به گزارش میمتالز، دفتر مطبوعاتی آژانس فضایی روسیه اعلام کرد:عملیات پرتاب ایستگاه روباتیک قمری این کشور که با عنوان Luna-۲۵ شناخته میشود، به تعویق افتاد. بر این اساس اعلام شد؛ عملیات لونا ۲۵ که قرار است به اولین ماموریت ماه در تاریخ روسیه مدرن تبدیل شود، از ۱۳ جولای به ماه آگوست موکول شده است.
سخنگوی سرویس مطبوعاتی روز سه شنبه در این رابطه اعلام کرد: بر اساس شرایط جدید و بررسیهای انجام شده مشخص شد که زمان پرتاب فضاپیمای لونا-۲۵ در آگوست سال جاری مناسبتر است.
پیش از این گفته شده بود این فضاپیما آخرین چرخه آزمایشهای زمینی خود را سپری میکند. در این شرایط و شب گذشته یکی از سخنگویان آژانس فضایی روسیه در رابطه با این موضوع گفت: ما با دقت در حال پیش برد برنامه اکتشاف ماه هستیم و اکنون شبیه سازی آماری مرحله کلیدی مأموریت و فرود نرم روی سطح ماه در حال تکمیل است.
ماموریت لونا-۲۵ قرار است به اولین فضاپیمای داخلی در تاریخ مدرن روسیه تبدیل شود که بر روی سطح قمر طبیعی زمین فرود میآید. این ماموریت با کمک یک موشک حامل سایوز-۲.۱b با تقویت کننده فرگات از مرکز فضایی وستوچنی در خاور دور روسیه پرتاب خواهد شد.
بر اساس پروژه قمری، ایستگاه خودکار Luna-۲۵ برای مطالعات در منطقه قطب جنوب قمری راه اندازی خواهد شد و فرودگر طراحی شده برای این عملیات قرار است در ناحیه دهانه Boguslawsky به سطح ماه فرود آید.
گفتنی است در ابتدا عملیات پرتاب آزمایشی ماموریت اکتشاف ماه روسیه برای سال ۲۰۲۲ برنامه ریزی شده بود، اما در سپتامبر سال گذشته یوری بوریسوف، رئیس روسکوسموس گفت که این ماموریت تا سال ۲۰۲۳ به تعویق افتاده است.
سرویس مطبوعاتی آژانس فضایی روسیه نیز به طور رسمی اعلام کرد: این تاخیر به دلیل نقص در دستگاه سرعت و فاصله داپلر فضاپیما بوده است. در دسامبر ۲۰۲۲، مسوولان آژانس فضایی روسیه گفتند که این سیستم با موفقیت آزمایشهای کیفی را پشت سر گذاشته و در فضاپیما نصب شده است.
در نهایت چند ماه پیش و در فوریه سال جاری میلادی اعلام شد که این ماموریت در ۱۳ ژوئیه آغاز خواهد شد که به نظر میرسد این بار نیز شاهد تاخیر دست کم یک ماهه این عملیات هستیم. به گزارش سیناپرس، آخرین کاوشگر ماه روسیه با نام Luna-۲۴ در سال ۱۹۷۶ به سمت قمر زمین پرتاب شده بود و روسیه طی این مأموریت ۱۷۰ گرم خاک ماه را به زمین آورد.
منبع: سینا پرس