تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۲۴
بازدید: ۱۷۶
کد خبر: ۳۰۴۷۳۵
سازمان مدیریت صنعتی بررسی کرد

دوپینگ اینترنتی برای توسعه

دوپینگ اینترنتی برای توسعه
‌می‌متالز - اینترنت صنعتی اشیا چه اثری بر تولید دارد؟ هزینه‌های واقعی انرژی و نقش انرژی در هزینه تولید، آسیب‌پذیری‌های تولید و بهینه‌سازی انرژی را می‌توان به کمک اینترنت صنعتی اشیا مشاهده کرد. اینترنت صنعتی اشیا در طیف وسیعی از صنایع، ازجمله تولید، لجستیک، نفت و گاز، حمل‌ونقل، معدن، هوانوردی و انرژی استفاده می‌شود و می‌تواند کارآیی عملیاتی را افزایش دهد که به نوبه خود راه را برای ایجاد مدل‌های تجاری کاملا جدید هموار می‌کند؛ بنابراین تمرکز آن بر بهینه‌سازی عملیات، به‌ویژه اتوماسیون فرآیند‌ها و نگهداری است.

به گزارش می‌متالز، در نتیجه صمیمیت مشتری را افزایش می‌دهد و جریان‌های درآمد جدیدی ایجاد می‌کند که همگی به تحول دیجیتالی صنایع کمک می‌کنند. دیگر کاربرد‌های مهم اینترنت صنعتی اشیا در حوزه‌های تولید، زنجیره تامین، مدیریت ساختمان و مراقبت‌های بهداشتی است.

بهینه‌سازی مصرف انرژی

همایش «هشتمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی» هفتم خردادماه با حضور مسوولان، مدیران ارشد و متخصصان حوزه انرژی در مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار و از برگزیدگان با اهدای تندیس‌های نقره‌ای و برنزی تجلیل شد.

در هشتمین همایش «جایزه ملی مدیریت انرژی»، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در مورد راهکار‌های انقلاب صنعتی۴ در مدیریت و ارتقای بهره‌وری انرژی به سخنرانی پرداخت.

ابوالفضل کیانی‌بختیاری ضمن بیان سابقه و تجربه سازمان مدیریت صنعتی در طراحی و اجرای نظام‌های رتبه‌بندی و برگزاری جوایز ملی اظهار کرد: نظام‌های رتبه‌بندی عامل محرک در افزایش قابلیت رقابت‌پذیری و افزایش سودآوری با تکیه بر توانمندی داخلی؛ افرایش بهره‌وری و جلوگیری از اتلاف‌ها و ارتقای توانمندسازی و حرکت به سوی توسعه هستند.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، اهداف جایزه ملی مدیریت انرژی را مدیریت منابع و مصارف انرژی و افزایش سودآوری از طریق افزایش بهره وری منابع انرژی ارزیابی کرد و در خصوص برخی از زمینه‌های مهم کاربرد فناوری‌های انقلاب صنعتی۴ در مدیریت انرژی گفت: بهینه‌سازی مصرف انرژی همیشه روشی موثر برای کاهش هزینه‌ها بوده است که با استفاده از فناوری‌های انقلاب صنعتی۴ و به‌دنبال آن تحول دیجیتالی ایجادشده بسیار افزایش می‌یابد.

کیانی‌بختیاری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اینترنت صنعتی اشیا اظهار کرد: اینترنت اشیای صنعتی یا اینترنت صنعتی اشیا یک عنصر حیاتی انقلاب صنعتی۴ است که از قدرت ماشین‌های هوشمند و تجزیه و تحلیل بهنگام استفاده می‌کند تا از داده‌هایی که ماشین‌های صنعتی برای سال‌ها به دست می‌آورند، بهتر استفاده کند.

وی بیان کرد: اینترنت صنعتی اشیا پایه و اساس ساخت یک سیستم مدیریت انرژی است و تمام اشیای هوشمند درگیر در زنجیره تولید را به هم متصل می‌کند. به‌وسیله این تکنولوژی داده‌های حسگرها، متر‌ها و برنامه‌ریز‌های تولید، تصویری منسجم را تشکیل می‌دهند. وی تاکید کرد: ابزار‌های قدرتمند تجزیه و تحلیل مانند کلان‌داده کمک می‌کنند تا تصمیمات آگاهانه و مقرون‌به‌صرفه را سریع‌تر بگیریم؛ بنابراین با توجه به تعداد فزاینده منابع تولید داده، چنین ابزار‌های فناورانه‌ای در مدیریت انرژی بسیار موثر و ضروری خواهند بود.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با بیان نمونه‌هایی از کمک‌های کلان‌داده در مدیریت انرژی به تشریح ۱۰روند و نوآوری برتر صنعت انرژی در سال ۲۰۲۳ از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، اینترنت انرژی، ذخیره‌سازی انرژی، بلاک‌چین، انرژی به عنوان خدمت، منابع انرژی توزیع‌شده، مدیریت طرف تقاضا، محاسبات کوانتومی، خودرو به شبکه و قدرت به X پرداخت. او در خصوص اینترنت انرژی گفت: اینترنت انرژی یک اصطلاح تکنولوژیکی است که به ارتقا و خودکارسازی زیرساخت‌های برق برای تولیدکنندگان انرژی و سایر تولیدکنندگان اشاره دارد. این امر به تولید انرژی اجازه می‌دهد تا با کمترین میزان ضایعات، کارآمدتر و پاک‌تر به جلو حرکت کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی افزود: اینترنت انرژی کنترل توزیع‌شده هوشمند را از طریق تراکنش‌های انرژی بین کاربران خود پیاده‌سازی می‌کند. این الگوی جدید تولید انرژی یک شبکه هوشمند را توسعه می‌دهد و هماهنگی و بهینه‌سازی در سیستم کلان انرژی را بهبود می‌بخشد. کیانی‌بختیاری در خصوص انرژی به‌عنوان خدمت اظهار کرد: انرژی به‌عنوان خدمت، دسترسی به انرژی و خدمات مدیریتی مرتبط را بدون هیچ‌گونه هزینه اولیه مرتبط از طریق قرارداد مشتری با سازمان، ارائه می‌دهد. وی یادآوری کرد: منابع انرژی توزیع‌شده به واحد‌های تولیدی برق یا گرمای اغلب کوچک‌تر اشاره دارد که در سمت مصرف‌کننده کنتور قرار دارند. در چارچوب این مفهوم، واحد‌های تولید برق کوچک و متوسط به عنوان مولد‌های انرژی پراکنده عمل می‌کنند.

علاوه بر این، هزینه‌های تولید انرژی را کاهش می‌دهد و از ظرفیت تولید انرژی موجود استفاده بهینه می‌کند. مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در جمع‌بندی سخنان خود اظهار کرد: ایران با وجود ۳۰۰روز آفتابی و متوسط تابش ۵/ ۴ تا ۵/ ۵کیلووات ساعت بر مترمربع در زمینه بهره‌مندی از انرژی خورشیدی از پتانسیل بالایی برخوردار است. ارائه سناریوی نقشه راه انرژی‌های تجدید‌پذیر از سوی آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدید‌پذیر و تاکید بر سهم ۳۰درصدی این نوع انرژی در سبد انرژی جهان تا سال ۲۰۳۰، کشورمان را به سوی بهره‌برداری از انرژی تجدید‌پذیر رهنمون می‌سازد. او افزود: بهره‌برداری از حدود ۸۵۰مگاوات نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر بنا بر اعلام وزارت نیرو نویدبخش حرکت به سوی انرژی‌های پاک در کشور است و طراحی سامانه یکپارچه مدیریت و برنامه‌ریزی انرژی در کشور گام مهمی در راستای ارتقای بهره‌وری انرژی محسوب می‌شود. کیانی‌بختیاری اظهار کرد: حرکت به سوی جریان‌سازی و به‌کارگیری شبکه‌های هوشمند انرژی و اینترنت انرژی در کشور آغاز شده و ضروری است این مهم با حمایت هم‌افزای دست‌اندرکاران ذی‌ربط تقویت شود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده