تاریخ: ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۳۰
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۲۹۵۷۶۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

حل مشکلات صادرات در گرو توازن قیمت ارز

‌می‌متالز - قائم‌مقام شرکت معدنی و صنعتی صبانور بیان کرد: در بخش صادرات لازم است بعضی قوانین را تغییر دهیم مخصوصاً در مبحث ارز حاصل از صادرات و باید ارزی خرید و فروش شود که برای تولیدکننده مقرون‌به‌صرفه باشد.

به گزارش می‌متالز، رضا هاشمی، قائم‌مقام شرکت معدنی و صنعتی صبانور درخصوص فعالیت‌های متبوعش در سال گذشته گفت: خوشبختانه برای ما در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور سال شیرینی بود. ما برنامه اکتشاف ۱۲۰هزار متر را طی سه سال طراحی کرده بودیم که در سال اول ۶۰هزار متری که در نظر داشتیم محقق شد و این موضوع موجبات افزایش ذخایر شرکت صبانور به حدود ۱۰۰میلیون و بالاتر را فراهم آورد. به تبع این افزایش ذخایر درطرح‌های توسعه‌مان بازنگری خواهد شد. طرح‌های ۱میلیون تنی کنستانتره ما تبدیل به ۲میلیون تنی شده و می‌شود.

هاشمی در رابطه با اتفاقات منفی سالی که گذشت، خاطرنشان کرد: اتفاق تلخی که در این سال برای ما افتاد برمی‌گشت به مسائلی که همه تولیدکنندگان سنگ‌آهن با آن دست‌وپنجه نرم می‌کردند. موضوعاتی مثل مازاد گندله، کاهش قیمت جهانی سنگ‌آهن و مجموعه‌ای از قوانین دست‎وپاگیر فروش که ما را با مشکل مواجه کرد. علی‌رغم مشکلات یادشده تدابیری که در شرکت اندیشیده شد و مهمترینش عرضه کنسانتره سنگ‌آهن در چرخه صادرات برای اولین بار بود، مسیر نزدیک شدن به بودجه‌ای که در نظر گرفته بودیم را برای ما هموار کرد.

عضو هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی صبانور مشکلات حوزه صادرات را این‌‎‌گونه تبیین کرد: در بخش صادرات لازم است بعضی قوانین را تأثیر بدهیم مخصوصاً ارز حاصل از صادرات که قیمتش حیاتی است. باید ارزی دریافت و خرید و فروش شود که برای تولیدکننده مقرون‌به‌صرفه باشد نه این‌که به عنوان مثال ما مجبور باشیم ارز ۵۰هزار تومانی آزاد را ۲۸هزار تومان در بازار مبادلاتی عرضه کنیم.

وی افزود: با مقایسه قیمت آزاد و قیمتی که در بازار متشکل مبادله می‌شود، می‌بینیم محصولاتی که عرضه می‌شود با این ارز است، اما خرید‌ها با ارز آزاد و این عدم توازن کل مجموعه را با مشکل مواجه می‌کند.

هاشمی در پایان ضمن اشاره به وظایف دولت در حوزه اکتشافات خاظرنشان کرد: کاری که دولت باید در مورد اکتشافات انجام دهد، تعیین تکلیف پهنه‌هاست. بعضی پهنه‌ها در تملک سازمان‌های بزرگ مثل ایمیدرو، شرکت ملی مس و دیگر سازمان‌هاست. این پهنه‌ها باید تعیین تکلیف شود تا زمین‌های آزاد مشخص شود و امکان اکتشاف برای افراد دیگر فراهم شود و به این صورت پیشرفت اکتشافات رقم بخورد. در مزایده‌ها هم تدابیری برای حل مشکلات اندیشه شود. عدد ۵ هزار که برای مزایده‌ها مطرح می‌شود واقعی نیست چرا که عده‌ای ماده معدنی ندارند، عده‌ای در محدوده محیط زیست و عده‌ای در محدوده منابع طبیعی هستند و این موضوع کار را با مشکل مواجه کرده است.

منبع: پایگاه خبری افق تهران

عناوین برگزیده