به گزارش میمتالز، محمدهادی احمدی امروز با بیان اینکه گواهی کشف معدن لیتیوم در دشت قهاوند صادر شده است اظهار کرد: مکتشف معدن لیتیوم در حال حاضر دارای گواهی کشف است و ظرف یک سال فرصت دارد پروانه بهرهبرداری دریافت کند.
وی با اشاره به ادامه فرآیند که حوزه فرآوری است افزود: با مذاکرات انجام شده آمادهسازی سرمایهگذار و واردات تکنولوژی بهروز در حال پیگیری است، چنانچه محقق شود بحث فرآوری تکمیل خواهد شد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان خاطرنشان کرد: ذخیره قطعی معدن کشف شده ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کانسنگ لیتیوم با عیار میانگین ۸۰ تا ۷۰ گرم بر تن است.
وی با تاکید بر اینکه کشف اولین معدن لیتیوم مورد تایید کمیسیون گواهی کشف وزارت صنعت، معدن و تجارت در کشور در دشت قهاوند و حدود ۱۲ کیلومتر است یادآور شد: کشف دوم با ذخیره لیتیوم حدودا ۸ میلیون تن کانسنگ در همان محدوده نیز در دست بررسی و اکتشاف تکمیلی است چنانچه این کشف قطعی شود ذخیره لیتیوم در دشت قهاوند دو برابر خواهد شد.
احمدی احتمال افزایش میزان ذخایر استان را در دست بررسی دانست و گفت: افزون بر کشف لیتیوم به اذعان مکتشفان کربنات لیتیوم به صورت آزمایشگاهی تولید شده که با صدور پروانه بهرهبرداری استخراج خواهد شد و وارد فاز بعدی فرآوری و استصحال کربنات لیتیوم میشویم.
وی با بیان اینکه کاشفان معدن لیتیوم فارغالتحصیلان رشته معدن هستند و کشف و بهرهبرداری را بر عهده دارند متذکر شد: توان فنی و توان مالی در کشف و بهرهبرداری معدن لیتیوم مشهود است به عبارتی کار درست در این حوزه در حال پیش روی است.
وی با اشاره به اینکه با کشف و بهرهبرداری معدن لیتیوم به یکی از نیازهای تکنولوژی روز دنیا دست خواهیم یافت تصریح کرد: کشف این معدن و فلز استراتژیک ارزش افزوده و فرصتهای اشتغالزایی بیشتری برای کشور در پی خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری فارس