تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۵۶
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۳۰۰۲۰۷
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
وزیر صمت:

۴ سال با کاهش تولید خودرو روبرو بودیم

۴ سال با کاهش تولید خودرو روبرو بودیم
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال ۱۳۹۶ بیش از یک و نیم میلیون خودرو تولید و ۷۰ هزار خودرو نیز وارد شد، اما به یکباره از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ به مدت چهار سال تولید زیر یک میلیون بود که ۲۵۰ خودرو نیز ناقص بوده است.

به گزارش می‌متالز، سید رضا فاطمی امین سه شنبه در گفت وگوی تلویزیونی با بیان اینکه صنعت خودرو از سال ۱۳۹۷ تحریم شد، افزود: سه تحریم در مرداد سال ۱۳۹۷ داشتیم که یکی از آن‌ها خودرو بود، دشمن ما می‌داند که خودرو یک موضوع اجتماعی و اقتصادی بزرگ است که اگر به هم بریزد آثار بدی برای کشور خواهد داشت.

وی تصریح کرد: تقاضای انباشته شده را در طول چهار سال داریم که این تقاضا به یک بیماری زمینه‌ای منجر و شکاف بین عرضه و تقاضا شد.

وزیر صمت با بیان اینکه خودرو به عنوان کالای سرمایه‌ای نیز استفاده می‌شود، گفت: خودرو یک ویژگی دارد که می‌تواند کالای سرمایه‌ای شود. اگر تورم در کشور ایجاد و نرخ ارز بالا رود و مردم به دنبال حفظ ارزش دارایی باشند به دنبال خرید سکه و طلا و ارز می‌روند که این موارد دارای چالش‌هایی است که برای خودرو این چالش‌ها وجود ندارد.

وی تاکید کرد: چهار سال یک کاهش تولید و توقف وارد داشتیم که منجر به شکاف شد و این بیماری بود که تورم، افزایش قیمت و جنگ ارزی در سال ۱۴۰۱ آن را تشدید کرد و تقاضای کاذب را در بازار ایجاد کرد.

فاطمی امین با اشاره به تاثیر قیمت ارز در اقتصاد کشور گفت: قیمت ارز از ۶ مسیر بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد که یکی از این موارد افزایش قیمت مواد اولیه است که امکان دارد یک خودرو هزار دلار ارز بری داشته باشد و افزایش قیمت که در نیمه دوم سال گذشته داشتیم به خاطر بالا رفتن قیمت ارز نبود.

وی بیان داشت: یکی از روش‌های دیگر گرایش مردم به سمت کالا‌هایی برای حفظ ارزش پول است.

وزیر صمت با بیان اینکه اعلام کردم که قیمت تمام شده خودرو با قیمت‌های ثابت کاهش پیدا می‌کند، گفت: این قیمت متفاوت از قیمت بازار است این عبارت فنی بود و شاید نباید آن را به کار می‌بردم.

وی خاطر نشان کرد: آنچه که در جامعه منتشر شد، سوءبرداشت از قیمت تمام شده بود نه قیمت بازار.

منبع: خبرگزاری بین المللی تصویری ایران پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده