افزایش قیمت کرده‌اند برخورد کرده است که بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی از تولیدکنندگان لوازم خانگی عرضه خود به بازار را با توجه به اینکه در ماه‌های پایانی سال تقاضا افزایش می‌یابد، کاهش داده‌اند.

فروشندگان به دنبال افزایش قیمت لوازم خانگی نیستند

محمدحسین اسلامیان، نائب رئیس اتحادیه لوازم خانگی، این موضوع که فروشندگان اقدام به عدم فروش محصولات خود می‌کنند تا در سال آینده با سود بیشتری بفروشند، رد کرد.

وی عنوان کرد: در شرایطی که بازار در رکود است، هیچ فروشنده‌ای علاقه‌مند نیست که محصولات خود را به فروش نرساند؛ چرا که فروشندگان نیز برای گذر زندگی نیاز به فروش دارند.

اسلامیان ابراز کرد: فروشندگان به دلیل نیاز به نقدینگی، محصولات موجود خود را می‌فروشند، چرا که نمی‌تواند در انتظار افزایش قیمت در سال آتی باشند.

کمبود عرضه لوازم خانگی از سوی تولیدکنندگان

او به افزایش قیمت لوازم خانگی در پی افزایش نرخ ارز اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی که اکنون وجود دارد این است که کالای کمتری از سوی تولیدکنندگان به سطح عرضه می‌رسد، همین موضوع باعث شده در سطح بازار برخی از کالا‌ها با کمبود مواجه شود.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه افزایش شدید قیمت لوازم خانگی در پی رکود بازار منجر به کاهش قدرت خرید مردم برای خرید لوازم خانگی شد، خاطرنشان کرد: خرید لوازم خانگی از اولویت مردم خارج شده است.

اسلامیان درباره چرایی کاهش عرضه توسط تولیدکنندگان توضیح داد: ممکن است تولیدکنندگان با مشکل قطعه و یا اختلال در خط تولید مواجه باشند؛ اما باید این سوال از تولیدکنندگان مطرح شود که چرا خروجی تولیدکنندگان کاهش یافته است؟

این فعال صنفی با بیان اینکه افزایش تقاضا برای خرید لوازم خانگی همواره در ماه‌های پایانی سال وجود داشته است، تصریح کرد: با توجه به اینکه مردم در روز‌های پایانی سال حقوق، عیدی و ثنوات خود را دریافت می‌کنند، تقاضا برای خرید لوازم خانگی تا حدودی نسبت به ابتدای سال، افزایش می‌یابد، اما این به معنای آن نیست که افزایش تقاضا منجر به کمبود لوازم خانگی در بازار شده است.

او در انتها عنوان کرد: تولیدکنندگان در ماه‌های پایانی سال کالای کمتری روانه بازار می‌کنند و به همین دلیل ممکن است در سطح عرضه در برخی از موارد شاهد کمبود لوازم خانگی باشیم.

گفتنی است ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم هر گونه افزایش قیمت را به تایید سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مشروط کرده است.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده