تاریخ: ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۵۸
بازدید: ۷۴
کد خبر: ۳۰۴۵۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس:

کاهش درصدی از مالیات برارزش افزوده مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی است که به واردات داده می‌شود و به سفره مردم نمی‌رسد

کاهش درصدی از مالیات برارزش افزوده مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی است که به واردات داده می‌شود و به سفره مردم نمی‌رسد
‌می‌متالز - عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است، کاهش حقوق گمرکی و یا کاهش سود بازرگانی و یا موضوع کاهش مالیات بر ارزش افزوده واردات، هر چند شکلی ضدتورمی دارد و می‌تواند یک بار روانی داشته باشد، اما واقعیت این است که این مسائل بیش‌تر به نفع واردکننده است تا به نفع مصرف کننده.

به گزارش می‌متالز، محسن زنگنه، در ارزیابی خود پیرو اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و نگرانی از عدم کاهش قیمت کالا‌های اساسی مردم بیان کرد: تجربه چند ساله اخیر نشان داده که ما وقتی یارانه به وارد کننده می‌دهیم، این یارانه به سفره مردم نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه یکی از ایرادات اصلی به شیوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی این بود که این یارانه به سفره مردم تزریق نمی‌شد، تأکید کرد: در این شرایط ما در تهیه و توزیع نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی مشکل داشتیم. در حال حاضر هم بروز برخی از سیاست‌ها اعم از کاهش حقوق گمرکی و یا کاهش سود بازرگانی و یا موضوع کاهش مالیات بر ارزش افزوده واردات، هر چند شکلی ضد تورمی دارد و می‌تواند یک بار روانی داشته باشد، اما واقعیت این است که این مسائل بیش‌تر به نفع واردکننده است تا به نفع مصرف کننده.

وی اظهار کرد: اگر دولت قصد دارد یارانه به مردم بدهد، این یارانه را باید به انتهای زنجیره تولید بدهد چراکه این فرآیند موثر‌تر خواهد شد.

این نماینده مجلس با اشاره به تصویب کلیات اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و کاهش نرخ این مالیات در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تأکید کرد: با این حال تجربه نشان داده که کاهش درصدی از مالیات بر ارزش افزوده در حقیقت یک نوع یارانه‌ای است مانند ارز ۴۲۰۰ که ما آن را به وارد کننده می‌دهیم و این در نهایت بر سر سفره مردم نمی‌نشیند ضمن اینکه منابع دولت نیز در این بخش کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه مسیر‌هایی همچون کاهش مالیات بر ارزش افزوده و این دست اقدامات، مسیر‌هایی بوده که پیش‌تر از این هم طی شده است، اظهار کرد: بنده فکر می‌کنم همچنان جریان واردکنندگان کشور، جریان پر قدرتی هستند. با این حال ما باید مقداری سیاست‌ها را واقعی‌تر ببینیم و از تجارب گذشته درس بگیریم.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده