به گزارش میمتالز، کنفرانسهای بزرگ که اغلب جو بازارها را متبلور میکنند پیش بینی کرده اند که احتمالاً قیمت مس به زیر ۸۰۰۰ دلار در تن سقوط کرده و سنگ آهن در جنوب چین ۱۰۰ دلار در هر تن معامله خواهد شد. باید توجه داشت که این پیش بینی پس از گردهمایی شرکتهای فلزی در هنگ کنگ و سنگاپور انجام شد تا وضعیت نامطلوب تقاضای جهانی و بهبود چین را بررسی کنند.
فعالان بازار در روز دوشنبه (۲۹ می) اعلام کردند وضعیت نامطلوب تقاضای جهانی میتواند به مدت چند ماه برای مواد خامی که به اقتصاد قدیمی متکی هستند، آسیب رسان باشد. بررسیها نشان میدهد افزایش ساخت و ساز ساختمانهای جدید در چین که معمولاً در سه ماهه دوم سال اتفاق میافتد، تحت تأثیر وضعیت نامطلوب تقاضای جهانی قرار گرفته است و به زودی با کسادی تابستان جایگزین خواهد شد.
به نقل از چندین منبع خبری بخش تولید محصولات فولادی در چین نیز در حال حاضر تحت تاثیر وضعیت نامطلوب تقاضای جهانی قرار گرفته و اقتصاد جهان با رکود مواجه شده است. بررسیها نشان میدهد افزایش نرخ بهره و دلار قویتر مانند یک عامل منفی بر روی کالاهایی که به دلار قیمت گذاری میشوند، تاثیر میگذارد.
نمودار زیر تغییرات قیمت مس و سنگ آهن را از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ نشان میدهد.
در این میان معامله گران در روز دوشنبه (۲۹ می) گزارش دادند بلاتکلیفی که بازارها را فراگرفته است نوعی تنفر از سرمایه گذاری را نیز به وجود آورده است. باید توجه داشت که این بلاتکلیفی از منابع بسیاری نشأت میگیرد، این منابع شامل جنگ در اوکراین، بن بست سقف بدهی ایالات متحده و احتمال یک انتخابات ریاست جمهوری تلخ در سال آینده و همچنین روابط پرخاشگرانه واشنگتن با پکن میباشد.
به نقل از چندین منبع خبری، در کشور چین که بزرگترین مصرف کننده فلزات است، اهداف رشد متوسط تعیین شده توسط دولت مرکزی نتوانسته است تقاضا را تحریک کند. بررسیها نشان میدهد بازار املاک همچنان یک نگرانی عمده دارد و سطح چشمگیر بدهی دولت محلی در این بازار مشاهده شده است.
همچنین تحلیل گران بازار در روز دوشنبه (۲۹ می) اعلام کردند اگر پکن علاقه بیشتری برای به کارگیری محرکهای بیشتری داشته باشد، میتواند مس و سنگ آهن را نجات دهد. بررسیها نشان میدهد کمبود نسبی مس و نقش محوری آن در انتقال انرژی، تاثیر مهمی در هر گونه کاهش کوتاه مدت ایجاد میکند.
باید توجه داشت که گروه Goldman Sachs هنوز هم پیش بینی میکند که قیمت مس تا ماه میسال آینده به ۱۰۰۰۰ دلار در هر تن برسد. این در حالی است که یکی از مدیران یک شرکت بازرگانی مستقر در چین اعلام کرد ممکن است پنج سال طول بکشد تا تقاضای فولاد چین که بزرگترین محرک قیمت سنگ آهن است، به طور قابل توجهی بهبود یابد.
فعالان بازار در روز دوشنبه (۲۹ می) اعلام کردند چین که تا حد زیادی بزرگترین تولید کننده فولاد جهان است، احتمالا امسال در راستای اهداف اقلیمی خود دوباره تولید خود را کاهش خواهد داد. طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است. گروه صنعتی Capital Economics در یادداشتی اعلام کرد که تولید محصولات فولادی چین در سال ۲۰۲۳ همچنان ۴.۱ درصد بیشتر از سرعت تولید در چهار ماه نخست سال گذشته است، بنابراین حتی پس از تعدیل قیمت فولاد در آوریل، به وضوح زمینه برای کاهش بیشتر تولید در چین وجود دارد.
به نقل از برخی تاجران، کاهش تولید محصولات فولادی در چین یک تهدید مستقیم برای مصرف سنگ آهن میباشد. از آنجایی که اقتصاد چین باعث کاهش تولید فولاد میشود، میزان تقاضا برای سنگ آهن کاملا به این بستگی دارد که سایر کشورهای در حال توسعه با چه سرعتی میتوانند سهم خود را از تقاضا در مسیر شهرنشینی افزایش دهند. همچنین باید توجه داشت که برخلاف مس، نیاز جهان به کربن زدایی چالشهای خاص خود را برای سنگ آهن و فولاد ایجاد خواهد کرد.
در این میان معامله گران در روز دوشنبه (۲۹ می) گزارش دادند بیشتر بحث در مورد بازارهای آهن در سنگاپور در هفته گذشته بر گسترش فولاد سبز و روشهای تولید فولاد با حداقل کربن متمرکز شده است که به عیارهای بالاتر سنگ آهن نیاز دارند. در نتیجه این امر احتمالاً باعث افزایش قیمت مواد با کیفیت بهتر میشود و قیمت سنگ معدنی را که معمولاً استخراج شده و در مبادلات آتی معامله میشود، کاهش میدهد.
منبع: آرتان پرس