به گزارش میمتالز، وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه وزارت اقتصاد برنامه مشخصی برای مهار تورم و افزایش تولید دارد، گفت: یکی از برنامههای مهم، استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه کشور در راستای تامین مالی تولید است.
احسان خاندوزی گفت: با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب در سال ۱۴۰۲ در مهار تورم و افزایش تولید، وزارت اقتصاد و دارایی برنامه مشخصی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد:استفاده از ظرفیتهای بازارهای سرمایهای کشور برای تامین مالی تولید در کشور است. ما در سال گذشته موفق شدیم ۱۰۰هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه شرکتهای غیردولتی و بورسی را اضافه بر افزایش سرمایه سال ۱۴۰۰ داشته باشیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:بورس کالا به مثابه یک شاخص برای صنایع و بخش تولید عمل میکند؛ به گونهای که تولیدکنندگان مواد اولیه مورد نیاز خود را از این مسیر شفاف تامین کرده و این رویه، شرایط را برای برنامه ریزی و سرمایه گذاری در تولید تقویت کرده است.
غلامرضا مصباحی مقدم اظهار کرد: تجربه سالیان گذشته نشان میدهد که رشد معاملات در بورس کالا تاثیر بسیار مثبتی بر اوضاع اقتصادی جامعه دارد، زیرا بورس کالا به عنوان یک شاخص عمل میکند و تولیدکنندگان، صادرکنندگان و حتی واردکنندگان مواد اولیه مورد نیاز کارخانهها و شرکتهای تولیدی را از بورس کالا تامین کرده و به واسطه عرضههای مستمر مواد اولیه، تولیدات خود را افزایش میدهند و امکان سرمایه گذاری در بخش تولید نیز مهیا میشود.
وی با بیان اینکه از عوامل اصلی تورم میتوان به رشد بی رویه نقدینگی، رشد هزینهها و همچنین تقاضا اشاره کرد، گفت: عامل اصلی رشد نقدینگی در کشورها، کسری بودجه دولت و عامل دوم، اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی است. اما افزایش تقاضا گاهی مواقع ناشی از مسایل اقتصادی بوده و گاهی نیز به مسایل روانی جامعه باز میگردد.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سازوکار بازار سرمایه از جمله بورس کالا میتواند در تحقق شعار امسال نقش موثری ایفا کند، به شکلی که به واسطه شفافیت معاملات در بورس از رانتی که سبب بالا رفتن قیمت مواد اولیه میشود، جلوگیری شده و شفافیت و رقابتپذیری در صنایع ارتقا مییابد.
حمیدرضا فولادگرافزود: نقش بازار سرمایه در تحقق رشد تولید این است که هر چقدر به جلو پیش میرویم، باید شاهد اقبال بیشتر و البته نوسانات منطقی در این بازار باشم به گونه که بازار سرمایه، سرمایهگریز نباشد بلکه جاذب سرمایه باشد و در عین حال باید قواعد عرضه و تقاضا و قواعد بازار سرمایه نیز به طور کامل در آن حاکم شود.
وی ادامه داد: سازوکار بورس کالا میتواند در تحقق شعار سال که مهار تورم و رشد تولید است، نقش موثری ایفا کند به شکلی که به واسطه شفافیت معاملات در بورس کالا از سوداگری و رانتی که سبب بالا رفتن قیمت مواد اولیه مورد نیاز تولید میشود، جلوگیری شده و شفافیت و رقابت پذیری در صنایع ارتقا مییابد.
مدیرعامل شرکت سبدگردان داریوش گفت: تکمیل بسیاری از طرحهای توسعهای در صنعت فولاد و پتروشیمی، مرهون عرضه محصولات در بورس کالا و حذف دلالان بوده است. اگر اقتصاد ایران بخواهد از چنبره عدم توسعه و عدم رشد اقتصادی و عدم رشد مناسب تولید خارج شود، چارهای جز استفاده از ظرفیت بورسهای کالایی ندارد.
همایون دارابی با اشاره به شعار "مهار تورم، رونق تولید" برای سال ۱۴۰۲ بیان کرد: تجربه عملکرد بورس کالا نشان داده در زمینه رشد تولید و کمک به بنگاههای تولیدی در اجرای طرحهای توسعهای، تجربه بسیار درخشانی دارد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که محصولات فولادی وارد بورس کالا شد، دهها طرح توسعه نیمه تمام در کشور وجود داشت و کشور نیازمند واردات فولاد بود و مرتباً شاهد بحران در بازار میلگرد و تیرآهن بودیم. ٣ سال بعد از ورود فولاد به بورس کالا، عملاً در حوزه تولید فولاد به خودکفایی رسیدیم و در چند سال گذشته نیز، علاوه بر تامین نیاز بازار داخل به محصولات فولادی، یکی از صادرکنندگان فولاد به بازارهای جهانی بودهایم.
در روز ۱۵ فروردن ماه سرمایهگذاران برای یازدهمین صندوق طلا در بورس کالا سنگ تمام گذاشتند و پذیره نویسی صندوق آلتون در کسری از ثانیه به پایان رسید.
به این ترتیب در مجموع ۹۸ میلیون واحد صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای آسمان آلتون (با نماد آلتون) به ارزش ۹۸ میلیارد تومان در روز و ثانیه نخست پذیره نویسی، فروخته شد.
سهم حقیقیها در پذیره نویسی آلتون، ۳۲ میلیون و ۹۳۴ هزار واحد و سهم حقوقیها ۶۵ میلیون و ۶۶ هزار واحد بود.
حامد غنایی مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی آسمان مهمترین مزیت صندوقهای سرمایه گذاری طلا را ارزش گذاری شفاف و بروز در تابلو معاملات بورس عنوان کرد و گفت: قابلیت معامله این صندوقها سهل بوده و در پلتفرمهای آنلاین قابل معامله میباشد.
وی ادامه داد: این صندوقها ریسک سرقت در داراییهای شمش و سکه را کاهش میدهند و به نوعی نگهداری آن هیچ گونه ریسکی ندارد. همچنین از آنجا که با این صندوقها امکان سرمایه گذاری در اوراق مشتقه مبتنی بر طلا وجود دارد لذا بازدهیهای بالاتر از طلا و سکه را جذب خواهد کرد و از اینرو میتواند برای سرمایه گذاری جذابتر باشد و برای سرمایه گذاریهای با بازدهی بیشتر توصیه میشود.
بورس کالا در اطلاعیهای از راه اندازی قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی واحدهای سرمایه گذاری صندوق طلای لوتوس با سررسید خرداد ۱۴۰۲ از شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ خبر داد.
در اطلاعیه مدیریت بازارهای مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالای ایران آمده است: تاریخ سررسید قرارداد اختیار آتی صندوق طلا ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ است.
در مشخصات قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی واحدهای صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس اشاره شده که دارایی پایه آن قرارداد آتی واحدهای صندوق طلای لوتوس بوده و اندازه هر قرارداد نیز یک قرارداد آتی واحدهای صندوق طلا میباشد.
منبع: کالاخبر