تاریخ: ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۹:۰۸
بازدید: ۹۲
کد خبر: ۳۰۳۹۸۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رونق تالار صادراتی بورس کالا در سال گذشته

رونق تالار صادراتی بورس کالا در سال گذشته
‌می‌متالز - مدیرعامل بورس کالا از جمله دستاورد‌های این بورس در سال قبل را رونق تالار صادراتی عنوان کرد و گفت: رینگ صادراتی توانست شاهد حضور محصولاتی نظیر شمش فولاد، مس، سیمان، آلومینیوم و پی وی سی باشد.

به گزارش می‌متالز، سید جواد جهرمی در دومین همایش تجلیل از برترین‌های بورس کالا که دیشب برگزار شد، گفت: سال گذشته سال پر فراز و نشیبی برای بورس کالا در بخش‌های مختلف بود. در سالی که گذشت شاهد رشد ۵۸ درصدی از نظر ارزش معاملان بودیم به گونه‌ای که ارزش کل معاملات از هزارهمت عبور کرد. همچنین حجم معاملات بورس کالا با رشد ۵۵ درصدی به رکورد ۱۱۷ میلیون تن رسید.

مدیرعامل بورس کالای ایران ازجمله دستاورد‌های بورس کالا در سال قبل را رونق تالار صادراتی عنوان کرد و اظهار کرد: رینگ صادراتی به کمک شرکت هایحاضر و تلاش‌های سازمان ایمیدرو توانست شاهد حضور محصولاتی نظیر شمش فولاد، مس، سیمان، آلومینیوم و پی وی سی باشد.

جهرمی خاطرنشان کرد: توسعه و راه اندازی ابزار‌های مبتنی بر طلا و قرارداد‌های آتی شمش طلا از دیگر دستاورد‌های بورس کالا درسال گذشته بود. همچنین پذیرش و عرضه خودرو در بورس کالا از مهم‌ترین و البته جذاب‌ترین فعالیت‌های بورس کالا در سال ۱۴۰۱ بود؛ در بحث خودرو تنها به دنبال فروش فیزیکی نبودیم بلکه تامین مالی خودرو نیز مطرح بود و لذا یکی از دستاورد‌ها تامین مالی یکی ازخودروسازان ازطریق اوراق سلف موازی استاندارد بود و بورس کالا از طریق معاملات شفاف در پی هدایت نقدینگی به این صنعت است.

وی اعلام کرد: سال گذشته هیچ نهادی، خود را به عنوان متولی بازار پر التهاب خودرو معرفی نمی‌کرد، اما زمانی که بورس کالا به مساله عرضه خودرو ورود کرد، دستگاه‌های مختلف پیدا شدند و اعلام کردند متولی این بازار هستند در شرایطی که اوضاع فعلی بازارخودرو خود گویای همه چیز است.

مدیرعامل بورس کالا تاکید کرد: بورس کالا در مسیری که طی کرده نیازمند مراقبت و اصلاح است و در این راه از همه پیشنهاداد‌ها ورهنمود‌ها استقبال می‌کند؛ در همین زمینه اصلاحاتی در دستورالعمل رینگ صادراتی نیاز داریم که برای آن به شورای عالی بورسمراجعه می‌کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه ایجاد زیرساخت‌های حوزه فناوری اطلاعات سال قبل ثبت سفارش برخط و اخذ کد معاملاتی به صورت آنلاین راداشتیم و امسال نیز بررسی سیستم برخط عرضه و کاهش ضمانت‌های بانکی با استفاده از عضویت بانک‌ها در اتاق پایاپای در حوزهتسویه و پایاپای را در دستور کار داریم.

معضلی به نام قیمت گذاری دستوری

جهرمی با تاکید بر این نکته که صنعت تایر، صنعت برق و صنعت خودرو به واسطه قیمت گذاری دستوری در حال نابودی و کاهشسرمایه گذاری هستند گفت: راه اشتباه رفته و تجربه شده قیمت گذاری دستوری کمکی به اقتصاد نخواهد کرد و آب در هاون کوبیدناست. ضروری است که برای تحقق شعار سال از قیمت گذاری دستوری فاصله بگیریم.

وی تاکید کرد: قیمت گذاری دستوری، تولید را مختل، عرضه را کم و نیاز به واردات را بیشتر می‌کند. اوضاع بازار پت بطری در سال ۹۷ مثال واضحی است که تجربه شده است. سیاست‌های سال ۹۷ جلوی چشم ماست که ضرر آن را دیدیم و نباید تکرار شود و همه ما بهعنوان فعال اقتصادی، وظیفه جهاد تبیین را داریم.

مدیرعامل بورس کالا تصریح کرد: طی سال‌های گذشته شرکت‌ها از قیمت گذاری دستوری متضرر شده اند و همه ما موظفیم که اینموارد و اشتباه گذشته را تببین کنیم و نگذاریم اتفاق مشابهی در کشور رخ دهد.

جهرمی در بخش پایانی سخنرانی خود به نامه امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: در این نامه آمده است «پس ازاحتکار منع کن که رسول الله (صلی الله علیه و آله) از آن منع کرده است و باید خرید و فروش به آسانی صورت گیرد و بر موازین عدل، بهگونه‌ای که در بها، نه فروشنده زیان بیند و نه بر خریدار اجحاف شود.» وظیفه ما در بورس کالا نیز اخذ تصمیمات کارشناسی شده برایتسهیل مبادلات کالا‌ها در میان تولیدکنندگان بالادست و پاییت دست است؛ مسیر اصلی بورس کالا حرکت در جهت مقابله با رانت و فساداست و در این مسیر برای رشد تولید کشور، یک قدم هم عقب نمی‌نشینیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده