تاریخ: ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۸:۴۶
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۲۹۴۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت:

نظام تصمیم سازی را در وزارت خانه نهادینه می کنیم/ از مدیریت بنگاهها برای بهبود شرایط غافل نباشیم

می متالز - معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سعی داریم نظام تصمیم سازی را در وزارت خانه نهادینه کنیم و در شرایط فعلی نباید ازمدیریت صحیح بنگاهها هم غافل شویم .
نظام تصمیم سازی را در وزارت خانه نهادینه می کنیم/ از مدیریت بنگاهها برای بهبود شرایط غافل نباشیم

به گزارش می متالز، سعید زرندی در اولین نشست تخصصی راهکارهای ارتقای توان مدیریت راهبردی شرکتها در تلاطم ها و بحرانهای اقتصادی افزود: شرایطی که با آن مواجهیم شرایطی است که سختی های همراه دارد ، اقتصاد کلان را که مرور می کنیم و تغییراتی که اتفاق افتاده در ارتباطات بین المللی ما و اثراتی که از تغییرات نرخ ارز داشتیم تکانه ای است که باید خود را در مقابلش مقاوم و ضد ضربه کنیم.

وی تاکید کرد : باید رویکرد ما در وزارت صنعت ، معدن و تجارت بهبود شرایط کسب و کار و بیمه و مالیات و .. باشد و شرایط را تغییر دهیم .
وی افزود : شاید بیش از هر زمان ممکن برای مدیریت صحیح بنگاههابه عقل سلیم و همفکری متفکران نیاز داریم وشرایط کشور نیاز به تدبیر ویژه دارد تا با استفاده از راهکارها و فرهنگ سازی و این را به عنوان جهت گیری جدید ببینیم .

زرندی ادامه داد: با توجه شرایط ایجاد شده در خارج از کشور و نرخ ارز باید خود را در برابر مسایل پیش رو مقاوم کنیم و فضای سیاسی ،اقتصاد کلان،سطح سیاست های صنعتی و معدنی و تجاری ، سیاستگذاری در رشته‌ فعالیتهای منتخب و سطح بنگاهها و مدیریت بنگاهی که محور همایش امروز نیز هست 5 سطح استراتژیک برای تبیین استراتژی وزارت صنعت ، معدن و تجارت به شمار می روند.

وی افزود : بنگاههای موفق کشور باید موفقیت های خود را به سایر بنگاهها انتقال دهند هزینه های تولید موضوع اصلی بنگاهها است که متاسفانه برخی بنگاهها با اینکه مشکلات را می دانند اما تغییر سیاست جدی برای بهبود روند تولید در دستور کار قرار ندادند.

 

بنگاههایی که تکنولوژی را تغییر ندهند محکوم فنا هستند

معاون وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت اظهار کرد: بهره وری و قدرت چانه زنی موضوع مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد همچنین موضوع کاهش هزینه ها و افزایش رقابت پذیری باید به عنوان اصل باشد و در این زمینه واحدهایی که ارتقای تکنولوژی نداشته باشند به ناچار از صحنه حذف می شوند.
وی اضافه کرد : سیاستهای صنعتی صادراتی و رقابتی می طلبد که نسبت به بقیه خود را در مسابقه ای وارد کنیم و هر کس توانایی خود را ارتقا داده به موفقیت می رسد و ما این نهضت را نیاز داریم پیاده کنیم و با نگاه جدید نگاه نهاد سازی در شکل دهی اکوسیستم مناسب صنعت را مد نظر داشته باشیم.
زرندی یادآور شد : با تشکیل کلینیک های صنعتی به دنبال بهبود روند ارایه تسهیلات هستیم. بطوریکه از سال آینده هر بنگاهی درخواست تسهیلات داشته باشد ابتدا باید در کلینیک های تخصصی حوزه صنعت ویزیت شود تا مشکلات آن مورد برررسی قرار گیرد و برای اولین بار اعلام کردیم که متقاضیان تسهیلات ابتداباید به کلینیک صنعت مراجعه کنند و این طرح در 10 استان اجرا شده است.

 

اگر بنگاههای داخلی تغییر فناوری ندهند رقابت خود را در بازار های جهانی از دست می دهند

وی در این همایش افزود: صادرات می تواند بنگاههای ایرانی را در بازار های جهانی رقابت پذیر کند در این راستا صادرات محوری با توجه به نرخ ارز محوریت اصلی وزارت صمت در سال ۹۸ است و درشرایط کمبود منابع ، شرکتهایی که بازار صادراتی دارند در اولویت خواهند بود.

زرندی همچنین اعلام کرد : امروز جلسه ای با رییس سازمان بورس داشتیم و مقرر شد در راستای شفاف سازی ورود شرکت های دولتی به بورس را هموارتر کنیم و مشوقهایی در نظر بگیریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: امروز نیاز هست که شاخص های جدید با نگاه جدید طراحی شود اما اعتقاد داریم در این شرایط مدیریت دانش داشته باشیم.

وی یادآور شد: در شرایط فعلی اقتصادی سعی کرده ایم در مجموع وزارت صمت اختیاراتی را بگیریم مثل ستاد تسهیل و کارگروهها و .. اما بخش مهمی از حل مشکلات به خود واحدها بر می گردد و نباید فقط به دیگران متکی باشیم.

زرندی تاکید کرد: اصلی ترین وظیفه دولت حمایت از واحدهاست اما از مدیریت بنگاهها نیز نباید غافل بود.

عناوین برگزیده