به گزارش میمتالز، این همایش در راستای سلسله نشست های تخصصی با هدف گفتمانسازی و فرهنگسازی مالیاتی در راستای تحقق اهداف چندسویه نظام جامع مالیاتی کشور برگزار شد.
بنا به این گزارش ابوالفضل کیانی بختیاری مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این همایش ضمن بیان تاریخچهای از فعالیتهای آموزشی و مشاورهای این سازمان اظهار داشت: سازمان مدیریت صنعتی با پشتوانه ۶۰ سال نقش موثر در توسعه ظرفیت مدیریت در کشور و تحول و بهسازی سازمانها و شرکتها، با هدف فرهنگسازی و ایجاد همفکری میان تمامی ذینفعان این حوزه اقدام به برگزاری این سمینار کرده است.
وی اعلام کرد: سازمان مدیریت صنعتی به منظور کمک به شرکتها، فعالان اقتصادی و نیازهای آموزشی، مشاورهای و ترویجی استقرار سامانه مودیان صدور، صورتحساب الکترونیکی و انجام تکالیف قانونی جدید مالیاتی اقدام به برنامهریزی و اجرای این سلسله نشستها کرده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت صنعتی در راستای ماموریتهای خود، کارگروه های تخصصی مشاوره مالیاتی را تشکیل داده است تا به شرکت ها برای آماده سازی های مورد نیاز، انطباق با قوانین مالیاتی جدید، تغییر در فرآیندهای کسب و کاری و مدیریتی و اتخاذ استراتژیهای مالی و مالیاتی مناسب کمک رساند.
کیانی بختیاری در پایان تاکید کرد: از همهی صاحبنظران، شرکتهای نرم افزاری، معتمد و تمامی ذینفعان دعوت می شود در این مسیر ما را همراهی نمایند.
دیگر سخنران این سمینار کوروش محمدی رئیس سابق مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی بود و در خصوص نقش دستگاهها و نهادهای ذی ربط در اجرای قوانین مالیاتی جدید به سخنرانی پرداخت.
وی ضمن تقدیر از سازمان مدیریت صنعتی برای فرهنگ سازی قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان به ذکر تاریخچهای از تدوین قانون مالیاتی کشور و علل اجرایی نشدن آن در گذشته پرداخت.
محمدی یادآور شد که قانون مالیاتی کشور به فرهنگ سازی و ایجاد زیرساختهای لازم از جمله آموزش نیاز دارد.
رئیس سابق مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی در خصوص زیست بوم این قانون گفت: اجرای این قانون به یک کارگروه شامل سازمان امور مالیاتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ بانک مرکزی و وزارت اطلاعات سپرده شده است چرا که هدف این قانون شفافیت اقتصادی و فعالیتهای مالیاتی است.
بنا به این گزارش، دیگر سخنران این سمینار احمد غفارزاده مشاور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بود که در خصوص برنامهها و اقدامات صورت پذیرفته برای شکلگیری زیست بوم نظام جامع مالیاتی کشور به سخنرانی پرداخت.
وی برگزاری این سمینار از سوی سازمان مدیریت صنعتی را در راستای مسئولیت اجتماعی این سازمان دانست و اظهار داشت: تغییر نظام مالیاتی اجتناب ناپذیر است چرا که مالیات پدیدهای است که دولتها را پاسخگو میکند و باید باعث افزایش رفاه در جامعه شود.
غفارزاده تاکید کرد: نظام مالیاتی باید عادلانه و متکی به اطلاعات باشد نه ممیزمحور و برآوردمحور.
مشاور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به تاریخچه اصلاح قانون مالیاتی کشور گفت: امروز سازمان امور مالیاتی با یک شناسه میتواند کل مالیات برای هر شخص یا شرکت را جمعآوری کند.
وی مدل مفهومی سامانه مودیان را مبتنی بر جمعآوری اطلاعات از مراکز متعدد و یکپارچه سازی آن عنوان کرد.
دیگر سخنران این سمینار اسماعیل اسماعیلی عضو سابق شورای عالی مالیاتی بود.
وی ضمن تشریح نحوه اخذ مالیات از فعالیتها و اشخاص، ابراز امیدواری کرد که با نهادینه شدن فرهنگ مالیاتی در کشور قانون مالیاتی جدید به نتیجه مطلوب برسد.
در بخش دیگری از این سمینار یک پنل تخصصی با حضور احمد غفارزاده، اسماعیل اسماعیلی، مصطفی باتقوا عضو شورای جامعه حسابداران رسمی، آقای مهدی معصومی رئیس کمیسیون مالیات و امور گمرکی کانون کارفرمایی ایران، مریم آتشگاه عضو کمیته تخصصی امور مالیاتی ستاد تسهیل و امیر یزدانی قائممقام مدیرعامل شرکت معتمد نوع اول (هوشمند راهبر) برگزار و در خصوص فرصتها و چالشهای قوانین مالیاتی و تاثیر و تاثرات و الزامات فنی آن بحث شد.
در پایان این پنل ضمن ارائه راه کارهای سیستمی سازمانی برای مودیان حقیقی و حقوقی به پرسشهای مطرح شده پاسخ داده شد.