تاریخ: ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۴۱
بازدید: ۵۱۳
کد خبر: ۲۹۵۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سرپرست سازمان امور مالیاتی خبر داد:

عدم اجرای قانون رفع موانع تولید دلیل رشد 10 برابری مالیات بانک‌ها

می متالز - سرپرست سازمان امور مالیاتی در باره علت 10 برابر شدن مالیات بانک‌ها گفت: بر اساس ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید بانک‌ها مکلف به اقداماتی هستند که در صورت عدم اجرای آن مشمول مالیات می‌شوند و این افزایش مالیات بانک‌ها به این دلیل است.
عدم اجرای قانون رفع موانع تولید دلیل رشد 10 برابری مالیات بانک‌ها

به گزارش می متالز، محمد قاسم پناهی امروز در حاشیه همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در قانون برنامه ششم توسعه برای نظام مالیاتی پیش‌بینی‌هایی شده که یکی از آنها افزایش 25.5 درصدی درآمد مالیاتی در هر سال است. 

وی افزود: برای امسال بدون در نظر گرفتن درآمد حاصل از عوارض گمرکی 113 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی درآمد مالیاتی شده است که در 11 ماهه امسال 86 هزار میلیارد تومان وصول شده است. در 11 ماهه امسال 83.5 درصد از پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی محقق شده و امیدواریم در اسفند ماه بخش دیگر درآمد مالیاتی محقق شود.

سرپرست سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سؤالی درباره اخذ مالیات از دلالی و جلوگیری از فرار مالیاتی گفت: اخذ مالیات از دلالی خوشبختانه سازمان مالیاتی در حال تکمیل پایگاه داده‌های اطلاعاتی است و روز به روز این پایگاه قوی‌تر می‌شود و این کار منافذ فرار مالیاتی کاهش می‌‌دهد.

به گفته وی، به تازگی برای تعداد زیادی از افرادی که مالیات پرداخت نمی‌کردند برگه تشخیص مالیاتی صادر شده است.

پناهی درباره علت 10 برابر شدن مالیات احتسابی بانک‌ها اظهار داشت: بانک‌ها به موجب ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر تکالیفی دارند که اگر آن را رعایت نکنند مشمول اخذ مالیات بیشتر می‌شوند و یکی از این تکالیف برای بانک‌ها واگذاری دارایی‌های مازاد بود و خبر منتشر شده ناظر بر این مسأله است ارتباطی به درآمدهای بانک‌ها ندارد.

وی درباره سامانه املاک، گفت: به موجب تبصره 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم وزارت راه و شهرسازی موظف است این سامانه را راه‌اندازی کند و ما باید با وزارت راه و شهرسازی همکاری کنیم. 

سرپرست سازمان امور مالیاتی ادامه داد: این سامانه باید تشکیل شود، تا امکان اخذ مالیات از املاک مسکونی خالی را به وجود بیاورد و پس از تکمیل آن سازمان مالیاتی می‌تواند با استفاده از داده‌های آن اقدام کند. 

پناهی برآورد فرار مالیاتی در کشور را حدود 30 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: تکمیل پایگاه اطلاعاتی می‌تواند تا حد زیادی فرار مالیاتی را کاهش دهد.

وی در مورد اخذ مالیات از نهادهای عمومی مانند آستان قدس، گفت: به موجب قوانین و مقررات فعلی فعالیت اقتصادی شرکت‌های زیرمجموعه همه نهادها مشمول مالیات می‌شود و ما هر سال از همه این نهادها مالیات اخذ و به خزانه واریز می‌کنیم. 

سرپرست سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: اینکه خزانه به چه روشی عمل می‌کند مسأله دیگری است که به توضیح منابع بودجه مربوط می‌شود. در واقع به غیر از فعالیت‌هایی که به حوزه نظامی مربوط می‌شود سایر شرکت‌های زیرمجموعه نهادها مالیات پرداخت می‌کنند. 

پناهی در پاسخ به سؤالی درباره مالیات بر عایدی سرمایه و عملکرد سازمان در قبال آن، گفت: ما به عنوان سازمان مالیاتی از طرح مالیات بر عایدی سرمایه حمایت می‌کنیم اما اخیراً در سازمان هم بررسی‌های کارشناسی درباره این موضوع را در دستور کار خود قرار داده‌ایم. 

وی همچنین درباره ساماندهی معافیت‌های مالیاتی گفت: بررسی ساماندهی معافیت‌های مالیاتی، مالیات بر مجموع درآمد و مالیات بر عایدی سرمایه در دستور کار سازمان امور مالیاتی است که نتایج آن پس از بررسی‌ها به وزارت اقتصاد و دولت ارائه می‌شود.

عناوین برگزیده