تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۰:۳۵
بازدید: ۸۱
کد خبر: ۳۰۳۹۲۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
«دنیای اقتصاد» پیام توقف نسبی رشد قیمت دارایی‌ها را بررسی می‌کند

ماه استراحت بازار‌ها

ماه استراحت بازار‌ها
‌می‌متالز - اردیبهشت، ماه آرامش بازار‌ها بود. بر اساس آمار‌ها در این ماه دلار ۱/ ۱درصد و سکه حدود یک‌درصد نوسان داشت. رشد شاخص بازار سهام نیز در دومین ماه سال جاری منفی ۹/ ۰درصد گزارش شد. البته آمار‌ها نشان می‌دهد که در دو ماه نخست سال جاری، بورس بازدهی بیشتری نسبت به طلا و دلار ثبت کرده است.

ماه استراحت بازار‌ها

به گزارش می‌متالز، نوسان کم‌عمق بازار‌ها در ماه میانی بهار چند پیام دارد. نخست اینکه احتمالا سیگنال ثبات بازار‌ها در تورم نیز منعکس می‌شود و رشد ماهانه شاخص قیمت‌ها نیز نسبت به ماه‌های قبل افت خواهد کرد. تداوم این روند می‌تواند فرصت سیاستگذاری را برای مهار تورم پدید آورد. نکته دیگر اینکه در ماه دوم، خبر‌های مثبت سیاسی بر خبر‌های بد غلبه داشت و این فضای سیاسی نیز پیام خود را به بازار‌های دارایی منعکس می‌کرد. کاهش تب بازار‌ها در ماه دوم، کمی سرمایه‌گذاران بازار سهام را نگران کرده، هرچند تحلیل‌ها حاکی از آن است که شاخص بازار سهام در ماه‌های آینده پتانسیل رشد را خواهد داشت.

بررسی‌های آماری حاکی از آن است که برآیند تحرکات ۳ بازار دلار، سکه و بورس در اردیبهشت رقم قابل توجهی نبوده و شاخص بازدهی هر یک از بازار‌های ذکر شده در بازه منفی یک تا مثبت یک درصد ثبت شده است. بر این اساس هر برگ اسکناس دلار غیر‌رسمی از روز‌های پایانی فروردین ماه تا دیروز ۳۱ اردیبهشت از رقم ۵۱ هزار و ۳۸۰ تومان به رقم ۵۱ هزار و ۹۵۰ تومان رسیده و با ۱/ ۱ درصد رشد پیشتاز بازار‌های سرمایه در معاملات ماه دوم سال جدید بوده است. رتبه دوم این رقابت از آن سکه طلا طرح جدید با حدود ۹۸/ ۰ درصد رشد بوده و شاخص کل بازار سهام نیز در بازه زمانی ذکر شده با منفی ۹/ ۰ درصد در جایگاه سوم ایستاد. البته گفتنی است که رصد‌های صورت گرفته از معاملات اسکناس آمریکایی و سکه طلا در ماهی که گذشت حاکی از آن است که هر یک از این دارایی‌های سرمایه‌ای در طول اردیبهشت ماه نوسانات قیمتی زیادی را تجربه کردند؛ اما با انتشار برخی اخبار مثبت در هفته پایانی این ماه و تغییر در سمت و سوی انتظارات فعالان بازار نرخ‌ها مجددا به سطوح قیمتی پایه بازگشته است و شاخص بازدهی خود را در محدوده یک درصدی ثبت کردند.

ماه پرکار، اما کم‌بازده دلار

نرخ شاخص ارزی در معاملات اردیبهشت ماه نوسانات قیمتی چشمگیری را تجربه کرد. هر برگ از این اسکناس آمریکایی در واپسین معاملات ماه نخست سال جدید در کانال قیمتی ۵۱ هزار تومانی معامله می‌شد؛ تا روز‌های میانی دهه نخست اردیبهشت نرخ ارز مذکور در سطوح قیمتی کانال ۵۱ هزار تومانی باقی ماند، اما ۷ اردیبهشت ماه قیمت دلار وارد کانال بالاتر شد. روند افزایشی مذکور تا رسیدن نرخ اسکناس آمریکایی به سقف قیمت ۵۵ هزار و ۳۵۰ تومانی در روز ۱۱ اردیبهشت ماه ادامه داشت، اما پس از آن قیمت این ارز مجددا کاهشی شد. تا پیش از دهه سوم اردیبهشت ماه نرخ دلار آزاد در سطوح قیمتی کانال‌های ۵۲ و ۵۳ هزار تومانی به نوسان پرداخت، اما در روز‌های ابتدایی این دهه بود که شیب روند کاهشی نرخ دلار مجددا افزایش یافت و قیمت این ارز به کانال‌های ۵۰ و ۵۱ هزار تومانی که کریدور آرامش این ارز در فروردین ماه بود، بازگشت. نرخ ارز مذکور تا روز‌های پایانی اردیبهشت ماه در کانال ۵۱ هزار تومانی باقی ماند و در نهایت با حدود ۱/ ۱ درصد رشد نسبت به آخرین نرخ فروردین ماه در رقم ۵۱ هزار و ۹۵۰ تومان به نوسان ماهانه خود پایان بخشید.

فعالیت کاهشی برادران کوچک خانواده سکه

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد هر قطعه سکه طلا ضرب امامی نیز در معاملات اردیبهشت ماه شاخص بازدهی در حدود یک واحد درصد را به ثبت رساند و از رقم ۳۱ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان در ۳۱ فروردین ماه به رقم ۳۱ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان در پایان معاملات روز گذشته رسید. اما این در حالی است که دو برادر کوچک‌تر این خانواده یعنی نیم و ربع سکه برخلاف سکه طرح جدید نوسانات کاهشی از خود به جا گذاشتند. بر این اساس هر قطعه نیم سکه با منفی ۴۴/ ۷ درصد از رقم ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزارتومان در واپسین معاملات فروردین ماه به رقم ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در روز گذشته رسید. ربع سکه نیز طی یک ماه اخیر حدود ۲۷۰ هزار تومان کاهش یافت و شاخص بازدهی خود را در رقم منفی ۳۱/ ۲ درصد ثبت کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت