تاریخ: ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۲۹
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۹۶۵۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل بورس کالا خبر داد؛

عبور ارزش معاملات از هزار هزار میلیارد تومان و مبادله بیش از ۱۱۷ میلیون تن کالا در بستر بورس کالا

عبور ارزش معاملات از هزار هزار میلیارد تومان و مبادله بیش از ۱۱۷ میلیون تن کالا در بستر بورس کالا
‌می‌متالز - حامد سلطانی نژاد نوشت: عبور ارزش معاملات از هزار هزار میلیارد تومان و مبادله بیش از ۱۱۷ میلیون تن کالا در بستر بورس کالا؛ دادوستد ۵۵ میلیون تن سیمان، ۱۷ میلیون تن فولاد و در مجموع معامله ۹۷ میلیون تن محصولات صنعتی و معدنی، بیش از ۱۲میلیون تن فرآورده‌های نفتی و ۶ میلیون تن محصولات پتروشیمی در بورس کالا، حاوی یک پیام مهم است که صنایع حتی در بازار مه آلود، پرنوسان و توام با تورم سال ۱۴۰۱، می‌توانند برای عبور از گردنه‌های سخت اقتصادی به سازوکار و کارکرد‌های شفاف و امن بورس کالای ایران تکیه کنند.

به گزارش می‌متالز، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران در پیام تبریک نوروزی نوشت:

نوروز یادآور نیاز به تغییر است؛ تغییر در فرآیند‌ها و عملکرد‌ها برای ساختن ایرانی بهتر برای مردم عزیزمان که شرکت بورس کالای ایران به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه و اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۱ نشان داد می‌توان تغییر‌های بزرگ را با وجود چالش‌های بسیار، رقم زد.

بورس کالا در سال سختی که تا ساعاتی دیگر تحویل می‌شود، توانست با تلاش‌های روزافزون و پشتیبانی و حمایت دولت، مجلس، فعالان حاضر در صنایع و اقتصاد کشور، رویکرد‌های قدیمی و کهنه به بازار و اقتصاد بخش‌های مختلف صنعتی را کنار بزند و در مسیر نزدیک به ۲۰ ساله عمر خود از تولد نخستین بورس کالایی کشور، نهال تحول و توسعه در بازار‌های کالایی را به درختی تنومند و بارور تبدیل کند؛ دلیل این ادعا نیز عبور ارزش معاملات از هزار هزار میلیارد تومان و مبادله بیش از ۱۱۷ میلیون تن کالا در بستر بورس کالاست.

در این ارقام که رکورد‌هایی تاریخی در بازار سرمایه به شمار می‌روند، رویداد‌های توسعه‌ای زیادی نهفته است که صد‌ها صنعت را به طور مستقیم و غیرمستقیم شامل می‌شود. به عبارت دیگر در یکی از سخت‌ترین سال‌های اقتصادی ایران، حجم بزرگی از اقتصاد و بازار با رهبری ارکان اقتصادی کشور از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به میزبانی بورس کالای ایران به سمت شفافیت میل کرد تا در اوج تلاطم‌های بازار، تصویر روشنی از روند تامین مواد اولیه تولید و کالا‌های واسطه‌ای در مقابل دیدگان سیاست گذاران قرار گیرد.

در کنار همه تحولات چشمگیر بورس کالا در سال ۱۴۰۱ که به اختصار به آن اشاره می‌شود، تخصیص بهینه منابع و حفظ منافع حداکثری صنایع بالادستی و پایین دستی کشور برای رشد کمی و کیفی تولید آن هم به واسطه تقویت و توسعه زیرساخت‌های معاملاتی از جمله ماموریت‌های موفق بورس کالا بوده است.

ورود محصولات معدنی و تکمیل معاملات زنجیره فولاد کشور پس از سال‌ها انتظار در سال ۱۴۰۱ عملیاتی شد که با استقبال فعالان این بازارها، معاملات سنگ آهن و آهن اسفنجی با رشد چشمگیری همراه بود.

دادوستد ۵۵ میلیون تن سیمان، ۱۷ میلیون تن فولاد و در مجموع معامله ۹۷ میلیون تن محصولات صنعتی و معدنی، بیش از ۱۲میلیون تن فرآورده‌های نفتی و ۶ میلیون تن محصولات پتروشیمی در بورس کالا، حاوی یک پیام مهم است که صنایع حتی در بازار مه آلود، پرنوسان و توام با تورم سال ۱۴۰۱، می‌توانند برای عبور از گردنه‌های سخت اقتصادی به سازوکار و کارکرد‌های شفاف و امن بورس کالای ایران تکیه کنند.

همچنین بورس کالا امسال پس از فراز و نشیب‌های زیاد، برای نجات صنعت خودرو و با ماموریت حذف رانت، میزبان عرضه خودرو بود که منافع حاصل از این رویداد به تولیدکنندگان و خریداران نهایی رسید.

بخش مهم دیگر بورس کالای ایران که در سال ۱۴۰۱ شاهد تحولاتی اساسی بود، بازار مالی و مشتقه است که البته کاشته‌های امسال، سال آینده برداشت خواهد شد.

بدون تردید، نبض رشد و آینده بورس کالای ایران در اختیار این دو بازار خواهد بود چراکه بورس کالا در حوزه معاملات بازار فیزیکی به جز حیطه کالا‌های کشاورزی تقریبا به تکامل رسیده و عمق بخشی در این بازار در دستورکار قرار دارد. اما تجربه دنیا و مسیر توسعه بورس‌های کالایی معتبر جهانی که مرجعیت قیمت کالا‌ها را در دست دارند به ما یادآوری می‌کند که بازار مالی و مشتقه، آزادراه توسعه است. به همین منظور بازار مالی بورس کالا شامل سه بخش اوراق سلف موازی استاندارد، صندوق‌های کالایی و گواهی سپرده کالایی با رشد کم سابقه حجم و ارزش و استقبال سرمایه گذاران مواجه شدند و به تازگی شمش طلا به عنوان دارایی جذاب به بازار گواهی سپرده ورود کرده است. در بخش بازار مشتقه نیز عملکرد‌ها مثبت بوده و پیش بینی می‌شود ۱۴۰۲ با رشد معاملات شمش طلا و اضافه شدن دارایی‌های جدید و جذاب برای سرمایه گذاران و مردم، سال بازار مالی و مشتقه بورس کالا باشد.

همچنین باید به سامانه‌های معاملاتی بومی، دانش بنیان و پیشرفته بورس کالای ایران که حاصل تلاش شبانه روزی جوانان و مهندسان کشورمان است اشاره کنم که همسو با شعار «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین»، اثرگذاری بورس کالای ایران از عرصه تولید و اشتغال را به سمت دانش بنیان ارتقاء داده است. در پایان از همکارانم در بورس کالا، شبکه بانکی کشور، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان و صنایع خریدار محصولات در بورس کالا، وزارت اقتصاد، وزارت صمت، سازمان بورس و اوراق بهادار و کارگزاران و نهاد‌های مالی برای پشتیبانی‌ها و حمایت هایشان قدردانی می‌کنم.

آرزومندم، فرارسیدن عید نوروز به برکت مقارن شدن آن با ماه مبارک رمضان، سالی همراه با سلامتی، سعادت و توفیق روزافزون برای همه مردم ایران باشد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده