به گزارش میمتالز، حسین باهوش روز شنبه افزود: اکنون فعالیتهای اقتصادی رشتخوار حول محور کشاورزی متمرکز است، اما دولت سیزدهم با در نظر گرفتن وجود زیرساختهای لازم؛ توسعه صنعتی را هم در دستور کار طرحهای اجرایی و چشم انداز شهرستان قرار داد.
وی اضافه کرد: قرار گرفتن رشتخوار در نزدیکی خواف و معدن آهن سنگان یک مزیت بی بدیل محسوب میشود بطوریکه سرمایه گذاریهای صنعتی را در این شهرستان توجیه اقتصادی بالایی بخشیده است.
به گفته وی مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با ذخیره یک میلیارد تن یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگآهن جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
وی افزود: احداث مجتمعهای فولاد در رشتخوار به عنوان بخشی از طرحهای بزرگ عمرانی خراسان رضوی اشتغال خوبی ایجاد کرد و از آنجا که این شهرستان به معادن آهن سنگان خواف نزدیک است؛ چشم انداز توسعه و رشد منطقه نیز امیدآفرین خواهد بود.
فرماندار با بیان اینکه فاز نخست مجتمع فولاد اروند نوین فولاد رشتخوار که سال گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت برای ۱۸۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد، گفت: ظرفیت واحد گندلهسازی فولاد اروند نوین ۵۹۰ هزار تن در سال است که تاثیر بالایی در رشد اقتصادی رشتخوار دارد ضمن اینکه انتظار میرود به دنبال آن رشد جهشی ایجاد مشاغل پایدار را بصورت مستقیم و غیر مستقیم شاهد باشیم.
باهوش اضافه کرد: مجتمع فولاد شکفته رشتخوار نیز با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی تا چند ماه آینده آماده بهره برداری خواهد بود و انتظار میرود توسعه اینگونه طرحهای بزرگ؛ شرایط اقتصادی و تثبیت امنیت پایدار در شهرستان را ارتقاء دهد.
فرماندار رشتخوار همچنین گفت: پدید آمدن یک یا دو حادثه و وجود برخی اختلافات قومی و قبیلهای در سطح این شهرستان به معنای ضعف امنیت نیست و این آسیبها در هر کجای دنیا وجود دارد.
باهوش افزود: مولفههای امنیت پایدار در رشتخوار روشن و مشخص است و درگیری چندی پیش شماری از روستائیان باسفر و جنگل بر سر اختلافات شخصی و فامیلی نمیتواند شاخص دقیقی بر وجود ناامنی باشد از دیگر سو مردم این مناطق خودشان شرایط را تدبیر و مدیریت کرده و اجازه ندادند اختلافات تشدید شود.
وی اضافه کرد: معتقدیم فعال بودن مراکز آموزشی رشتخوار میتواند به توسعه فرهنگی و تبع آن باثبات شدن هر چه بیشتر مولفهها و شاخصهای امنیتی منجر شود هر چند نباید این را از نظر دور داشت که این شهرستان در نزدیکی مرزهای افغانستان از مسائل و آسیبهای مرزی تاثیرپذیر است هرچند تاکنون مشکل خاصی در این زمینه نداشتیم.
وی ادامه داد: در راستای توسعه فرهنگی؛ دانشگاه پیام نور رشتخوار به عنوان تنها مرکز آموزش عالی این شهرستان که ۲ سال تعطیل بود، امسال مجددا و با پذیرش ۳۰۰ نفر دانشجو کار خود را آغاز کرد.
فرماندار رشتخوار با بیان اینکه اکنون مسوولان و نهادهای فرهنگی و عمومی شهرستان در تلاش برای مهیا شدن هر چه بهتر امکانات میزبانی از مسافران نوروزی هستند، گفت: پرداختن به مسائل فرهنگی و اجتماعی برای توسعه متوازن رشتخوار اولویت کار مدیران شهرستان است.
باهوش ادامه داد: در دهه فجر امسال ۵۴ طرح اعتباری با اعتباری افزون بر ۱۱۲ میلیارد و ۷۴۲ میلیون تومان در رشتخوار بهره برداری یا کلنگ زنی شد و مجموعه تحولات رخ داده در سطح شهرستان چشم انداز خوبی را برای مردم منطقه فراهم ساخته است.
وی با بیان اینکه رسیدن رشتخوار به شاخصهای مورد نیاز در حوزه راه و آب در دستور کار دستگاههای اجرایی شهرستان قرار دارد، گفت: از جمله مزیتهای نسبی رشتخوار "جمعیت مولد" این شهرستان است بطوریکه ۷۸ درصد جمعیت آن در روستاهای منطقه به کار تولید مشغولند.
رشتخوار با ۶۶ هزار نفر جمعیت متشکل از دو بخش مرکزی و جنگل به استعداد ۶۹ روستا در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس و همسایگی تربت حیدریه و خواف واقع شده است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان رضوی