به گزارش میمتالز، در گفتگو با محمد خوشچهره این نماینده ادوار مجلس و اقتصاددان سعی شده از نگاه کلان به آسیبشناسی دقیقتری از شکاف سیاسی کنونی پیرامون استیضاح فاطمیامین بپردازیم که در ادامه بخشی از این گفتگو را از نظر میگذرانید.
اتفاقا فضای کنونی به خوبی نشان داد که انتخاب یا استیضاح وزرا چه از سوی دولت و جه از جانب مجلس در مناسباتی غیرمنطقی سیاسی گرفتار شده است. بیشک نمیتوان ملاحظات سیاسی، باندی، حزبی، جناحی و حتی فردی را نادیده گرفت. هرچند این ملاحظات عموما بر دیگر مجالس هم سایه انداخته بود، اما شدت آن در مجلس یازدهم بسیار پررنگ است. مجموعه این نکات مؤید آن است که یک فضای غیرعقلایی باعث انتخاب این وزرا شده است که بعد مجلس یا خود دولت مجبور به برکناری، استعفا یا استیضاح آنها هستند. اما در این میان سهمیهخواهی جریانها و احزاب سیاسی بین دولت سیزدهم و مجلس یازدهم یک مانع جدی برای اصلاح و ترمیم کابینه است. متأسفانه به همین دلیل گویا مقدرات و پیگیری مشکلات و مسائل مردم، قربانی سهمیهخواهی احزاب شده است. این بسیار بد است.
قبل از همهچیزجا دارد مجلس یازدهم هرچه سریعتر رویه خود را اصلاح کند و به عقلانیت و منطق رجوع کند. درهمین رابطه باید تأکیدات مقام معظم رهبری در دستور کار باشد که اکنون از همراهی، همکاری، همدلی و اتحاد بین قوا گفتهاند. اما دراینباره باید نمایندگان و مجلس بدانند که راه مهم برای رسیدن به همراهی، همکاری، همدلی و اتحاد بین قوا، برخورداری از یک فهم، دید و ارزیابی مشترک از مسائل و مشکلات مردم و کشور است؛ درک و فهم مشترکی که مبتنی بر عقلانیت باشد. باید مجلس و دولت به این درک و تفاهم مشترک برسند که از نظر عقلانی و منطقی مشکلات مردم و راهحلهای آن چیست تا در گام بعدی با همافزایی در مقام عمل به دنبال حل مشکل باشند.
پیداکردن افراد توانمند و با دانش و جایگزینکردن آنها فارغ از ملاحظات صنفی و حزبی. چون باید این ترمیم و اصلاح سیاسی در مجلس و دولت شکل بگیرد. به همین دلیل است که به قول شما این روزها استیضاح وزیر صمت به یک چالش و گسل بین خود مجلس، بین خود دولت و بین مجلس و دولت تبدیل شده است. اگر این وزیر کاربلد نیست و توان اداره امور را ندارد چرا اینقدر تعلل، تأخیر و اینقدر حاشیه و دوقطبی وجود دارد؟! پس باید نمایندگان و دولت با درک مشترک بفهمند مشکل کجاست و چه راهی برای چالشهای اقتصادی، فرهنگی، معیشتی، سیاسی، آموزش و پرورش، بهداشت، کارگران، بازنشستگان و ... وجود دارد و با توجه به اختلالات کنونی به این ارزیابی برسند که چه بخشی از مشکلات امروز کشور نتیجه سیاستگذاری، تصمیمگیری و قانونگذاری اشتباه بوده است یا چه بخشی از آن در اثر اجرای بد این قوانین و سیاستهاست؛ بنابراین در کنار تأکید بر همدلی، همراهی و بهخصوص، همفکری، تأکید دارم بهخصوص همفکری، مجلس باید از نگاه حزبی عبور کند تا دولت و مجلس در مسیر درست تحقق منافع و مصالح مردمی و ملی گام بردارند و در نهایت شاهد ارتقای رفاه، سلامت، امنیت و افزایش هنجارهای رفتاری در جامعه باشیم.
منبع: خبر آنلاین