به گزارش میمتالز، اکبر قنبرپور معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام در نشست خبری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ گفت: منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام منطقهای بزرگ و با ویژگیهای خاص است که نزدیکترین منطقه ویژه به پایتخت است. جزء محدود مناطق ویژهای هستیم که در آن فرودگاه وجود دارد و در زیرمجموعه وزارت ارتباطات فعالیت میکند.
قنبرپور درباره مأموریت منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام در حوزه ارتباطات اظهار کرد: ۳ مأموریت در این زمینه داریم. ایجاد قطب مراکز داده در پیام با استقرار مراکز دادههای خصوصی که در این راستا باید تا پایان سال ۱۴۰۴ سه هزار رَک روشن در فرودگاه پیام داشته باشیم و خدمات میزبانی داده را ارائه کنیم. برنامه دوم تولید گوشی تلفن همراه است.
به گفته وی، سال گذشته از طریق ۲ مجموعه ۵۰۰ گوشی تلفن همراه تولید شد که امسال این تیراژ به یک میلیون میرسد که یک سوم آن هم گوشی هوشمند خواهد بود.
معاون وزیر ارتباطات بیان کرد: برنامه دیگر بومیسازی و تولید تجهیزات شبکه ملی اطلاعات است. در ۱۷ محور این محصولات در وزارت ارتباطات شناسایی شده و بومیسازی و تولید آن را در فرودگاه پیام داریم. در کنار همه اینها ایجاد گمرک تخصصی «فاوا» هم به تازگی توسط دولت به منطقه تکلیف شده که تا پایان شهریور امسال باید راهاندازی شود.
وی افزود: مناطق ویژه از پرداخت عوارض معاف هستند و قیمت تمام شده محصول پایین میآید. فعالیت در جوار گمرگ برای شرکتهای مستقر راحتی ایجاد میکند. از طرفی تخصصی کردن گمرک به دانش بنیانهای فاوا کمک بسیاری میکند. تمام فعالان ICT در زمینه دانشبنیان در فرودگاه پیام مستقر و سریع کار خود را پیش خواهند برد.
قنبرپور خاطرنشان کرد: دانشبنیانهایی که در فرودگاه پیام مستقر میشوند تا سقف ۲۵ درصد در همه هزینههای پرداختی آنها و در پرداخت عوارض مختلف، شارژ و تعرفهها تخفیف داده میشود.
معاون وزیر ارتباطات بیان کرد: همه متقاضیان باید از درگاه مجوز کسب و کارها وارد شوند و اجازه زمین در فرودگاه پیام را پیدا کرده و درخواست خود را بارگذاری کنند. موظفیم یکماه بعد از تکمیل مدارک، کار آنها را پیش ببریم. در ضمن به شرکتهایی که با مشکلات مالی مراجعه میکنند بسته به نوع فعالیت آنها کمک خواهیم کرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام اظهار کرد: برای استقرار دانشبنیانها هفت و نیم هکتار زمین به بخش خصوصی ارائه شده که در نیمه دوم اردیبهشت جاری فضای آزاد برای واگذاری به دانش بنیانها داریم.
قنبرزاده عنوان کرد: با ساخت نیروگاه خورشیدی، بخشی از نیاز به انرژی را تأمین میکنیم. ساخت مجتمع اداری برای استقرار شرکتهای فنی مهندسی و دانشبنیان و ساخت آشیانههای نگهداری هواپیما در فرودگاه از دیگر برنامههایی است که در دستور کار خود داریم.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: اکنون ۳۰۰ شرکت در فروردگاه پیام مستقر هستند که از این تعداد ۱۰ درصد آنها دانشبنیان هستند. امسال قصد داریم با آگاهی بخشی و آموزش این تعداد را به ۲۰ درصد افزایش دهیم.
منبع: خبرگزاری آنا