تاریخ: ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۳۱
بازدید: ۱۳۰
کد خبر: ۳۰۳۹۵۸
سرویس خبر : انرژی

قطع برق با بورس چه می‌کند؟

قطع برق با بورس چه می‌کند؟
‌می‌متالز - یکی از عوامل تضعیف روند معاملات بورس در دوسال گذشته که بر محتوای گزارش‌های ماهانه شرکت‌ها اثر منفی گذاشته، با قطع ادواری برق کارخانه‌های برخی صنایع بورسی مرتبط است؛ به‌طوری که براساس گزارش عملکرد شرکت‌ها همزمان با افزایش دما و برنامه قطعی برق کارخانه‌ها، صنایع انرژی بر شامل فولادسازان و معدن کاران تضعیف قابل ملاحظه عملکرد تولید در ماه‌های گرم را در کارنامه خود به ثبت رسانده و روند منفی بازدهی را تجربه کردند.

به گزارش می‌متالز، بررسی‌های انجام‌شده نیز حاکی از آن است که به دلیل قطع برق کارخانه‌ها نه‌تن‌ها صنایع مرتبط، بلکه طیف وسیعی از تولیدکنندگان گروه‌های دیگر از جمله سیمانی‌ها، لاستیک سازان و خودروسازان متاثر از این اتفاق با وضعیت نابسامانی مواجه شده‌اند. در سال‌جاری نیز با توجه به اینکه برخی کارخانه‌ها قطعی‌های گسترده برق را پیش‌روی خود دارند، به نظر می‌رسد گروه‌های زیادی از صنایع با اختلال فعالیت در ماه‌های آینده مواجه شوند. در سال گذشته نیز وضعیت عنوان‌شده به دلیل افزایش گرما تا شهریور ادامه یافت و عملکرد شرکت‌های مختلف متاثر از این اتفاق تحت‌تاثیر منفی قرار گرفت و به‌واسطه رکود تقاضا برخی صنایع به‌ویژه فولادی‌ها، سنگ آهنی‌ها و حتی سیمانی‌ها شاهد انباشت محصولات در انبار‌ها بودند.

هم‌اکنون نیز بازار سهام در آستانه قطعی‌های ادواری برق قرار دارد؛ با این تفاوت که براساس اعلام شرکت‌ها، صنایع مذکور تدابیر خاصی را برای گذر از این بحران اندیشیده‌اند. با توجه به اینکه پیش‌بینی‌ها از قطعی‌های احتمالی برق حکایت می‌کرد، شرکت‌های مرتبط برخی از تغییرات عمده تولید را به همین دوره موکول یا برای برخی از بخش‌ها ژنراتور‌های برق تعبیه کرده‌اند تا در صورت قطع برق به تولید ادامه دهند. برنامه‌ریزی کارخانه‌های مذکور سبب خواهد شد تا مانند سال گذشته شاهد شیب تند روند کاهشی تولید نباشیم. موضوع یادشده به منزله این نیست که شرکت‌ها هیچ تاثیری از قطعی‌های برق در کارنامه خود نمی‌بینند؛ اما آنچه مسلم است این است که به اندازه سال‌های قبل تحت‌تاثیر این عامل تغییر مسیر نخواهند داد.

در سال گذشته و همزمان با آغاز قطعی‌های برق شاهد کاهش تقاضا در برخی از سهام بودیم؛ اما به نظر می‌رسد رخوت سرمایه‌گذاری در گروه‌های مربوطه تا حدود زیادی در ماه‌های آتی کاهش یابد. به این ترتیب باید گفت اگر در تابستان تغییرات عمده‌ای در وضعیت متغیر‌های مهم از جمله نرخ ارز، نرخ بهره و عوامل خارجی مرتبط با سیاست خارجی کشور رخ ندهد، گزارش فروش شرکت‌ها با تهدید جدی مواجه نباشد. به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت متغیر‌های اثرگذار بر بازار در افق کوتاه مدت زمینه جدی برای رشد شارپی نماگر‌های سهامی وجود ندارد؛ اما پس از پایان خرداد به نظر می‌رسد رفته‌رفته جریان دادوستد‌های بورسی سمت و سوی افزایشی خواهد گرفت. بازار سرمایه در هفته معاملاتی گذشته تا حدود زیادی از وضعیتی رخوت آلود که داشت فاصله گرفت؛ اما همچنان در کانال ۳/ ۲ میلیون واحدی سرگردان است. این موضوع نباید موجب هراس سرمایه‌گذاران شود؛ به‌طوری که باید اذعان کرد در روز‌های آینده امکان بهبود بیشتر وضعیت نماگر‌ها انتظار می‌رود.

مهدی افنانی/ کارشناس بازار سرمایه

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده