تاریخ: ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۵
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۲۹۸۱۹۵
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

ظرفیت اراضی دولت برای خانه سازی

ظرفیت اراضی دولت برای خانه سازی
‌می‌متالز - یک مقام مسوول در وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: همه زمین‌هایی که در اختیار این وزارتخانه قرار دارد ظرفیت و قابلیت ساخت مسکن ندارد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس گزارشی که روز گذشته در این باره در خبرگزاری فارس منتشر شد، یک مقام مسوول در وزارت راه وشهرسازی، اظهار کرد: به‌رغم اینکه هم اکنون ۵/ ۱ میلیون هکتار زمین در اختیار نهاد زیرمجموعه وزارت راه وشهرسازی یعنی سازمان ملی زمین ومسکن قرار دارد، اما بخش قابل‌توجهی از این اراضی امکان ساخت مسکن ندارند. در واقع وجود ۵/ ۱ میلیون هکتار زمین در اختیار نهاد زیرمجموعه وزارت راه وشهرسازی به معنای آن نیست که همه این اراضی آماده برای ساخت و عملیات ساخت مسکن باشد. چرا که ممکن است در این محدوده زمین ها، کوه، جنگل و رودخانه وجود داشته باشد، از سوی دیگر بخشی از این زمین‌ها ممکن است تحت دعوای حقوقی دولت و مردم باشد و همه این زمین‌ها قابل استفاده برای ساخت مسکن نیست. در این گزارش همچنین به نقل از مقامات وزارت راه و شهرسازی اعلام شده است که بیش از ۸۰‌درصد زمین‌های کشور انفال است که یا در اختیار منابع طبیعی یا در اختیار دولت قرار دارد، اما آن چیزی که اهمیت دارد، زمین‌هایی است که قابلیت ساخت داشته باشند.

بر اساس این گزارش و بر مبنای اظهارات مسوولان ارشد وزارت راه وشهرسازی، همچنین، اراضی که برای مسکن نیاز هستند، در طرح مولدسازی دولت نمی‌گنجند و این موضوع در آیین‌نامه مولدسازی قید شده است. چرا که خانه سازی از سوی دولت و همچنین استفاده از اراضی دولتی برای تکمیل فعالیت زیربنایی و روبنایی خود به معنای مولدسازی اموال و املاک دولتی است. از سوی دیگر، در حالی که طرح انبوه سازی مسکن دولتی در قالب ساخت سالانه یک میلیون مسکن در سال به سال دوم اجرا وارد شده است، یک مقام مسوول در وزارت راه وشهرسازی اعلام کرد: هنوز با انبوه سازان برای ورود آن‌ها به این طرح توافقی صورت نگرفته است. بنا بر اعلام مسوولان طرح خانه سازی دولتی در وزارت راه وشهرسازی، دولت، در حال مذاکره با انبوه ساز‌ها برای شکل و نحوه ورود آن‌ها به پروژه‌های نهضت ملی مسکن است و مدل‌های مختلفی در این بخش روی میز است، اما تاکنون هیچ جمع بندی نهایی در این بخش صورت نگرفته و چیزی هنوز قطعی نشده است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده