تاریخ: ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۰۵
بازدید: ۸۷
کد خبر: ۲۹۹۵۶۰
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
سخنگوی وزارت صمت مطرح کرد؛

مسوولان در انتقاد از صنعت خودرو جانب انصاف را رعایت کنند/ افزایش تولید خودرو کم‌سابقه است

‌می‌متالز - سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در توضیح ایرادات مطرح شده توسط برخی مسئولان در حوزه خودرو گفت: بخشی از صنعت خودرو که مربوط به تولید آن می‌شود کارنامه بسیار موفقی در سال گذشته دارد، اما وقتی خودرو وارد بازار می‌شود متغیر‌هایی مثل تورم و نرخ ارز قیمت را متاثر می‌کند.

به گزارش می‌متالز، روز دوشنبه رئیس قوه قضائیه از وضعیت بازار خودرو انتقاد کرد. در همین زمینه امید قالیباف در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، از منتقدان خواست منصفانه در مورد این صنعت اظهار نظر کنند و در حالیکه می‌دانند تورم و تغییرات نرخ ارز (که وزارت صمت کنترلی روی آن ندارد) باعث افزایش قیمت خودرو می‌شود این وزارتخانه را مقصر جلوه ندهند.

سخنگوی وزارت صمت ادامه داد: در یک سال گذشته تولید خودرو با رشد ۴۰ درصدی بالاترین رشد را در اقتصاد ایران و یکی از بالاترین رشد‌ها در صنعت خودرو سازی جهان را به خود اختصاص داد و با اختیاراتی که از سران قوا گرفت توانست هزینه تمام شده تولید خودرو را کاهش دهد.

مشاور وزیر صمت بیان داشت: سال ۱۴۰۱ این صنعت در تحویل خودرو ۴۲ درصد رشد داشت و معلوم نبود اگر رشد بالای تولید و کاهش هزینه تمام شده خودرو محقق نمی‌شد الان بازار خودرو در چه وضعیتی بود.

وی در عین حال گفت: وزارت صمت نگران گرانی خودرو و فشاری که بر طبقات متوسط و کم درآمد می‌آورد است، اما ابزاری برای مهار تورم و نرخ ارز ندارد.

قالیباف با اشاره به اینکه خودرو بیش از ۸۰ درصد وقت و انرژی وزیر و مدیران وزارت صمت را به خود اختصاص داده است و این ناشی از درک دغدغه و حساسیت جامعه نسبت به این موضوع است گفت: اینکه مسوولی بدون در نظر گرفتن مسائل کلان اقتصاد نسبت به گرانی خودرو انتقاد کند ممکن است برای مردم جذاب باشد، اما کل واقعیت این صنعت نیست.

این مقام مسوول در وزارت صمت گفت: آیا کالایی سراغ دارید که مردم از قیمت آن راضی باشند؟ وقتی برای ۱۰ سال قدرت خرید کاهش و تورم افسار گسیخته بر اقتصاد حاکم شود نمی‌توان عرض یک سال قیمت‌ها از جمله قیمت خودرو را تثبیت کرد. سخنگوی صمت افزود در سال جاری طبق برنامه تولید شرکت‌های خودرو ساز نزدیک به ۲ میلیون خودرو ساخته می‌شود و بازار از سمت عرضه به نقطه اشباع می‌رسد.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده