به گزارش میمتالز، شاخص دلار در پایان هفته پیشروی کرد و قدرت نمایی شاخص دلار در نزولی شدن سایر بازارها موثر بود.
مهمترین رویدادی که بازار جهانی در هفته قبل منتظر آن بود جلسه فدرال رزرو بود که یک هفته نوسانی را برای بازارها رقم زد. اونس طلا دو هزار دلار را لمس کرد، بیت کوین تا بالای نیمه کانال ۲۸ هزار دلاری رفت و شاخص دلار تا پایین محدوده ۱۰۲ سقوط کرد، ولی در پایان هفته کامبک دلار به بالای سطح ۱۰۳ واحدی بازارهای جهانی را کاهشی کرد.
همانطور که در گزارش روز قبل بازار جهانی گفته شد شاخص دلار پس از آنکه به پایین محدوده ۱۰۱ سقوط کرد خود را به بالای محدوده امن ۱۰۳ واحد رساند شاخص دلار بیشتر دوره سال جاری و سال قبل را در این محدوده بوده است. ولی با این وجود خبرهایی که از بانکهای غربی به گوش میرسد نگران کننده است. یکی از بانکهای در معرض خطر که مورد توجه رسانهها قرار گرفته است دویچه بانک است که برای کاهش نگرانیها اعلام کرده میزان ۱.۵ میلیارد دلار اوراق قرضه را با سررسید سال ۲۰۲۸ بازخرید میکند و میزان سواپ در این شرایط به بیشترین حد سال ۲۰۱۹ رسیده است. ابن اقدامات دویچه بانک برای پایان هفته از نگرانیها کمی کاست و اظهارات رافائل بوستیک رییس فدرال رزرو آتلانتا به همراه رییس فدرال رزرو سنت لوئیس مبنی بر اهمیت تمرکز برای کاهش تورم موجب بهبود شاخص دلار شد و شاخص دلار را بالای محدوده ۱۰۳ واحد نگه داشت.
نوسان قیمت نفت در مرز اتصال کانال شصت و هفتاد دلاری ادامه دارد. با وجودی که انتظارات افزایش تقاضا از جانب چین وجود دارد، ولی افزایش ذخایر نفت آمریکا در کنار عرضه بیشتر از پیش بینی نفت روسیه مانع از رشد قیمت نفت میشود. در چنین شرایطی بحران بانکی به وجود آمده نیز بازارها را در بلاتکلیفی گذاشته است ونگرانی از رکود و سرایت این بحران به سیستم مالی جهانی باعث شده تا خریداران از معامله در داراییهای ریسک پذیرتر اجتناب کنند. به همین خاطر نفت که هفته گذشته را در در نزدیکی مرز هفتاد دلاری نوسان میکرده هفته را در کانال ۶۹ دلاری به پایان رساند.
طلا در مرز مهم دو هزار دلاری، قدرت خریداران و فروشندگان را ارزیابی میکند، اونس طلا تا به حال نتوانسته در بالای محدوده دو هزار دلاری ماندگار شود و پلههای قیمتی را در کانال دوهزار دلاری بپیماید، به همین دلیل به محض لمس محدوده فوق معامله گران در موقعیت فروش قرار میگیرند. برخی از تحلیلگران امیدوارند که نگرانی از فراگیر شدن بحران بانکی در اروپا و آمریکا موجب افزایش تقاضای قابل توجه طلا به خاطر هجوم نقدینگی به سمت دارایی امن شود. با این وجود، تقویت شاخص دلار در پایان هفته به کاهش قیمت طلا به تا محدوده ۱۹۷۸ دلاری در پایان هفته کمک کرد.
گفته میشود عمق و حجم معاملات رمز ارزها کاهش پیدا کرده است، برخی معامله گران نسبت به آینده بیت کوین در محدوده زمانی نزدیک تردید دارند چرا که برخی تصور میکنند که ورشکستگی صرافیهای رمز ارزها مانند دومینویی به بانکها رسیده است. ولی برخی هم تصور میکنند که بحران مالی کنونی میتواند پلهای برای بهبود جایگاه رمز ارزها در سیستم مالی جهانی باشد. تقابل دیدگاهها در مرز ۳۰ هزار دلاری باعث شده شتاب افزایشی قیمت بیت کوین در نزدیکی این مرز کاهش یابد و قیمت آن با تقویت دلار در پایان هفته به پایین نیمه کانال ۲۷ هزار دلاری کاهش یابد.
منبع: گسترش