به گزارش میمتالز، صابر پرنیان امشب در گفتگو با خبرنگاران در خصوص موضوع تامین مالی و چالش کمبود نقدینگی صنایع کوچک که باید از سوی نظام بانکی انجام شود، اظهار داشت: متاسفانه نظام بانکی ما در خدمت تولید نیست و تمایل به سرمایه گذاری در جاهایی غیر از تولید یعنی در بخشهای تجاری و خدماتی و یا سایر بخشها دارد.
وی با بیان این که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد صنایع کشور صنایع کوچک است، افزود: صنایع بزرگ معمولا هلدینگ هستند و برای تامین مالی میتوانند از سایر منابع استفاده کنند، ولی صنایع کوچک به لحاظ نوع فعالیت خود نیاز به حمایت ویژهای دارند چرا که صنایع کوچک در تامین مواد اولیه، بهره مندی از زیرساختها و تامین مالی با مشکلات بسیاری مواجه میشوند.
وی نظام بانکی کشور را یک نظام پولی ناکارآمد توصیف کرد، گفت: هزینه تمام شده پول در کشور بالا است و این موضوع در بخش تولید به ویژه در صنایع کوچک تاثیرگذار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: سیاستهای کلان پولی و مالی کشور باید یک خط اعتباری ویژهای را برای صنایع کوچک کشور باز کنند برای مثال با توجه به این که کفش تبریز یک صنعت با اشتغال بالا و ثروت آفرین است و نیازی به سرمایه گذاری زیادی نیز ندارد بنا بر این سال گذشته تسهیلات بانکی برای فعالان صنعت کفش تبریز تخصیص داده شد که البته یک نمونه موفق بود.
وی با بیان این که در حوزه رشد تولید و مهار تورم باید نقدینگی کنترل شود، اظهار کرد: باید اعتبار ویژهای برای صنایع کوچک و خوشههای صنعتی در نظر گرفته شود تا این صنایع با تکمیل زنجیره تولید مکمل صنایع بزرگ باشند.
پرنیان ادامه داد: سال گذشته تبصره ۱۸ اجرا نشد و امسال نیز با وجود این که دو ماه از سال، گذشته است صنایع بزرگ همچنان در انتظار بهره مندی از تسهیلات بانکی هستند.
وی افزود: با توجه به افزایش چند برابری نرخ مواد اولیه و نیاز به سرمایه در گردش باید به سرعت تمهیدات ویژهای اتخاذ شود تا واحدهای تولیدی آسیبی نبینند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در خصوص نحوه اجرای تبصره ۱۶ نیز گفت: اعتبار تخصص یافته از این محل برای فعالیتهای اقتصادی واحدهای تولیدی به ویژه در آذربایجان شرقی که یک استان صنعتی است کافی نیست و باید توجه ویژهای در این زمینه انجام شود.
منبع: خبرگزاری فارس