تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۳۷
بازدید: ۷۲
کد خبر: ۳۰۰۲۷۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون وزیر صمت در چرام خبر داد؛

پایین بودن عیار ماده معدنی بوکسیت چرام

‌می‌متالز - معاون وزیر صمت در امور معادن گفت: خردایش و فرآوری بوکسیت چرام در شرایط فعلی توجیه اقتصادی ندارد.

به گزارش می‌متالز، ضرورت ایجاد کارخانه فرآوری معدن بوکسیت چرام برای جلوگیری از خروج فله‌ای این محصول از استان در چند روز گذشته بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های استان داشت.

جعفری معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه و تجهیز معادن ایران دیروز در سفر به شهرستان چرام امکان اجرای این طرح را به علت پایین بودن عیار ماده معدنی بوکسیت استخراجی از معدن سرفاریاب چرام رد کرد.

به گفته این مقام مسوول ایجاد کارخانه فرآوری مستلزم عیار بالای ماده معدنی و تناژ مناسب است که معدن فسفات این دو ویژه گی را ندارد، اما ۲ معدن بزرگ دیگر در این منطقه شناسایی شده است که در صورت مطلوب بودن عیار آن‌ها حتما کارخانه فراوری بوکسیت در منطقه ایجاد می‌شود.

احیای بزرگترین معدن فسفات خاورمیانه در شهرستان چرام

معدن کوه لار چرام با ذخیره قطعی ۸۵ میلیون تن و ذخیره احتمالی ۱۳۰ میلیون تن فسفات بزرگترین معدن فسفات ایران است که کار استخراج آن از سال ۸۴ درقالب طرح بزرگ ملی در دستور کار قرار گرفته، اما به علت نبود سرمایه و سرمایه گذار هنوز به مرحله استخراج و بهره برداری نرسیده است.

معاون وزیر صمت در امور معادن دیروز در بازدید از این معدن از احیای این طرح راکد و مغفول مانده خبر داد و گفت: خروج از رکود و بهره برداری اقتصادی از این معدن در دستور کار وزارت صمت قرار گرفته و سازمان گسترش نوسازی و تجهیز معادن ایران مقدمات و منابع مالی مورد نیاز ان را تامین می‌کند.

جعفری افزود: زیرساخت‌های لازم از جمله جاده دسترسی برق و اب طرح تامین شده و عملیات پیش استخراج برای شناسایی جبه‌های کاری و شیوه استخراج آغاز شده است.

وی ادامه داد: در گذشته به علت نبود بازار مناسب جهانی برای عرضه فسفات سرمایه گذاران رغبتی برای ورود به معدن فسفات چرام نداشتند حالا، اما وضعیت بازار فروش این محصول مناسب و تقاضای جهانی برای خرید این محصول روز به روز بیشتر می شود از این رو وزارت صمت احیای معدن فسفات چرام را با جدیت دنبال می‌کند.

معاون وزیر نیرو اضافه کرد: در حاشیه معدن فسفات کارخانه فرآوری و تولید آهک هیدراته در حال ساخت است که ۶۰ درصد پیشرفت کاری دارد.

معاون وزیر صمت در امور معادن گفت: به زودی کار مطالعاتی بر روی معادن اکتشافی جدید برای بررسی میزان ذخیره قطعی و کیفیت عیار ماده معدنی فسفات آغاز می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

عناوین برگزیده